BHK Header 50j jubileum
42e jaargang-nr 5
Redactie
Beste reader,

Voordat jullie verder lezen:
je kunt je opgeven voor AED instructie, diverse toernooien, de Sportontmoeting, clubkampioenschappen, het vrij houden in je agenda van 7 september, etc
.Zie voor verdere uitleg en info het vervolg van deze Backhandkoerier.
Daarna kun je rustig verder lezen natuurlijk.
En natuurlijk lekker spelen in de zaal, dus graag tot daar of bij deSportontmoeting.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 mei
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Het zit er (bijna) op!

Als jullie dit lezen is de voorjaarscompetitie bij de senioren afgelopen. De zes kampioensteams werden in het zonnetje gezet tijdens de ALV op dinsdag 23 april.
René

Intussen is duidelijk geworden dat team 1 bij de jeugd ook kampioen is geworden. De bond heeft besloten dat voor de nog te spelen inhaalwedstrijd tegen Overschie, ATTC Evo Repro een 10-0 overwinning krijgt toegeschreven. Daardoor staat het team met 70 punten fier bovenaan, gevolgd door Taverzo met 61 punten. Bart, Fabrice, Jeremy en Niels … van harte gefeliciteerd!

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Op vrijdag 12 april vond de 7e editie van de Koningsspelen plaats. Namens ATTC EVO Repro hebben Celeste, Frank en André een workshop verzorgd voor ongeveer 80 kinderen van basisschool De Windroos uit Alphen aan den Rijn.

Op maandag 15 april deden acht ATTC-ers mee met de Open Clubkampioenschappen van S’70.

Voor wat betreft de teamsamenstelling voor de najaarscompetitie zijn jullie als het goed is al benaderd door een van de wedstrijdsecretarissen (senioren: Bart Vaane, jeugd: Ronald Bosch).
Alphense Sportontmoeting
Heeft iedereen zich al opgegeven voor de interne en externe toernooien ….. en niet te vergeten ook voor de 42e editie van de Alphense Sportontmoeting (van 12 t/m 22 juni)? Het inschrijven voor de Sportontmoeting gaat deze keer ook via de website (klik hier)!
René Honig
Van het bestuur

INSTRUCTIE-AVOND

AED op 20 mei a.s.

Iedereen is welkom!
AED
Zoals je misschien weet, heeft onze vereniging een AED (automatische externe defribillator). Deze hangt aan de muur in onze eigen ruimte. Dit toestel wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Omdat dit apparaat automatisch werkt, kunnen ook niet-getrainde personen deze in een noodsituatie gebruiken.
Het is echter geen hartmassageapparaat: bij een reanimatie moet men steeds hartmassage (borstcompressies) en indien mogelijk ook mond op mondbeademingen toepassen. Door het toepassen van defribilatie met een AED kan men het hart opnieuw op een normaal ritme laten kloppen om de normale bloedcirculatie te herstellen.
Je kunt het gebruik van de AED (weer) oefenen op maandagavond 20 mei van 20.00 tot 21.30 uur, er is dan een instructeur aanwezig.
Je kunt je tot uiterlijk 12 mei hiervoor via de website opgeven.
Wees er snel bij: er kunnen maximaal 20 personen aan de cursus deelnemen!

Jubileumcadeaus


Was jij er ook bij afgelopen dinsdag 23 april bij de Algemene Ledenvergadering van ATTC? Nee?

Club van 100
Dan heb je wat gemist! Allereerst weet je dan niet wat er komende tijd in onze vereniging staat te gebeuren, maar daarover in een volgende nieuwsbrief meer!
Ten tweede heb je het tweede “officiële” moment waarop wij als bestuur aandacht besteden aan het 50-jarig jubileum gemist. Het eerste moment was de nieuwjaarsreceptie 6 januari jl. en het derde zal het hoogtepunt vormen: het jubileumfeest op 7 september 2019!

Maar goed, nu weet je nog steeds niet concreet wat je hebt gemist op de ALV: op die avond is zowel aan de verenging als aan haar leden namens de CLUB VAN 100 een cadeau aangeboden!
Op de vereniging hangt een speciaal ontworpen thermometer waarop 50 jaar ATTC symbolisch in beeld is gebracht:
Thermometer
Handdoekje
Verder is voor ieder lid beschikbaar een sporthanddoekje in bijbehorend zakje met daarop ons jubileumlogo!Baal jij nu dat jij zo’n handdoekje niet hebt? Niet getreurd, voor ieder lid is er eentje besteld en de komende tijd (hou de website en andere nieuwskanalen in de gaten) zullen we jou alsnog de gelegenheid geven deze in ontvangst te nemen.

Rest ons niets anders dan de CLUB VAN 100 speciaal te bedanken voor deze geschenken!!!

Vernieuwen VOG’s

Wat gaat de tijd toch snel. Drie jaar geleden hebben alle trainers, begeleiders van jeugdleden en bestuursleden een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd. Nu hebben we als ATTC EVO Repro het beleid dat we de VOG’s elke drie jaar weer vernieuwen. Nu kunt u zich afvragen waarom we dit nu doen.
Een VOG is een momentopname en geeft geen garantie voor de toekomst. Daarom zegt het NOC*NSF - en ook wij als ATTC EVO Repro - dat het goed is om VOG's elke drie jaar te vernieuwen. Het is één van de maatregelen ter preventie van grensoverschrijdend gedrag.

Samen naar een veiliger sportklimaat
Een andere maatregel is het opstellen van omgangsregels. Deze hebben we meer dan drie jaar geleden opgesteld en staan op onze website onder het kopje 'club informatie'.
Ook een vertrouwenscontactpersoon is één van deze maatregelen. Dit ben ik ook al weer bijna drie jaar. Ik heb hiervoor een cursus gevolg bij het NOC*NSF en krijg jaarlijks ook de gelegenheid om een terugkomdag bij te wonen. Wat ik daar voornamelijk doe is de kennis weer bijspijkeren en het uitwisselen van ervaringen. Mocht ik daar dingen leren die we kunnen toepassen bij ATTC EVO Repro dan geef ik advies aan het bestuur.
We willen voor iedereen een veilige sportomgeving en dit creëren we door alert te zijn en de maatregelen ter preventie up-to-date te houden.
Céleste van Heerde
vertrouwenscontactpersoon ATTC EVO Repro

Van de Ledencommissie

LC-logo 23

Uitslag competitieresultaten

Nu de voorjaarscompetitie is afgelopen en de kampioensteams zijn gehuldigd is ook de best presterende speler van de afgelopen competitie bekend.
De speler die we kunnen feliciteren met de grootste progressie en die de meeste ratingpunten heeft verdiend sinds de start van de voorjaarscompetitie 2019 is Erik Ettema met +141 ratingpunten. Daarmee is hij tevens de sterkste speler van onze club geworden met een rating van 1513 punten.
IMGP3361-ws
Verder zien we dat er aardig wat jeugdspelers in de top 10 staan van deze lijst. Alle competitiespelers van ATTC EVO Repro bij elkaar hebben 630 ratingpunten meer dan aan het begin van de competitie. Een mooi resultaat.
De gemiddelde rating van de club ligt op bijna 896 punten wat binnen het ratingbereik van de 5e klas ligt. Van de 97 verenigingen binnen de NTTB afdeling West staan we daarmee op de 70e plaats. Hier is dus nog ruimte om te verbeteren.
Vanaf afgelopen maand houden we deze sportieve hitparade bij. De tabel is op onze website te vinden onder menu-item … voor leden/competitie resultaten. Voor het volledige overzicht klik op onderstaande knop.
De rating is een goede afspiegeling van de speelsterkte van een competitiespeler. Toch is de absolute waarde soms moeilijk te interpreteren. Zo zijn er teams die er gemiddeld in rating op achteruit zijn gegaan en toch kampioen zijn geworden in hun poule.
Realiseer je hierbij dat de rating het meest wordt beïnvloed door onverwachte winst- of verliespartijen (winnen van sterkere speler of verliezen van zwakkere speler). Een speler die voor zijn speelsterkte in een te lage klasse speelt zal dus meer tegenstanders treffen met een lagere rating. De kans op een onverwachte verliespartij is daarmee groter en die op een onverwachte winstpartij juist kleiner dan de kans van een speler die voor zijn speelsterkte in een te hoge klasse speelt. Dit is één van de verklaringen van soms grotere ratingverschillen per competitieronde. Op de langere termijn vallen deze onverwachte resultaten echter tegen elkaar weg en worden trends duidelijker zichtbaar. Daarnaast zijn het juist deze onverwachte resultaten die vaak de bijzondere partijen markeren en het interessant maken om de voortgang van de rating te volgen.
De actuele rating zal ook uitgangspunt zijn bij het aankomende voorgifte toernooi om het aanvangsverschil te bepalen voor wedstrijden tussen spelers met ongelijke speelsterkte.
De tabel zal nog tot het begin van de volgende competitie op de site zichtbaar zijn en daarna als archiefbestand. Met de start van de volgende competitie zullen de tabellen opnieuw worden ingesteld waarbij de eindwaarden als startwaarden worden aangenomen.
Marc Leuring

Van de PR & Communicatiecommissie

Website-notificaties

Weet je al dat er een mogelijkheid bestaat om website notificaties te ontvangen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwsberichten op de ATTC website?
website-notificatie
In de BHK zijn de laatste actuele berichten van de website overgenomen, maar wil je direct op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuw bericht op onze website wordt geplaatst, abonneer je dan op de ATTC website notificaties.
Zodra er een nieuw bericht is geplaatst ontvang je een e-mail met de berichtsamenvatting en koppeling naar de website om het volledige bericht te lezen.
Klik hiervoor op onderstaande knop "Abonnement beheren" en vink het vakje voor "ATTC Website notificaties" aan.

Van de Activiteitencommissie

wordcloud ATTC jubileum mei

Help ons om van het jubileum een feest met zoveel mogelijk mensen te maken!

Bij het vieren van vijftig jaar ATTC EVO Repro mogen de oud-leden natuurlijk niet ontbreken! Op zaterdag 7 september eind van de middag (rond 17.00 uur) is er een receptie waarop we zoveel mogelijk leden en oud-leden hopen te ontmoeten.
Wil je bijpraten met je teamgenoot van weleer, of smeuïge verhalen horen over hoe het er nu vroeger echt aan toeging? Zet de datum in je agenda, en vertel deze ook vast aan oud-leden die je in de komende tijd tegenkomt!
We willen zoveel mogelijk oud-leden persoonlijk benaderen.
Dus heb je contactgegevens van oud-leden, of aanknopingspunten waarmee wij
kunnen gaan speuren op internet? Geef het door aan de feestcommissie via secretaris@attc-tafeltennis.nl.
Wedstrijdsecretaris
De competitie is achter de rug en de kampioenen (het zijn er weer 6 dit keer) zijn op de ALV gehuldigd.
Bij de duo teams gaan Rob en Simon (team 2) het opnieuw proberen in de 3e klasse. Knappe prestatie!
Team 7 van René en Gerrit gaan overtuigend naar de 5e klasse om deze keer wel te handhaven.
Team 8 van Celeste en Michal stomen door van de 7e via de 6e nu gelijk door naar de 5e klasse. Ook een knappe prestatie. Nu eerst maar eens zien te handhaven en wie wat er dan nog mogelijk is.
Team 3 van Teus, Jan en Eelco hebben het niet gehaald in de 4e klasse, maar dat kwam ook doordat zowel Teus als Eelco niet helemaal optimaal hebben kunnen doen wat ze normaal wel kunnen.
Team 6 van Maria, Frank en Vincent moeten helaas weer een stapje terug doen en gaan het weer in de 6e doen.
Bij de reguliere competitie heeft team 4 van Maurice, Hans en Kasper een prachtige prestatie geleverd door overtuigend,(78 punten!) kampioen te worden. Volgend jaar maar eens kijken hoe het gaat in de 3e klasse.
Team 7 met Marc, Nabil en Jan zijn ook overtuigend kampioen geworden en gaan het in de 4e proberen.
Het team van Jan Versluis, Hans de Ru en Raymond zijn ook kampioen en gaan nog kijken of ze in de 5e gaan spelen, want hun kopman Raymond gaat met Vincent duo spelen.
Team 1 is op 1 puntje net gedegradeerd, maar daar gaan we een aanvraag doen voor 1e klasse.
Team 3 met Marcel, Marco en Anneroos hebben het ook nu helaas niet gered in de 3e klasse. Ondanks progressie was het toch net iets te lastig.
Team 5 met Mark-Paul, André, Dick, Joseph en Kees zullen het een stapje lager moeten doen in de 5e klasse. Misschien begint hier en daar de leeftijd wat parten te spelen…. Team 8 met Jaap, Ed en mijzelf moeten tot onze spijt van de 5e naar de 6e klasse toe. Er zijn wat redenen aan te wijzen waarom het niet is gelukt, maar daar wijden we nu niet over uit.
Tot zover het afgelopen seizoen. We zijn al weer volop bezig met het najaarsseizoen en daar zitten nog wel een paar gaatjes. Het duo team van Maria en Frank zouden nog graag een 3e persoon erbij willen die het in de 6e klasse ziet zitten, daarnaast is het reguliere team van Hans en Jan ook op zoek naar iemand erbij in de 6e klasse.
Als je als recreant denk dat je dat leuk vind, meld dat dan bij mij of een van die teamleden dan kunnen we kijken hoe we het gaan doen.
Nou dat was weer een heel verhaal en als jullie dit lezen dan zijn we toe aan de toernooien die op 7 mei beginnen. Maar daar lees je elders in de BHK nog het e.e.a. over en anders zeker op de site.
Graag weer tot ziens in de zaal en voor wie op vakantie gaat, een fijne tijd gewenst”

Bart
Jeugdhoek

Familietoernooi op zaterdag 1 juni 2019

Aanvang: 10.00 uur
Ben jij jeugdlid? Dan kun je meedoen aan een reuzeleuk toernooi samen met één van je ouders of grootouders.
Ben jij seniorlid? Dan kun je meedoen aan het toernooi samen met een (klein)kind tot 18 jaar.

Ouder-kindtoernooi
Wat gaan we doen? In een gezelligheidstoernooi onder leiding van Wilbert van der Klugt gaan jullie sportieve en bijzondere (tafeltennis)uitdagingen aan.
Doe jij ook mee? Meld je dan samen aan via onze website:
https://www.attc-tafeltennis.nl/interne-toernooien/familietoernooi-zaterdag-1-juni .
Heb je vragen? Stel ze gerust aan je trainer of stuur een mail naar:
info@attc-tafeltennis.nl

Clubkampioenschappen jeugd

zaterdag 18 mei

aanvang: 10.00 uur

Clubkampioenschap jeugd
ATTC-EVO-Repro organiseert in mei de clubkampioenschappen voor de jeugd.
Wie wordt voor de eerste keer de winnaar van de André Vrees bokaal?
Dit kampioenschap is voor alle jeugdleden. Na een voorronde wordt er gespeeld in drie verschillende poules op basis van sterkte. Op deze manier zijn er voor iedereen leuke èn uitdagende wedstrijden in het vooruitzicht.
Doe jij ook mee? Meld je dan aan via onze website, zie https://www.attc-tafeltennis.nl/voor-leden/aanmelden-activiteiten/

Heb je vragen?
Stel ze gerust aan je trainer of stuur een mail naar info@attc-tafeltennis.nl
Wist u dat
we weer verschillende kampioenen hebben

de teams 4, 7, 9, duo 23, duo 7 en duo 8 het volgende seizoen in een hogere klasse mogen gaan proberen

ook het 1e jeugdteam kampioen is geworden

er helaas ook een vijftal teams zijn gedegradeerd

u uw wensen voor de volgende competitiehelft zo spoedig mogelijk aan de wedstrijdsecretaris moet doorgeven

de ledenvergadering een goede opkomst had

in het jaarverslag een kleine taaltechnische onjuistheid stond

bij het opmerken hiervan direct duidelijk werd, wie het stuk had geschreven

er namelijk direct volop werd tegengesputterd

niet iedereen van de aanwezigen gelukkig was met een voorstel van de penningmeester

er namelijk best een behoorlijk bedrag van de reserve gaat worden besteed aan versiering van de zaal

over het nut hiervan kan worden gediscussieerd, daar we uitsluitend andere pingpongers en enkele ouders op bezoek krijgen

de zaal bovendien eigendom is van de gemeente en ook door diverse scholen wordt gebruikt

het misschien echter wel inspirerend gaat werken tijdens de wedstrijden

andere plannen echter hierdoor nog steeds op een laag pitje staan

alle aanwezigen wel de kans hebben gehad om wensen op een vel papier te vermelden

het bestuur overigens nog steeds versterking zoekt

er veel op hun bordje komt en zij daarvoor tijdens de vergadering ook nog voor werden gecomplimenteerd door een van onze ereleden

ik begrepen heb, dat er 's woensdagsavonds nog wel eens een speler in de wandrekken hangt

dit straks dus niet meer mogelijk is

elk lid in het kader van het 50-jarig bestaan en leuk presentje heeft/gaat ontvangen

dit presentje wordt gesponsord door de club van 100

er op 20 mei weer een instructieavond komt voor de AED

op 7 mei het voorgifte toernooi plaatsvindt

de overige toernooien gespeeld gaan worden op 14 en 28 mei

u zich voor alle bovengenoemde zaken kunt opgeven via de website

de Sportontmoeting gehouden wordt van 12 t/m 22 juni

u zich voor de diverse onderdelen eveneens kunt opgeven via de website

er ook nog een familietoernooi aankomt op 1 juni a.s.

de jeugd op 18 mei gaat uitmaken wie de sterkste is

u zich de komende periode dus echt niet hoeft te vervelen

de zaal vanaf 6 mei a.s. weer op maandag is gesloten

we ook de vrijdagavonden gesloten zijn
WIEDENKIE

Actuele Websiteberichten

Kampioenen voorjaarscompetitie 2019 tijdens ALV gehuldigd

Categorieën: Competitie, senioren
De voorjaarscompetitie is alweer ten einde en de kampioenen en degradanten zijn weer bekend. Tijdens de ALV op 23 april zijn de senior kampioensteams gehuldigd en zijn de flessen kampioenswijn uitgereikt. Inmiddels is ook bekend dat ons 1e jeugdteam kampioen is geworden. Zij zullen op 18 mei tijdens de jeugd clubkampioenschappen worden gehuldigd.
Marc Leuring
Meer lezen

AED Instructie

Categorieën: Activiteiten
Op maandagavond 20 mei om 20.00 uur komt een instructeur dit uitleggen. Wil jij erbij zijn, geef je dan voor 12 mei a.s. op via het aanmeldformulier.
Er zijn 20 plaatsen beschikbaar en het kost je niets! Dit aanbod geldt voor alle leden!
Marc Leuring
Meer lezen

Interne toernooien ATTC

Categorieën: Interne toernooien, senioren
De competitie zit er weer op en de interne toernooien staan weer voor de maand mei op het programma.
Op 7 mei wordt er weer afgetrapt met het voorgifte toernooi. Op 14 mei het Dubbel-mix toernooi en tot slot op 28 mei het Andere hand toernooi.
Aanmelden kan volgens de bekende procedure via de website onder het kopje leden en …
Marc Leuring
Meer lezen

De Sportontmoeting komt er weer aan

Categorieën: Activiteiten
Van 12 t/m 22 juni 2019 vindt in Alphen aan den Rijn voor de 42ste keer de Sportontmoeting plaats. ATTC doet ook weer mee. Je kan je nu voor de verschillende onderdelen via de website aanmelden.
Marc Leuring
Meer lezen

Familietoernooi zaterdag 1 juni

Categorieën: Interne toernooien, Jeugd, senioren
Het familietoernooi zal worden gehouden op 1 juni om 10.00 uur.
Ben jij jeugdlid? Dan kun je meedoen aan een reuzeleuk toernooi samen met één van je ouders of grootouders.
Ben jij seniorlid? Dan kun je meedoen aan het toernooi samen met een (klein)kind tot 18 jaar.
Wat gaan we doen?
In een gezelligheidstoernooi onder leiding van Wilbert van der …
Marc Leuring
Meer lezen

Clubkampioenschappen jeugd

Categorieën: Interne toernooien, Jeugd
zaterdag 18 mei, aanvang: 10.00 uur. ATTC EVO Repro organiseert in mei de clubkampioenschappen voor de jeugd. Wie wordt voor de eerste keer de winnaar van de André Vrees bokaal?
Dit kampioenschap is voor alle jeugdleden. Na een voorronde wordt er gespeeld in drie verschillende poules op basis van sterkte. Op deze manier zijn er voor iedereen leuke èn uitdagende wedstrijden in …
Marc Leuring
Meer lezen

Koningsspelen 2019

Categorieën: Activiteiten, Jeugd
Het was vorig jaar goed bevallen dus vrijdag 12 april heeft ATTC weer een workshop verzorgd voor de kinderen van basisschool “De Windroos”. Op deze koude maar ook zonnige dag werden ongeveer 80 kinderen op het terrein van korfbalvereniging Tempo vermaakt door Frank, Celeste en André.
Marc Leuring
Meer lezen
https://www.attc-tafeltennis.nl/activiteiten/koningsspelen-2019/

Patrick wint Open Clubkampioenschap S’70

Categorieën: Externe toernooien
Afgelopen maandag 15 april werd bij S’70 in Woubrugge een Open Clubkampioenschap georganiseerd. Patrick Ras (die een “thuiswedstrijd” speelde) veroverde de eerste plek. Tweede en derde werden respectievelijk Fred van der Weiden en Tim Lunenburg (beide S’70). ATTC EVO Repro nam met acht spelers (Bart, Celeste, Gerrit, Jaap, Nabil, Patrick, Raymond en Teus) deel aan het perfect georganiseerde toernooi. Cor en Fred …
Marc Leuring
Meer lezen
https://www.attc-tafeltennis.nl/externe-toernooien/patrick-wint-open-clubkampioenschap-s70/

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 4 mei of 1 juni ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2019 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Mei
Juni
2 mei Caedmon Boutwel
5 mei Bart-Sebastiaan Axmacher
10 mei Quinten van der Klugt
11 mei Alex van Berckel
15 mei Ying Wijnhof
20 mei Fabrice de Schepper
4 juni Ethan van deer Velden
15 juni Mels van Tol

Senioren

Mei
6 mei Piotr Rozanski
7 mei Jalal Al Aswad
8 mei Mirjam de Graaf
8 mei Maurice van den Elshout
9 mei Erik Ettema
19 mei Marcel de Schepper
28 mei Nirai Somandin
31 mei Jan Versluis
Juni
17 juni Hans de Ru
21 juni Ed van Oeveren
AanAfmeldingen

Aanmeldingen:

30 april Dominica van der Klugt
confetti
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
facebook 
MailPoet