BHK Header 50j jubileum
42e jaargang-nr 9
Redactie
Beste reader,

Genoten

Waarschijnlijk schrijf ik dit mede namens vele anderen:

Bedankt jubileumcommissie voor een TOPdag op 7 september j.l. tijdens het 50-jarig jubileumfeest!!

En, dames nog gefeliciteerd met de overwinning.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uiterste kopijdatum: 25 oktober
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Joop Christiaanse
Voorzitter

In een woord …. TOP!

René
Deze keer geen opening van het najaarsseizoen met een BBQ, maar op zaterdag 7 september jl. een fantastisch jubileumfeest om ons vijftigjarig bestaan te vieren.
We kunnen met z’n allen terugkijken op een memorabele dag. Iedereen die ik erover spreek heeft enorm genoten. De tijd en energie die de jubileumcommissie (Maria, Vincent, Corina, Sylvia, Patricia, Mirjam en Dick) erin heeft gestopt heeft zich dubbel en dwars uitbetaald.

Van de voorzitter super bedankt


Het is allemaal vlekkeloos verlopen. En er zijn (voor mij) ook een aantal onbekende talenten komen bovendrijven. Frank die als spreekstalmeester op onnavolgbare wijze alle losse onderdelen aan elkaar heeft gepraat en Vincent die, met zijn onderkoelde humor, helemaal los kwam tijdens de presentatie van de pubquiz. Iedereen heel erg bedankt!

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Het nieuwe seizoen is alweer een paar weken van start, alle trainingen worden weer bezocht en de competitie is ook weer begonnen. Als het goed is heeft iedereen nu al z’n eerste wedstrijden gespeeld en hebben de meeste mensen denk ik al door hoe ver ze gaan komen in de poule.

Na een proefles op zaterdag 14 september zijn we op 21 september officieel gestart met de lessenreeks Fifty+ViTT in het kader van de sportimpuls Tijd voor Vitaliteit.
Meer hierover in de volgende BHK.
Ook de betere senioren hebben hun eerste training er al weer op zitten.

Wat zit er nog meer in het vat

Op zondag 29 september en zondag 13 oktober is het weer tijd voor de voorrondes van de Nationale Jeugd Meerkampen (NJM).

Ik wens jullie allemaal heel veel tafeltennisplezier en ik zou zeggen … tot binnenkort in de zaal.

René Honig
Van het bestuur

ATTC EVO Repro steunt het KWF!

Dit jaar bestaat ATTC EVO Repro zoals jullie weten 50 jaar. Daar hebben we al ruimschoots bij stilgestaan met als spetterend hoogtepunt het jubileumfeest op 7 september jl.!

Wie jarig is trakteert en dat doen wij als club middels een fundraiser voor KWF Kankerbestrijding!

Wil jij ATTC een cadeau geven voor haar 50e verjaardag dan zouden wij het op prijs stellen als je onze actie voor het KWF wil ondersteunen, dat kan op de volgende pagina:

https://acties.kwf.nl/fundraisers/attc

Inmiddels hebben wij reeds € 640,- opgehaald en de actie blijft nog open tot het einde van het jaar.

Op het jubileumfeest hebben wij ons ook ingezet om geld te verzamelen voor het KWF!
Zo stellen wij van de ontvangen bijdragen aan het buffet € 1,50 per deelnemer beschikbaar. En heeft er bovendien de hele dag een collectebus gestaan waar bezoekers in konden doneren.

Later dit jaar zullen we bekend maken hoeveel de acties op 7 september hebben opgeleverd en vervolgens de eindopbrengst bekendmaken.
Logo_InActieVoor_KWFKankerbestrijding(white)_Liggend

Competitieresultaten

Vanaf afgelopen maand houden we een sportieve hitparade bij. De tabel is op onze website te vinden onder menu-item … voor leden/competitie resultaten. Voor het volledige overzicht klik op onderstaande knop.
De rating is een goede afspiegeling van de speelsterkte van een competitiespeler. Toch is de absolute waarde soms moeilijk te interpreteren. Zo zijn er teams die er gemiddeld in rating op achteruit zijn gegaan en toch kampioen zijn geworden in hun poule.
Realiseer je hierbij dat de rating het meest wordt beïnvloed door onverwachte winst- of verliespartijen (winnen van sterkere speler of verliezen van zwakkere speler). Een speler die voor zijn speelsterkte in een te lage klasse speelt zal dus meer tegenstanders treffen met een lagere rating. De kans op een onverwachte verliespartij is daarmee groter en die op een onverwachte winstpartij juist kleiner dan de kans van een speler die voor zijn speelsterkte in een te hoge klasse speelt. Dit is één van de verklaringen van soms grotere ratingverschillen per competitieronde. Op de langere termijn vallen deze onverwachte resultaten echter tegen elkaar weg en worden trends duidelijker zichtbaar. Daarnaast zijn het juist deze onverwachte resultaten die vaak de bijzondere partijen markeren en het interessant maken om de voortgang van de rating te volgen.
De actuele rating zal ook uitgangspunt zijn bij het aankomende voorgifte toernooi om het aanvangsverschil te bepalen voor wedstrijden tussen spelers met ongelijke speelsterkte.
De tabel zal nog tot het begin van de volgende competitie op de site zichtbaar zijn en daarna als archiefbestand. Met de start van de volgende competitie zullen de tabellen opnieuw worden ingesteld waarbij de eindwaarden als startwaarden worden aangenomen.

