BHK Header 50j jubileum
42e jaargang-nr 10
Redactie
Beste reader,
Zo halverwege het seizoen is er nog van alles mogelijk voor diverse teams qua kampioenschap of degradatie (wat het aantal betreft houd zich dat volgens mij ook in evenwicht). Dus veel succes de laatste paar wedstrijden!

En vergeet je niet in te schrijven voor 15 december voor de clubmiddag!
Thumb up emoticon
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 november 2019
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter
Van de voorzitter - Goed Bezig
René
De competitie is reeds halverwege en het ziet er naar uit dat we het eind van het jaar weer een paar kampioenen mogen verwelkomen! Succes allemaal met de resterende wedstrijden!

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Op sportief vlak is er weer het nodige gebeurd. Bij de NJM (Nationale Jeugd Meerkampen) zijn intussen de voorrondes (bij Docos in Leiden, Vriendenschaar in Gouda en Alexandria in Rotterdam) achter de rug.
Van de voorzitter - Jeugdmeerkampen jongens 2019
Ondanks de mooie prestaties van Jeremy, Jurre, Leon, Merit, Nirai, Quinten en Tiado heeft alleen Merit zich weten te plaatsen voor de kwartfinale in Almere.

Op 21 september jl. is de lessenreeks Fifty-ViTT (onderdeel van Tijd voor Vitaliteit) officieel gestart.
Een aantal deelnemers is intussen ook al gesignaleerd op de recreantenavond.

Intussen heeft de training voor de betere senioren al twee keer plaatsgevonden. De trainingen met een duur van twee uur werden tot nu toe goed bezocht.

Wat zit er nog meer in het vat

Vanaf 1 juli 2020 dienen alle competitiespelende jeugdleden van 13 tot en met 17 jaar een spelregelbewijs te hebben. Voor meer info zie verderop in deze nieuwsbrief.

Tot binnenkort in de zaal en vergeet je straks niet in te schrijven voor de derde editie van ons eigen senioren dubbeltoernooi op zondag 15 december! Uiteraard zijn ook de Fifty+ViTT-deelnemers van harte welkom om hieraan deel te nemen.
René Honig
Van het bestuur

Enthousiaste reacties deelnemers

Tijd voor Vitaliteit

“Tijd voor Vitaliteit” is een project van ATTC EVO Repro, golfclub Zeegersloot, tennisvereniging TEAN en Alphen Beweegt om Alphense 50-plussers te enthousiasmeren om (weer) te gaan of juist te blijven sporten.

ATTC EVO Repro biedt het door de NTTB ontwikkelde Fifty+ViTT project aan (10 lessen van 1½ uur). Na een proefles waaraan vijf mensen deelnamen was het zaterdag 21 september jl. dan zover. Onder leiding van Jacqueline van der Bas werd er gestart met de eerste groep deelnemers.
FiftyViTT-groep-najaar-2019
Daarnaast is ook Ronald van Ommen van fysio Van den Berg betrokken om de deelnemers te begeleiden.
Om de deelnemers zich zo welkom mogelijk te laten voelen vervult Frans Schouten op de zaterdagen de rol van gastheer.
Een vijftal deelnemers hebben intussen de smaak zo te pakken dat ze ook al op de recreantenavond een balletje hebben geslagen.

Begin oktober was het de week van de valpreventie. In het AD stond een artikel waarin een arts/hoogleraar adviseert om te gaan tafeltennissen! “Het is goed voor je oog-handcoördinatie en het traint je evenwichtsorgaan doordat je constant met je hoofd van links naar rechts beweegt.

Zaterdag 5 oktober was er een journalist van het AD bij ATTC EVO Repro om een stukje te schrijven naar aanleiding van bovenstaand artikel en onze Sportimpuls, het project “Tijd voor Vitaliteit”.

Voor het artikel zie: https://www.ad.nl/alphen/ouderen-in-balans-dankzij-potje-tafeltennis-je-hebt-de-hartslag-van-een-jonge-god~abaf708e/
Wedstrijdsecretaris
De competitie is in volle gang en hier en daar wordt al duidelijk wie kampioenskansen heeft en wie moet knokken voor behoud.
Zoals bekend degraderen er dit seizoen in veel gevallen twee teams per poule, dus dat maakt het lastiger. Volgend seizoen wordt dat anders, maar daarover straks meer. Momenteel staat team 1 regulier er prima voor en staan fier aan kop!
Voor team 2 lijkt de 1e klasse een stapje te hoog, maar er wordt met hart en ziel gespeeld.
De teams 3, 5 en 6 hebben het zwaar en zullen voor elk puntje moeten vechten voor lijsbehoud.
Team 4 (Marco, Marcel, Fabrice en Anneroos) doet het zeer goed en staan aan kop en hebben goede kans naar de 3e klasse te promoveren.
Team 7 en 8 doen prima mee en lijken zich wel veilig te kunnen spelen.

Bij de duo competitie moest team 2 zich noodgedwongen terugtrekken om diverse persoonlijke redenen.
Bij de duo teams zitten er misschien wel 4 kampioenen aan te komen (team 4, 5, 7 en 8) en 2 kunnen degradatie moeilijk voorkomen (team 3 en 10).
Bij 2 teams (9 en 12) kan het nog alle kanten op, omdat het erg dicht bij elkaar zit.
Team 11 moet er nog wel even voor werken, maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Nu de komende voorjaarscompetitie. Daar gaat het e.e.a. veranderen in zowel de teamsamenstellingen als de degradatie/promotie regels (alleen reguliere competitie). Maar ook de invalbeperkingen veranderen enigszins. Hieronder staat hoe de bond dat heeft verwoord. Ik ga nog kijken (maar doe dat zelf ook alvast!) waar er eventueel problemen zouden kunnen ontstaan wat betreft de teams. Mocht dat zo zijn, dan moeten we gaan nadenken hoe we het gaan organiseren. Eerst maar de resterende wedstrijden spelen en dan kijken waar we eindigen.

Veel speelplezier en tot ziens in de zaal.

Belangrijkste aanpassingen Competitie voorjaar 2020

Het maximale ELO verschil bij invallen in een team wordt 150 punten meer dan de zwakste speler van dat team (nu: 200 punten in een gecompliceerde regel);
  1. Een speler mag alleen invallen in een team als zijn ELO-rating maximaal 150 punten hoger is dan de gemiddelde ELO-rating van de klasse waarin dat team speelt;
  2. Spelers die in de regulier- en duocompetitie spelen mogen ten opzichte van de andere competitie maximaal één klasse afwijken (nu: geen beperkende regel);
  3. Het ELO-verschil binnen een team mag maximaal 300 punten zijn (nu: geen beperkende regel);
  4. In een duo team mogen maximaal 4 spelers worden aangemeld en in een regulier team (senioren en jeugd) maximaal 6 spelers (nu: geen beperkende regel);
  5. Bij toevoegen van een speler aan een team mag deze maximaal 150 ELO punten sterker zijn dan de zwakste speler van het team (nu: 200 punten ten opzichte van de sterkste speler);
  6. In de reguliere senioren 2e tot en met 5e klasse spelen de nummers 5 van de hogere klasse (lagere nummer) en de nummer 2 van de lagere klasse (hoger nummer) een promotie/degradatiewedstrijd (nu: nummer 5 degradeert).
Een sportieve groet
Bart Vaane

Evenementen en Toernooien

Clubmiddag ATTC EVO Repro

Op zondagmiddag 15 december wordt voor de 3e keer de ATTC EVO Repro clubmiddag georganiseerd.
Net als bij de vorige 2 edities bestaat een team uit 3 deelnemers en worden er alleen maar dubbels gespeeld.
Stel je team alvast samen en schrijf je binnenkort in via het aanmeldingsformulier op de website.
ATTC EVO Repro zorgt weer voor de lunch.
We gaan er weer een gezellige en sportieve middag van maken.

Teus
Toernooiorganisator
Jeugdhoek

Feest voor de jeugd

MJ tafeltennis komt naar Scylla


Afdeling West organiseert een grote Promotiedag voor de jeugd!
MJ logo_0
In samenwerking met MJ Tafeltennis organiseert afdeling West op zondag 17 november 2019 een grote promotiedag voor de jeugd bij LTTV Scylla in Leiden.
Deze dag is voor alle jeugd tot en met 12 jaar en je hoeft geen lid te zijn van een vereniging.
Dus ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom.
Scylla Leiden
Wanneer: Zondag 17 november

Hoe laat: 11.00 tot ongeveer 14.00 uur

Waar: LTTV Scylla, Voorschoterweg 6F (naast Zwembad de Vliet), Leiden

Kosten: Gratis (Scylla zorgt voor een lekkere lunch!)

Voor wie: alle jeugd tot en met 12 jaar; zowel leden als niet-leden.

Ouders: Zijn van harte uitgenodigd op deze dag! Zij kunnen kennismaken met tafeltennis op deze dag en wellicht de jeugd nog wat ondersteunen
Neem zelf gemakkelijke sportkleding en binnensportschoenen mee.
Voor speelmateriaal wordt gezorgd.

Opgeven kan tot zondag 10 november, stuur een mailtje naar info@attc-tafeltennis.nl

Haal je spelregelbewijs

via Tafeltennis Masterz

Hoe zit het nu precies met al die voorschriften voor de service? Wie mag er een time-out nemen en wanneer? Wanneer is het een let en wanneer een punt?
Antwoorden op deze vragen en vele anderen krijg je op de website www.Tafeltennismasterz.nl
Op deze website kun je oefeningen doen om je kennis van de spelregels te vergroten. Je krijgt uitleg aan de hand van foto's en video’s van spelsituaties en kunt oefentoetsen maken.
Spelregelbewijs-logo-Tafeltennis-Masterz
Vanaf 1 oktober 2019 kunnen jeugdleden hun spelregelbewijs gaan halen via deze website. Dit spelregelbewijs wordt verplicht voor jeugdleden van 13 tot en met 17 jaar, die zich inschrijven voor de najaarscompetitie van 2020. Jullie hebben dus tot 1 juli de tijd om je spelregelbewijs te halen.

Als ATTC EVO Repro adviseren we uiteraard iedereen die competitie speelt om zijn/haar spelregelbewijs te halen.
Tijdens de jeugdtrainingen zullen we tot aan 1 juli 2020 extra aandacht gaan besteden aan de spelregels. Zo oefenen jullie de spelregels al tijdens de training en heb je het spelregelbewijs sneller in handen.

Op de website van de NTTB lees je meer informatie over het spelregelbewijs: https://www.nttb.nl/nieuws/attentie-jeugdleden-haal-je-spelregelbewijs-tafeltennis-masterz
En op de website van Tafeltennis Masterz kun je alvast oefenen: https://www.tafeltennismasterz.nl/oefenen/
En hopelijk met het volgende resultaat.
Spelregelbewijs-test-gehaald
Succes allemaal!
Wist u dat
we de laatste tijd weinig te klagen hebben over publiciteit

verschillende kranten melding hebben gemaakt van ons 50-jarig jubileumfeest

ook de groep Fifty+ViTT een uitgebreid stuk in het AD heeft gehad

het dan ook een gezellige enthousiaste groep is

er onlangs wat paniek op de vereniging was over niet aanwezige sleutels

dit probleem echter weer snel was opgelost

echter niet duidelijk is, waarom er over de oplossing nogal geheimzinnig werd gedaan

de chauffeur van een van onze teams zijn tomtom klakkeloos op DHC had ingesteld

de tomtom het team dan ook feilloos naar de voetbalvereniging DHC leidde

hierna even een probleem ontstond, daar genoemde tomtom hierna waarschijnlijk uitgeput was en geen nieuwe route accepteerde

een iPhone gelukkig nog voor de goede route zorgde

de cult van het baard dragen ook op onze vereniging heeft toegeslagen

u nog steeds uw gift kan doen aan het KWF

u hiervoor op de volgende link terechtkan https://acties.kwf.nl/fundraisers/attc

zowel het 1e senioren als het 1e jeugdteam hard op weg zijn om kampioen te worden

helaas een aantal vorige seizoenhelft gepromoveerde teams nu in hun hogere klasse weer stijf onderaan staan

door de nieuwe degradatieregels van de NTTB er nog meer degradaties kunnen volgen

onduidelijk is, wat de reden voor de versterkte degradatie is

het voor een enkele speler misschien maar goed is, daar de huidige 5e klasse al veel problemen geeft
WIEDENKIE

Actuele Websiteberichten

Haal je spelregelbewijs via Tafeltennis Masterz

Categorieën: Competitie, Jeugd
Hoe zit het nu precies met al die voorschriften voor de service? Wie mag er een time-out nemen en wanneer? Wanneer is het een let en wanneer een punt? Antwoorden op deze vragen en vele anderen krijg je op de website www.Tafeltennismasterz.nl  Op deze website kun je oefeningen doen om je kennis van de spelregels te vergroten. Je krijgt uitleg …
Auteur: René Honig
Meer lezen

ATTC steunt het KWF!

Categorieën: Jubileum activiteiten
Dit jaar bestaat ATTC Ezoals jullie weten 50 jaar. Daar hebben we al ruimschoots bij stilgestaan met als spetterend hoogtepunt het jubileumfeest op 7 september jl.! Wie jarig is trakteert en dat doen wij als club middels een fundraiser voor KWF Kankerbestrijding! Wil jij ATTC een cadeau geven voor haar 50e verjaardag dan zouden wij het op prijs stellen als …
Auteur: Maurice Van den Elshout
Meer lezen

ATTC en De Hypotheker brengen tafeltennis naar de Alphense scholen!

ATTC en De Hypotheker brengen tafeltennis naar de Alphense scholen!
Categorieën: Jeugd, Sponsoring
Tafeltennisvereniging ATTC uit Alphen en De Hypotheker hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om tafeltennis bij de jeugd op de kaart te zetten. De Hypotheker sponsorde eerder al lange tijd het Kindertafeltennisfeest, waar duizenden kinderen in de kerstvakantie kwamen tafeltennissen. Het nieuwe sponsorcontract loopt vijf jaar. De samenwerking van ATTC en De Hypotheker blijft specifiek gericht op de jeugd. Zo zullen onder …
Auteur: Marc Leuring
Meer lezen

Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest tafeltennisclub ATTC EVO Repro

Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest tafeltennisclub ATTC EVO Repro
Categorieën: Activiteiten, Jubileum activiteiten
Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van tafeltennisvereniging ATTC is oud-speelster Stien Rijfers – Blaauw onderscheiden door de gemeente Alphen aan den Rijn. Stien Blaauw was in 1951 de allereerste Nederlands juniorenkampioen bij de meisjes en haalde daarna nog vele titels. Destijds is zij daarvoor niet gehuldigd. Wethouder Gert-Jan Schotanus van sport zette haar met veel genoegen …
Auteur: Marc Leuring
Meer lezen

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 2 november of 7 december ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2019 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

November
7 november Han de Knegt
December
25 december Hidde Köster

Senioren

November
14 november Patricia van Diemen
14 november Gerard Kraaij
14 november Joop Christiaanse
17 november Mattias Kromhout
20 november Laurentiu Tusineanu
25 november Céleste van Heerde
28 november Eelco Zoetbrood
December
9 december Jaap van der Kroef
15 december Wilbert van der Klugt
20 december André Vrees
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook