BHK Header 50j jubileum
42e jaargang-nr 6
Redactie
Beste reader,
Op het moment van schrijven zijn er voor de Sportontmoeting nog plekken vrij om mee te doen.
Petanque: 3 heren/jongens
Voetbal: 1 heer/jongen
Beachvolleybal: 2 vrouwen/meisjes en 1 man/jongen
Softbal: 2 teamleden (m/v)
Puzzelrit: 1 teamlid (m/v)
Darten: 1 vrouw/meisje en 1 heer/jongen
Verrassingsonderdeel: minimaal 2 teamleden (m/v)

Het is in ieder geval leuk en gezellig om (al is het maar even) te gaan supporteren, zoals dat heet.

Verder kun je natuurlijk gewoon doorgaan met vrij spelen op de openingsavonden (ook in de vakantietijd), dus wie weet tot in de zaal of op/bij het sportveld.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 juni
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Toernooien en andere activiteiten

Als jullie dit lezen staat de jaarlijkse Sportontmoeting op het punt van beginnen. Deze keer gaat er helaas niet getafeltennist worden. Er staan wel twee verrassingsonderdelen op het programma. Ik ben reuze benieuwd!
René
De najaarscompetitie is nog ver weg, maar binnenkort moeten de teamindelingen weer worden opgegeven. Ik ga ervan uit dat het allemaal op zijn pootjes terecht gaat komen.

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Bij de senioren zijn er twee interne toernooien gespeeld, op 7 mei het “Voorgifte toernooi” met een bijzonder spannende finale en op 14 mei het goed bezochte “Dubbel Mix-toernooi”.

Aan het jeugdtoernooi bij DHC (zaterdag 4 mei) hebben vier van onze jeugdspelers deelgenomen (Fabrice, Han, Jeremy en Quinten). Daarnaast hebben zes ATTC-ers op vrijdag 12 mei (tot in de late/vroege uurtjes) meegedaan aan het derde Scylla Open. Ik kan jullie vertellen ……. het was erg gezellig!

Dit jaar hebben vier teams zich ingeschreven voor het Groot Rijnlands Regiotoernooi. De eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Veel plezier en succes allemaal!

De Clubkampioenschappen voor de jeugd zijn zaterdag 18 mei gespeeld. Meer hierover verderop in de nieuwsbrief!

Wat zit er nog meer in het vat

Op dinsdag 28 mei is er nog het “Andere hand”-toernooi en op zaterdag 1 juni het “Familietoernooi”.

Tot slot!

Zoals jullie allemaal weten zoeken we nog een bestuurslid Tafeltenniszaken. Verderop in deze nieuwsbrief een functieprofiel.

Tijdens de ALV op 23 april ben ik opnieuw benoemd voor een termijn van drie jaar.
Bij deze wil ik nog iedereen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. En als je wat meer wil weten over de voorzitter ….. lees dan vooral verder.
René Honig
Van het bestuur

Het woord voorzitter

Wonderlijke tekst, hoor ik jullie al zeggen. Het stukje “Van de voorzitter” heb ik al gelezen; dat staat al in het begin van deze nieuwsbrief. Nou, dat klopt dan wel, maar jullie weten vast nog niet alles van de voorzitter. Ik kwam laatst deze tekst tegen en ik wilde het jullie niet onthouden.
Wij hebben in de Nederlandse taal een heleboel woorden. Ook woorden waarvan de oorsprong een geheel andere is dan wat wij er nu onder verstaan. Het onderzoek naar de geschiedenis van woorden wordt etymologisch onderzoek genoemd.
Brass telescope on map
Neem nou het woord “maarschalk”. Dat geeft een heel voorname functie weer, namelijk een officier met een hoge rang. Maar dat is wel eens anders geweest. Het komt uit het Frans, waar het maréchal heet. Het woord “maar” in de oude betekenis staat voor “paard”, en het “chal” is een knecht. Dus oorspronkelijk was een maarschalk niets anders dan een paardenknecht. Het woord heeft dus door de eeuwen heen een opwaardering ondergaan.
Zo is dat ook gegaan met het heel oude Engelse woord “knight” wat ridder betekent en behoorde tot de lagere adel. Uitspraak: [ na:it ]. In het oude Schotland werd het in de Middeleeuwen nog uitgesproken als [ knigt ]. De “k” werd toen dus nog wel uitgesproken. Dit is in het Nederlands overgenomen en is “knecht” geworden. Dit woord heeft dus ook met een opwaardering te maken.
En dan nu het woord voorzitter. Het is namelijk zo dat er in de oudheid bij de Romeinen al huizen bestonden die van vele gemakken waren voorzien. Zoals bijvoorbeeld de thermen (badhuizen) die men in heel redelijke staat op diverse plaatsen (o.a. in Pompeï en Herculaneum) heeft blootgelegd. Ook heeft men er W.C.’s aangetroffen waar je met een man of vijf tegelijk naast elkaar kon zitten en een praatje maken.

Het woord voorzitter - Romeinse WC
Echter die W.C.’s, die van marmer of hardsteen waren gemaakt, waren in de winter natuurlijk stervenskoud. Nou, daar had men toen het volgende op gevonden. Ze hadden slaven genoeg en als een Romeinse notabele aandrang voelde dan moest eerst een slaaf een kwartiertje op die W.C. gaan zitten, zodat zijn baas warme billen bleef houden als hij er zelf neerstreek. Zo’n slaaf was dan de vóór-zitter.
Ben ik even blij dat we in de 21e eeuw leven!
René

ATTC EVO Repro aan de slag

In de Algemene Ledenvergadering ALV vorige maand zijn de plannen voor het ophangen van zaalbanners vóór de klimrekken gepresenteerd. Nadat instemming is gekregen van de aanwezige leden kunnen we nu aan de slag; we gaan er alles aan doen om in overleg met de leverancier de realisatie hiervan vóór het begin van het najaarsseizoen af te ronden.

Voor verdere plannen over de inrichting / aankleding van onze eigen ruimte en de zaal hebben alle aanwezigen vervolgens op grote bladen ideeën opgeschreven. Een werkgroep, bestaande uit Jan van Eck, Maurice van den Elshout en Ed van Oeveren, gaat deze ideeën verder uitwerken naar concrete voorstellen.

Verder is tijdens de ALV de zaalopstelling tijdens de competitie ter sprake gebracht. Een veelgehoorde klacht is dat er in onze zaal tijdens de wedstrijden veel “let”-situaties ontstaan. Etienne Kramer en Patrick Ras gaan een voorstel uitwerken om betere wedstrijdomstandigheden te realiseren.

Heb jij hier ook goede ideeën over, dan kun je deze doorgeven aan één van beide werkgroepen. Input is altijd welkom.

Namens het bestuur,
Maria ter Hoek

Profiel bestuurslid Tafeltenniszaken

ATTC EVO Repro heeft als beleid dat iedere tafeltennisser het beste uit zichzelf moet kunnen halen. Met respect voor de kernwaarden van de club wordt gewerkt aan de optimale ontwikkeling van onze leden. Dit gebeurt o.a. door de (hoofd)trainers en assistent-trainers. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zaken zoals ontwikkeling techniek, wedstrijdgericht trainen, mentale coaching, specifieke trainingsmaterialen, videoanalyse etc.
Profiel bestuurslid Tafeltenniszaken (dilbert mental)
Als bestuurslid Tafeltenniszaken ben je hier, samen met een team, verantwoordelijk voor. Omdat er veel werkzaamheden zijn op het technische vlak is besloten om de verschillende taken op te splitsen en ATTC-ers te zoeken die allemaal een stukje van het technische beleid willen uitvoeren. Hierdoor is één van de belangrijkste taken van het bestuurslid Tafeltenniszaken om de verbinding en communicatie te verzorgen tussen alle betrokkenen.

Verder zijn belangrijke onderdelen van je rol:
  • Maken, uitvoeren en bewaken van het Technisch beleid plus het bijbehorend budget.
  • Voorbereiden en bijwonen bestuursvergaderingen en daarin de focus op tafeltennis bewaken.
  • Samenstellen en aansturen van een technisch en organisatorisch kader (Technische commissie).
  • Afweging maken m.b.t. technische dilemma’s zoals bijv.: indeling trainingsgroepen, vervroegde overstap naar een hogere klasse, begeleiding talenten en overstap van jeugdspelers naar de senioren.
  • Contacten onderhouden over technische ontwikkelingen met o.a. de NTTB, de VVTT (Vereniging van Tafeltennistrainers) en omliggende clubs.
  • Wedstrijden bij jeugd en senioren bekijken.
Kernwoorden in de rol zijn: tafeltennis(ontwikkeling), enthousiasmeren, besturen en verbinden.
Wil jij jezelf graag inzetten voor onze vereniging of wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met de voorzitter, René Honig (voorzitter@attc-tafeltennis.nl )

Van de Feestcommissie

ATTC jubileum juni

Jubileumfeest: eten en weten!

Natuurlijk heb jij 7 september al in je agenda staan: het jubileumfeest van ATTC. In de vorige Backhandkoerier vertelden we al van de receptie aan het eind van de middag, maar het programma daarna mag er ook zijn! Want bij een feestje hoort natuurlijk lekker eten! Het werkt hetzelfde als de BBQ die normaal aan het begin van het seizoen is: je meldt je vooraf aan en betaalt een bescheiden eigen bijdrage. En voor het vijftigjarig jubileum is er natuurlijk een extra luxe maaltijd! Daarna is het hoog tijd voor een competitie-element: een pubquiz! In een door jezelf samengesteld team beantwoord je vragen over allerlei onderwerpen. Natuurlijk zitten daar ook vragen bij over de geschiedenis van ATTC, dus begin maar vast met opzoeken en onthouden!

Hou de website in de gaten, want daar kun je je binnenkort opgeven voor het diner en de pubquiz.

Interne toernooien

ATTC EVO Repro

Op 7 mei werd weer het voorgifte toernooi gespeeld.

Met een overweldigend aantal inschrijvingen van 36 deelnemers verdeeld over 6 poules van 6 werd besloten om in de poule fase te spelen om 2 gewonnen games.
De poule winnaars en de 2 beste nrs 2 plaatsten zich voor de kwartfinales.
Deze keer werd op verzoek de voorgifte berekend aan de hand van de tabel van de NTTB, echter dat de maximale voorsprong 7 punten kon bedragen.
Gelukkig waren er ook nog 2 recreanten aanwezig die een geschatte ELO ranking hebben gekregen.
Om alles in goede banen te laten verlopen had ik de assistentie gekregen van Toni en ook Maurice heeft weer de nodige ondersteuning verleend.
Hartelijk bedankt hiervoor.

Nadat alle 90 groepswedstrijden waren gespeeld, plaatsten Ed van Oeveren, Jan Boot, Jaap van der Kroef, Ronald Bosch, Dick de Graaf en Derrick Hesseling zich als poule winnaars voor de kwartfinales aangevuld met de 2 beste nrs 2 uit de groepen. Dit waren Dennis Greven en Marc Paul Wijnhof.

Ook werd er in de kwartfinale om 2 gewonnen games gespeeld.
Ed - Marc Paul 1-2 Jan Boot - Derrick 0-2
Jaap - Dick 1-2 Ronald - Dennis 2-0

De halve finales en de finales gingen echter wel om 3 gewonnen games
Derrick - Ronald 1-3 6-11 11-8 7-11 8-11
Marc Paul - Dick 3-0 11-8 11-4 11-8

3e-4e plaats
Derrick - Dick 3-0 11-9 12-10 12-10

Finale
Ronald - Marc Paul 1-3 2-11 11-8 7-11 8-11

Het was een zeer geslaagde avond en zoals de uitslag heeft bepaald is het met deze voorgifte berekening ook voor spelers met een hoge rating wel degelijk mogelijk om ver in het toernooi te komen.14 mei werd weer het dubbel-mix toernooi gespeeld.

Met 26 deelnemers en dus 13 dubbels werd besloten om 1 poule van 6 en 1 poule van 7 dubbels te maken en werd er om 2 gewonnen games gespeeld.
De nrs 1 tm 4 ging door naar de kwartfinales.

Eindstand poule A Eindstand poule B
Andre-Sylvia 9 Jan Boot-Eelco 10
Corna-Toni 9 Joseph-Jan van Eck 8
Kasper-David 9 Marc Leuring-Rene H 7
Rob-Ed 8 Gerrit-Teus 6
Fred-Jan V 7 Dennis-Maria 4
Simon-Wichert 4 Maurice-Frans 1
Celeste-Joop 4

Vanaf de kwartfinale werd er echter weer om 3 gewonnen games gespeeld.
Andre-Sylvia - Gerrit-Teus 0-3
Eelco-Jan Boot - Rob-Ed 1-3
Toni-Corina - Marc-Rene 3-1
Joseph-Jan v Eck - Kasper-David 2-3

Halve finales
Gerrit-Teus - Kasper-David 3-2
Rob-Ed - Corina-Toni 1-3

Kleine finale
Rob-Ed - Kasper-David 3-1 12-10,11-4,7-11,11-7
Finale
Corina-Toni - Gerrit-Teus 3-0 16-14,12-10,13-11
Iedereen hartelijk bedankt voor de deelname

De Toernooileiding
IMG_20190515_001858-ANIMATION
Jeugdhoek

Jeugduitje:

zaterdag 6 juli 2019

jeugd
Het jaarlijks jeugduitje van ATTC EVO Repro is weer gepland en dit keer is het ………. Een partijtje Glowgolf. Het begint om 15.00 uur in Aalsmeer en na het spelen eten we daar samen.
Op de website https://glowgolf.nl/aalsmeer vind je meer informatie over de locatie.
Kom jij ook graag mee?
Schrijf je dan in via https://www.attc-tafeltennis.nl/voor-leden/aanmelden-activiteiten/#Jeugduitje. Doe dit uiterlijk 3 juli a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Natuurlijk kijken we even hoe we het vervoer handig kunnen regelen. Willen jouw ouders rijden (heen en/of terug), geef dat dan aan op het inschrijfformulier.
Het adres is Oosteinderweg 247C in Aalsmeer.
Vragen? Neem contact op met info@attc-tafeltennis.nl
Clubkampioenschappen-Jeugd-2019
Wist u dat
het voorgiftetoernooi en het dubbelmixtoernooi weer een geweldige opkomst lieten zien

het wel opvallend was, dat bij het dubbelmix de organisatoren het tot de finale haalden

het dus nog steeds hetzelfde is als in eerdere jaren: wie schrijft die blijft

de fotograaf, die de winnaars vastlegde nog wel een cursusje fotografie moet volgen

hij nl. toeliet, dat de kleinste man van het gezelschap achteraan ging staan

er daarom op de foto maar een pijl met naam is geplaatst

het anderehandtoernooi alleen gespeeld wordt door een klein elitegroepje

enkele leden zich zijn gaan toeleggen op het spelen van een klein balletje via de grond

zij in het kader van Tijd voor Vitaliteit gaan proberen of het golfen iets is

de clubkampioenschappen bij de jeugd een nieuwe kampioen hebben opgeleverd

u de wensen voor een nieuw competitieseizoen nog kan indienen bij de wedstrijdsecretaris

ik gehoord heb, dat we er volgend seizoen weer een jeugdteam bij krijgen

de Sportontmoeting er weer snel aankomt

u zich via de website nog kan opgeven voor de diverse onderdelen

de voorbereidingen voor het Jubileumfeest in volle gang zijn

we op de desbetreffende dag een paar mensen apart moeten houden voor een vertegenwoordiging bij de Verenigingsdag in de Ridderhof

de website zo nu en dan kuren vertoont

de technici van onze vereniging tot nu toe nog niet achter de oorzaak zijn gekomen

het e-mailadres van de pr-commissie is opgeheven

het nl. regelmatig werd overspoeld met spam en phishing mails

u in de vakantieweken maar goed gebruik moet maken van de openstelling op woensdag

er hierna nauwelijks tijd is voor trainingen omdat de NTTB in al haar wijsheid heeft besloten de competitie al in de week van 9 september te laten beginnen

er wel twee rustweken zijn gepland

het Familietoernooi op 1 juni veel aanmeldingen laat zien, hetgeen dus betekent, dat het bijzonder geslaagd zal zijn

een enkele deelnemer echter wel eerst een privétraining voor zijn moeder aanvraagt

WIEDENKIE
2019-Scylla_open

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 1 juni of 6 juli ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2019 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt

Actuele websiteberichten

Verjaardagen

Junioren

Juni
4 juni Ethan van deer Velden
15 juni Mels van Tol
Juli
19 juli Aron van Veldhuizen
29 juli Teim van Diemen
29 juli Jurre Schrama

Senioren

Juni
17 juni Hans de Ru
21 juni Ed van Oeveren
Juli
3 juli Raymond Blanken
4 juli Corina Rijnsburger-Ruitenburg
4 juli Wichert ten Have
4 juli Keimpe Weistra
5 juli Adrie Jongeleen
9 juli Cor Slingerland,
11 juli Evert van de Bovenkamp
16 juli Michal Nowakowski
17 juli Bing Oei
23 juli René van de Put
27 juli Henk van Staveren
28 juli Sylvia Rijsdam-Domburg
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

14 mei 2019 Aurelién Barbier Cuesta
1 september 2019 Gerard Berkhout
😊
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook 
MailPoet