Van de PR & Communicatiecommissie

Website-notificaties

Weet je al dat er een mogelijkheid bestaat om website notificaties te ontvangen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwsberichten op de ATTC website?
In de BHK zijn de laatste actuele berichten van de website overgenomen, maar wil je direct op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuw bericht op onze website wordt geplaatst, abonneer je dan op de ATTC website notificaties.
Zodra er een nieuw bericht is geplaatst ontvang je een e-mail met de berichtsamenvatting en koppeling naar de website om het volledige bericht te lezen.
Klik hiervoor op onderstaande knop "Abonnement beheren" en vink het vakje voor "ATTC Website notificaties" aan.
Wedstrijdsecretaris
De competitie is in volle gang en de eerste successen en hier en daar ook wat teleurstellingen zijn weer gevierd en verwerkt.

Ons 1e team staat na 2 wedstrijden keurig in de top en doet prima mee.
Team 2 heeft het zoals verwacht in de 1e klasse lastig maar verkopen de huid duur. Maurice, Kasper en Hans doen lekker mee in de best pittige 3e klasse en wie weet kunnen ze ons en zichzelf verrassen.
In de 4e klasse met de teams 4, 5 en 6 is het wisselend. Team “zuid” met Joop, Toni, Teus en Dennis moeten even wennen aan de nieuwe indeling, maar dat komt vast wel goed.
Teams 7 en 8 doen het prima in de 5e klasse en hebben alle mogelijkheden zich te handhaven ondanks de gewijzigde regels (zie later in deze bijdrage).
Bij de duo teams hadden we maar liefst 13 ingeschreven teams dit seizoen.
Helaas moest team 6 zich bij het begin van de competitie terugtrekken om erg nare reden. Kees Neering kreeg kort voor aanvang te horen dat hij een tumor in zijn hoofd heeft. Laten we hopen dat het met Kees snel weer wat beter gaat. In de competitie zijn de resultaten wisselend. Leuk is het hier te vermelden dat ons jeugdtalent Fabrice de Schepper in de eerste wedstrijd in de 4e klasse zijn beide partijen heeft gewonnen. Mede daardoor staan ze nu fier aan kop! De volgende keer eens kijken hoe zij het blijven doen en de overige teams maar eens nader bekijken.

Nog even wat informatie zoals aangegeven over de degradatie promotie regels deze competitie. Vanwege de samenvoeging van de diverse regio’s, is er hier en daar wat onbalans ontstaan in een paar klassen. Hieronder de uitleg vanuit de bond daarover. Voor sommige teams een opluchting voor andere een extra motivatie om boven de degradatiestreep te blijven.

Door de groei van de 4e en 5e klasse duo zullen in de 3e en 4e klasse duo dit najaar alleen de nummers 6 degraderen.
In de reguliere competitie zullen door de groei in de 4e klasse en in de 5e klasse nu ook de nummers 5 degraderen. Hieronder nog even alle voor ons toepasselijke klassen en de bijbehorende regeling daarover.

Regulier
1e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de hoofdklasse
 • Nummers 4, 5 en 6 degraderen naar de 2e klasse
3e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 2e klasse
 • Nummers 5 en 6 degraderen naar de 4e klasse
4e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 3e klasse
 • Nummers 5 en 6 degraderen naar de 5e klasse
5e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 4e klasse
 • Nummers 5 en 6 degraderen naar de 6e klasse
Duo
1e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de hoofdklasse
 • Nummers 5 en 6 degraderen naar de 2e klasse
3e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 2e klasse
 • Nummers 6 degraderen naar de 4e klasse
4e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 3e klasse
 • Nummers 6 degraderen naar de 5e klasse
5e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 4e klasse
 • Nummers 6 degraderen naar de 6e klasse
6e Klasse:
 • Nummers 1 promoveren naar de 5e klasse
 • Geen verplichte degradatie naar de 7e klasse
Iedereen dus weer heel veel succes en tot snel weer in de zaal!

Bart
Wist u dat
het 50-jarig jubileumfeest ook werkelijk een groot feest is geworden

veel oud-leden ons bezochten

ook oud-leden uit de periode van voor de gevierde 50 jaar aanwezig waren

een daarvan alsnog door de Gemeente werd gehuldigd voor haar prestaties destijds

we de organisatie-commissie veel dank verschuldigd zijn voor hun inspanningen

er ook nog leden vanuit Canada gedeeltelijk meegekeken hebben met het feest

we er ook weer een nieuw lid van verdienste bij hebben

een van onze ereleden de onderscheiding uitreikte

ondergetekende niet zelf aanwezig is geweest dus u treft in deze rubriek helaas geen speciale voorvalletjes van die dag aan

hierna de volgende activiteit alweer plaatsvond: de overeenkomst met de Hypotheker voor het benaderen van scholen voor jeugdactiviteiten

u alle foto’s kunt bewonderen op de website

ook de kranten zich van hun beste kant hebben laten zien met publicaties

er ook wat minder leuke berichten zijn

een van onze duo teams teruggetrokken moest worden door plotselinge ernstige ziekte van Kees Neering

u hem best een kaartje mag zenden

de competitie verder weer op de gebruikelijk wijze van start is gegaan: veel wijzigingen en invallers

er ook teams zijn, die door de gewijzigde afdelingsindeling met wel heel sterke tegenstanders worden geconfronteerd en daarom minder scoren, dan dat ze gewend waren

de jeugdtrainingen momenteel deels worden gegeven door “professionals”

het 1e jeugdteam in ieder geval voortvarend van start is gegaan

ook het 1e team tot nu toe prima scoort

de Tijd voor Vitaliteit trainingen op zaterdagmiddag ook van start zijn gegaan

WIEDENKIE

Actuele Websiteberichten

ATTC en De Hypotheker brengen tafeltennis naar de Alphense scholen!

ATTC en De Hypotheker brengen tafeltennis naar de Alphense scholen!
Categorieën: Jeugd, Sponsoring
Tafeltennisvereniging ATTC uit Alphen en De Hypotheker hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om tafeltennis bij de jeugd op de kaart te zetten. De Hypotheker sponsorde eerder al lange tijd het Kindertafeltennisfeest, waar duizenden kinderen in de kerstvakantie kwamen tafeltennissen. Het nieuwe sponsorcontract loopt vijf jaar. De samenwerking van ATTC en De Hypotheker blijft specifiek gericht op de jeugd. Zo zullen onder …
Auteur: Marc Leuring
Meer lezen
ATTC en De Hypotheker brengen tafeltennis naar de Alphense scholen!: https://www.attc-tafeltennis.nl/sponsoring/attc-en-de-hypotheker-brengen-tafeltennis-naar-de-alphense-scholen/

Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest tafeltennisclub ATTC EVO Repro

Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest tafeltennisclub ATTC EVO Repro
Categorieën: Activiteiten, Algemeen, Jubileum activiteiten
Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van tafeltennisvereniging ATTC is oud-speelster Stien Rijfers – Blaauw onderscheiden door de gemeente Alphen aan den Rijn. Stien Blaauw was in 1951 de allereerste Nederlands juniorenkampioen bij de meisjes en haalde daarna nog vele titels. Destijds is zij daarvoor niet gehuldigd. Wethouder Gert-Jan Schotanus van sport zette haar met veel genoegen …
Auteur: Marc Leuring
Meer lezen
Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest tafeltennisclub ATTC EVO Repro: https://www.attc-tafeltennis.nl/algemeen/stien-rijfers-blaauw-geeerd-tijdens-jubileumfeest-tafeltennisclub-attc-evo-repro/

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 5 oktober of 2 november ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2019 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Oktober
19 oktober Troy Ververs
November
7 november Han de Knegt

Senioren

Oktober
3 oktober Frans Schouten
8 oktober Frits Teule
9 oktober Nabil Sadik
9 oktober Marcel Karman
10 oktober Simon Weijers

11 oktober Mark-Paul Wijnhof
27 oktober Rob Meijer
29 oktober Derrick Hesseling
November
14 november Patricia van Diemen
14 november Gerard Kraaij.
14 november Joop Christiaanse
17 november Mattias Kromhout
20 november Laurentiu Tusineanu
25 november Céleste van Heerde
28 november Eelco Zoetbrood
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

3 september Hidde Köster
😊

Afmeldingen

31 december Neils Axmacher
31 december Ischa Westerveld
😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook