BHK Header 50j jubileum
42e jaargang-nr 8
Naamloos-2
Redactie
Beste reader,
50 jaar jub

Iedereen een heel fijne dag gewenst op 7 september (daarom de Oud Papier Actie op 14 september) en tot ziens in de zaal.

Daarna natuurlijk een sportieve en succesvolle competitie gewenst.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 september
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
50jaarBoven
Voorzitter

Het feest kan bijna beginnen!

De zomervakantie zit er voor de meesten er weer op. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad.
René

Tijdens de zomervakantie hebben Maria, Vincent, Corina, Sylvia, Patricia, Dick en Mirjam nog de nodige uren gemaakt om er voor zorg te dragen dat er op zaterdag 7 september een spetterend jubileumfeest gehouden kan worden.
Van de voorzitter 50-jaar-banner

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

De zomeropening op woensdagavond werd ondanks de soms tropische temperaturen meer dan goed bezocht.

Vanaf maandag 2 september is de zaal weer op de “gewone” tijden open: de trainingen beginnen weer en de competitiespelers kunnen zich gaan voorbereiden op de nieuwe competitie.
Extra trainingsmogelijkheden: In het najaar is er een training voor de betere senioren en op woensdagavond is er een extra training voor de selectie van de jeugd. Voor meer info: zie verderop in de nieuwsbrief.

De teamindeling voor de najaarscompetitie is ondertussen vastgesteld met soms verrassende tegenstanders. Voor meer info zie de website van West en natuurlijk de TTapp.

Caedmon, Fabrice en Jeremy hebben van de zomer deelgenomen aan het landelijke tafeltenniskamp van de NTTB ... ze waren heel erg enthousiast over de trainers en de trainingen en uiteraard ook over de activiteiten die ’s avonds werden georganiseerd. Ook zo benieuwd, vraag ze er gerust maar eens naar!

Ik zou zeggen … veel tafeltennisplezier en tot zaterdag 7 september!

René Honig
Naamloos-2
Van het bestuur

We zien jou toch ook op het jubileumfeest?!


Nog heel even en het is zover: het feestje voor het vijftigjarig bestaan van ATTC EVO Repro. Op zaterdag 7 september ben je van 11 tot 11 van harte welkom in de zaal.
Nog even het programma in het kort:
f5d29ae7a610f00c8dae61e52dbcdf6511.00-13.00 uur Ouder/kind Senior/junior toernooi op het Fun-Circuit
13.00-15.30 uur Vrijspelen op het Fun-Circuit
16.00-18.00 uur Receptie met spectaculaire demonstratiewedstrijd
18.30-20.30 uur Buffet
20.30-23.00 uur Pub Quiz

Voor het buffet is de inschrijving bijna gesloten (kan nog tot vrijdagavond 30 augustus), maar voor de Pub Quiz is inschrijven nog mogelijk tot donderdagavond 5 september.
Je kan ook bekijken of je je misschien nog bij een bestaand Pub Quiz team kan aansluiten.
https://www.attc-tafeltennis.nl/uncategorized/attc-bestaat-vijftig-jaar-en-dat-gaan-we-vieren/
De rest van de dag kun je gewoon binnenlopen. Kom je vrijspelen op het Fun-Circuit, neem dan gerust een vriend of vriendin, familielid, buurman of buurvrouw of klasgenoot mee, want iedereen mag gratis meedoen!
50jaarBoven

We zijn jarig maar geven een kadootje weg!

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van ons jubileum. Daarom zamelen we in de feestperiode ook geld in voor KWF. Zo kunnen we met ons feestje ook bijdragen aan belangrijk onderzoek naar kanker. We hebben onder meer voor KWF gekozen omdat onze jubileumdag in hun collecteweek valt. Help jij mee? Op zaterdag 7 september staat een collectebus op de bar waar je een bijdrage in kunt doen. Ook gaat een deel van de bijdrage voor het buffet naar KWF. Heb je nooit cash geld bij je? Doneren kan ook (al dan niet anoniem) via onze actiepagina: https://acties.kwf.nl/fundraisers/attc
KWF
50jaarBoven

Tijd voor Vitaliteit/Fifty+ViTT bij

50-jarig ATTC EVO Repro


In april zijn 75 deelnemers van start gegaan met ‘Tijd voor Vitaliteit’ (golf en tennis) en op 21 september is het de beurt aan ATTC EVO Repro.
Tijd Voor Vitaliteit (logo plus batje)
Deelnemers die kiezen voor tafeltennis krijgen het door de tafeltennisbond ontwikkelde Fifty+ViTT programma aangeboden. Tien lessen van anderhalf uur voor slechts €30,-. Deze lessen gaan van start op zaterdag 21 september en staan onder begeleiding van Jacqueline van der Bas.
De deelnemers aan het Fifty+ViTT-programma vormen voor onze vereniging een nieuwe doelgroep. Als er straks mensen zijn die na afloop van zo’n lessenreeks verder willen met tafeltennis, kunnen zij instromen in het regulier aanbod van ATTC EVO Repro, bijv. de recreantenavond.
Voor de promotie zijn er o.a. weer flyers verspreid, loopt er inmiddels een Facebook-campagne en verschijnt er een interview in de krant met Gerard Kraaij, Richard Smeets en Frans Schouten.

Oproep

Met elkaar kennen we vele Alphenaren in de beoogde doelgroep. Om mensen te wijzen op Tijd voor Vitaliteit en natuurlijk specifiek tafeltennis doen we dan ook graag een oproep aan jullie allemaal om mensen in de directe of indirecte omgeving te interesseren en te enthousiasmeren!

Neem een stapeltje flyers uit de clubruimte mee en deel deze uit aan kennissen, buren, etc.
Wij zijn ervan overtuigd dat we een mooi programma hebben waarmee de doelgroep op een laagdrempelige manier (weer) kan worden aangespoord om te gaan (of blijven) sporten.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Namens het bestuur,
René Honig
Naamloos-2

Extra trainingen bij

ATTC EVO Repro

Komend najaar gaan we de eerste stappen zetten om de vereniging in de breedte sterker te maken en de huidige trainers beter te begeleiden.
gouden-50-ballonnen

Extra training selectiespelers jeugd

Op de woensdagavond van half zeven tot acht krijgen de selectiespelers bij de jeugd extra training. Deze training zal verzorgd gaan worden door Lian Luijkx en Han de Knegt.
Extra trainingen bij ATTC

Training betere senioren

Zoals waarschijnlijk bekend, krijgen onze betere spelers bij de senioren op dit moment geen passende training bij ons op de vereniging.

Vandaar dat we heel erg blij zijn dat we Vincent Bultena bereid hebben gevonden om een aantal trainingen bij ATTC EVO Repro te gaan geven.
Vincent is voormalig hoofdtrainer van Alexandria en geeft op dit moment training bij Taveba (Barendrecht). Vincent speelt dit najaar zelf landelijk competitie (3e divisie) bij Alexandria.

Deze trainingen met een duur van twee uur gaan plaatsvinden op een viertal zondagochtenden in het najaar. De leden die hiervoor in aanmerking komen zijn intussen persoonlijk uitgenodigd. Bij de uitnodiging voor deze training is uitgegaan van diegenen met de hoogste ELO rating.

Opm.: We gaan starten met senioren maar er zijn (afhankelijk van het aantal geïnteresseerden) zeker mogelijkheden om hier later een paar betere jeugdleden aan toe te voegen.


Begeleiding huidige trainers

Om “twee of misschien wel drie vliegen in één klap te slaan” is het de bedoeling dat onze huidige trainers mee gaan draaien met bovengenoemde training aan de betere senioren (voor zover ze daartoe al niet behoren!). Ze kunnen dan zelf zien en ervaren hoe zo’n training verloopt en daarvan zaken meenemen naar hun eigen trainingsgroep.

Daarnaast is het voor trainers belangrijk om een aantal keer per jaar zaken met elkaar af te stemmen. Aangezien met deze opzet iedereen aanwezig is kunnen zaken ter plekke worden besproken en zijn er geen aparte trainersoverleggen meer nodig.


Tot slot

ATTC EVO Repro maakt deze trainingen het komend jaar mogelijk zonder dat dit consequenties heeft voor de hoogte van de contributie, maar moedigt haar leden dan ook wel aan gebruik te maken van deze gelegenheid.
Als ATTC EVO Repro willen wij de vereniging in de breedte sterker maken en iedereen die dat wil in de gelegenheid stellen om het maximale uit zichzelf te kunnen halen.
Wij zijn ervan overtuigd dat dit met Vincent Bultena, Lian Luijkx en Han de Knegt prima gaat lukken.
Maak dus gebruik van deze extra trainingsmogelijkheid. Je steekt er altijd wat van op.
50jaarBoven

Evenementen

50ballon

7 september ! ! ! ! !

Naamloos-2
Jeugdhoek

Even voorstellen ……

Mijn naam is Lian Luijkx en ik kom vanaf september met veel plezier bij ATTC EVO Repro training geven bij de jeugd op woensdagavond.
Zelf ben ik rond een jaar of acht begonnen met tafeltennissen en was al snel dagelijks bij de club te vinden.
Na een poosje met competitief spelen gestopt te zijn ben ik bij ttv Avanti teruggekomen om training aan de beginnende jeugd te geven.
In de jaren daarna heb ik ook de oudere jeugd training gegeven en ben coach geweest voor verschillende teams en spelers.
Foto Lian Luijkx
Een tijdje geleden ben ik naar Alphen aan den Rijn verhuisd en ik heb heel veel zin om bij ATTC de jeugd enthousiast te komen maken en te houden voor de sport.
Wie weet tot ziens!
50jaarBoven

Nationale Jeugd Meerkampen (NJM) 2019-2020

Zondag 29 september en zondag 13 oktober vinden de voorronden van de NJM weer plaats.
De voorronden op 29 september vinden plaats bij ttv Docos en die op 13 oktober voor de meisjes bij ttv Alexandria en voor de jongens bij ttv Vriendenschaar.

Tijdens deze voorronden kan een plek worden afgedwongen voor de Landelijke kwartfinale in het Topsportcentrum Almere.

Een flink aantal competitiespelers hebben al een keer meegedaan. Maar het is niet alleen voor de jeugd die al een tijdje competitie speelt. Er is sinds vorig jaar ook een beginnersklasse.

Doe dus mee en neem contact op met je trainer!
Naamloos-2

Familietoernooi zaterdag 1 juni 2019


Een klein en beknopt verslag van uw reporter ter plaatse.
Met 16 koppels van ouders met kinderen een mooie grote opkomst.
Dit eerste proef fun evenement ging met vier poules van start, met 4 ingebouwde “handicaps”. Waarbij we met een vaste tijdlimiet van drie minuten speelden per game.
Een groot bat, een klein bat, zittend in een stoel en de verkeerde hand variant.
Dit wisselde iedere game zodat iedereen met alle handicaps speelde.
5e game: normaal….

In de poules werd de regel gehanteerd, het maakte niet uit wie serveerde of ontving of terugsloeg in alle vijf de games. (Dit in verband met de stoelspeler.)
In de kruisfinales werden in de laatste game wel de normale regels gehanteerd, dus twee keer serveren en om en om terug slaan.

De poule-indeling zag er na plaatsing en loting zo uit

Poule A
Giovanni – Fabrice
Corina – Lynn
Cokke – Tiado
Martina – Maruška

Poule B
Arjan – Han
Marcel – Mels
David – Michael
Frans – Kim

Poule C
Wilbert – Dominica
Peter – Aron
Martine – Jan
Céleste – Marit

Poule D
Toni – Quinten
Dien – Wessel
Jonathan – Nirai
Lily – Jurre

In poule A werden Giovanni en Fabrice eerste voor het dubbel Cokke met Tiado.
Derde werd Martina met Maruška voor Corina met Lynn.
Poule B werd gewonnen door Arjan met Han nipt voor Marcel met Mels, de derde plaats werd opgeëist door Frans met Kim voor David met Michael.
In de derde poule werden Wilbert met Dominica net eerste voor Peter met Aron. Verder ging de derde plaats naar Martine met Jan voor het koppel Céleste met Marit.
De laatste poule werd gewonnen door Toni in combinatie met Quinten. Plaats vier ging naar Lily met Jurre. In het gevecht voor de tweede en derde plaats kwamen die twee koppels op een gelijke stand uit maar op onderling resultaat werden Dien met Wessel tweede voor Jonathan met Nirai.

De kwartfinales werden hierna geformeerd aan de kundige hand van Ronald die zo goed was om het toernooi over te nemen en in goede banen te leiden. Vanaf nu werd de vijfde game volgens de regels gespeeld.
Giovanni met Fabrice – Peter met Aron, werd gewonnen met 1-4
Arjan en Han tegen Dien met Wessel, werd gewonnen met 3,5-1,5
Wilbert en Dominica konden net Cokke met Tiado van zich afhouden met 3-2
Toni met Quinten wonnen van Marcel met Mels met 4-1

De halve finales werden gespeeld

Peter met Aron konden nipt winnen in de beslissende vijfde game tegen Arjan met Han met de score van 12-9, en wonnen met 3-2
Wilbert met Dominica speelden tegen Toni en Quinten en hier was geen broer en zus liefde te zien. Hier was de combinatie van Wilbert met links…. En kleine bat van Dominica dit keer het breekpunt en ze wonnen met 3-1. De vijfde game werd nog wel gespeeld, maar de race was gelopen.

De kleine finale ging hierdoor tussen

Arjan met Han tegen Toni met Quinten, Toni en Quinten maakte er een mooie pot van en gaven alles, waardoor ze er een mooie 1-1 tussenstand uit sleepte, maar na de wissel van helft en handicap werden ze toch overklast en wonnen Arjan met Han met 3-1. De laatste game werd hier ook nog gespeeld en ondanks dat Toni en Quinten die wonnen was het alleen voor de statistieken.

De grote finale ging tussen twee koppels die in de poule ook tegen elkaar hadden gespeeld

Peter met Aron en Wilbert met Dominica, die in de poule de stand heel knap verdeeld hadden 2,5 tegen 2,5 gingen in de finale precies hetzelfde van start. Wilbert en Dominica wonnen de eerste twee games (stoel en groot bat) en verloren ze de derde en vierde (Wilbert met links?? en Dominica klein bat), zodat de vijfde game echt nodig was om de winnaar aan te wijzen. In de poule wonnen Peter met Aron vrij makkelijk de vijfde game, maar nu er volgens de regels gespeeld moest worden kon Wilbert zo hier en daar een tricky serve eruit persen om bij te blijven. En het ging gelijk op tot 10-10, waarna Dominica in een rally de bal hoog achter op tafel terugbracht (lucky shot 😉) zij verraste hierdoor Peter volkomen waar hij van de schrik de bal miste en daarna gelijk het eindsignaal klonk. Zo werden Peter met Aron toch heel mooi tweede en Wilbert met Dominica eerste.

Einduitslag familietoernooi zaterdag 1 juni 2019
1 Wilbert - Dominica
2 Peter - Aron
3 Arjan - Han
4 Toni - Quinten

Een extra vermelding en prijsje werd gegeven aan opa Frans en kleindochter Kim die speciaal voor deze gelegenheid een eigen (helaas illegaal WIT T-shirt 😊) hadden gemaakt met hun namen in een batje gedrukt op het shirt.

Hier vandaan wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de opkomst en de gezellige sportieve ochtend/middag. Het was leuk om de ouders het spel te zien spelen en die bij de kinderen horen.
Een extra bedankje voor de volgende vrijwilligers,
Maria bedankt! Voor de opzet van het toernooi en die mooie prijzen.
Ronald bedankt! Voor het soepele regelen van het toernooi, zodat ik me kon concentreren op het spel.
Maureen bedankt! Als laatste en zeker ook de belangrijkste niet vergeten die onze keukenprinses was die de koffie en overheerlijke tosti’s bereidde in onze keuken om iedereen met genoeg energie te houden om het spel te spelen…

Wilbert
50jaarBoven
Wist u dat
u zich nog net kan opgeven voor de diverse activiteiten tijdens ons jubileumfeest

de belangstelling voor het mj circuit nog wel wat aanmeldingen kan gebruiken

sommige leden heel nieuwsgierig zijn naar diverse details van onze vereniging in de loop van de jaren

zij waarschijnlijk uit zijn op juiste antwoorden bij de pub quiz

het de bedoeling was, dat met behulp van de “50 jaar bol” u dingen moest gaan ontdekken

de bedenker hiervan echter ook de wijzigingen in de bol niet meer volledig kon achterhalen

de woensdagavond zomeropenstelling een geweldig succes is

veel aanwezigen maar gaan dubbelen om niet al te lang hoeven te wachten

er een tweetal nieuwe trainers zijn aangetrokken voor zowel de jeugd als de betere senioren

we nu maar hopen, dat de “bijna betere senior” zich niet gepasseerd voelt

in het kader van tijd voor vitaliteit en vanaf het najaar weer een nieuwe cyclus gaat draaien

de prijs inmiddels iets is aangepast, dus dat kan zeker geen problemen geven

de belangstelling bij o.a. de golfclub echt groot is voor hun activiteiten

dit uiteraard ook wel logisch is, want je kan in je vrije tijd nou eenmaal niet gaan golfen op de keukentafel en in de vakantie, terwijl dit met tafeltennis uiteraard volop wel het geval is

ik inmiddels heb vernomen, dat het bekende eindejaarsdubbeltoernooi gaat plaatsvinden op 15 december

u deze datum dus al kan gaan noteren

de competitieleiders weer eens niet geheel met onze wensen hebben rekening gehouden

hierdoor voor sommige leden de competitielol wel wat minder is

een en ander bovendien wat invloed kan hebben op onze omzetsnelheid en uiteraard verdiensten

ik helemaal geen verslagen heb gezien van de glowgolf bij de jeugd

de inzameldatum van het oud papier is verschoven naar 14 september vanwege ons feestje

er in deze zomervakantie verder weinig nieuws is
WIEDENKIE
Naamloos-2

Actuele Websiteberichten

INZAMELING OUD PAPIER VERSCHOVEN!

In verband met ons grootse jubileumfeest op 7 september is de maandelijkse inzamelingsdag oud papier verschoven naar de week daarop. Wij zien jullie dus graag met je oud papier op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 12.00 uur bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
Auteur: Dick de Graaf
Meer lezen

ATTC bestaat vijftig jaar en dat gaan we vieren!

ATTC bestaat vijftig jaar en dat gaan we vieren!
Datum zaterdag 7 september 2019 Tijd van 11.00 tot 23.00 Plaats ATTC-zaal, Marsdiep 7, Alphen aan den Rijn Programma ATTC jubileumdag zaterdag 7 september 2019 Er is voor elk wat wils, van Fun-Circuit tot demonstratiewedstrijden en van receptie met oud-leden tot Pub Quiz. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe lang je komt, je kunt ook bij meerdere onderdelen komen …
Auteur: Dick de Graaf
Meer lezen
50jaarBoven

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij

14 september

of 5 oktober ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2019 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Naamloos-2
Verjaardagen

Junioren

September
20 sept. Morris de Ruijter
22 sept. David Tusineanu
Oktober
19 okt. Troy Ververs

Senioren

September
1 sept. Ludo de Boer
3 sept. Ernst-Jan Bloemheuvel
6 sept. Josef Harvey
6 sept. Fred van der Weiden
11 sept. Patrick Ras
13 sept. Hans Klaverwijden
21 sept. Dennis Greven
27 sept. Toni Holtrop
30 sept. Joost van Berckel
Oktober
3 okt. Frans Schouten
8 okt. Frits Teule
9 okt. Nabil Sadik
9 okt. Marcel Karman
10 okt. Simon Weijers
11 okt. Mark-Paul Wijnhof
27 okt. Rob Meijer
29 okt. Derrick Hesseling
50jaarBoven
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

21 augustus Tygo Kleijn
21 augustus Frits Teule
😊

Afmeldingen

8 juli Keimpe Weistra
31 december Tom van der Marck
😒
Naamloos-2
kroon 50 jaar
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
50jaarBoven
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook