BHK Header 50j jubileum
43e jaargang-nr 3
Redactie
Beste reader,
Iedereen veel succes gewenst in de tweede helft en vooral veel plezier.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 maart 2020
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Trots op Britt!

Tweede worden op de Europe Top 16. Dat is niet voor veel mensen weggelegd, maar Britt Eerland heeft het toch maar voor elkaar gekregen. In Zwitserland (Montreux) speelde ze een geweldig toernooi en wist ze zelfs bijna voor een enorme stunt te zorgen. Helaas moest ze in de finale haar meerdere erkennen in de Duitse titelfavoriete Petrissa Solja die ook al in 2019 de Top 16 had gewonnen.
René
Britt Eerland-ET16-2020-Montreux
Onze eigen competitie is op ongeveer een derde. Hoeveel kampioensteams we over een paar maanden hebben is nog een grote vraag. Het eerste jeugdteam is in de promotieklasse in ieder geval voortvarend van start gegaan. Ons vlaggenschip bij de senioren heeft intussen de eerste leerzame ervaringen opgedaan in de hoofdklasse.

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Jeugdspelers die in de najaarscompetitie van 2019 in de afdelingsklassen de hoogste winstpercentages hebben behaald zijn door de NTTB uitgenodigd om deel te nemen aan het Jeugdklassentoernooi dat op zaterdag 29 februari wordt gehouden tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle. Namens ATTC EVO Repro gaan Ying, Fabrice en Leon deelnemen aan dit toernooi.
Heel veel plezier en succes allemaal!

Oh ja, zet alvast in de agenda, want op woensdag 22 april is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Binnenkort ontvangen jullie per e-mail nog een uitnodiging, agenda en verslag.

Succes allemaal met de resterende wedstrijden in de competitie of met het vrijspelen als recreant.
René Honig
Van het bestuur

HULDE AAN ONZE TRAINERS

Om beter in iets te worden, moet je er aan werken. Als je je tafeltennis-slagen wilt verbeteren, moet je dus trainen. Dat kan door vaker te spelen en gericht te oefenen.
Gelukkig hebben we voor onze jeugd en senioren een aantal trainers die je daarmee helpen. Zij kijken naar wat je al kan, wat je nieuw kunt leren en wat je kunt verbeteren. Met de hulp van onze trainers zit het spelniveau van onze vereniging in de lift.

Wij zijn trots op al onze trainers en vinden dan ook dat ze beter zichtbaar moeten zijn in de club. Vanaf nu zijn ze herkenbaar aan hun zwarte ATTC-trainingspak en ATTC club-shirt, beide met “TRAINER” op de rug.

Namens het bestuur zeggen we ook op deze plek: we zijn trots op jullie en waarderen jullie inzet.
Wedstrijdsecretaris
De competitie is in volle gang en hier en daar wordt het al duidelijk. Sommigen spelen voor het kampioenschap (3 en 5 regulier en 6, 7, 8 en 11 duo) en enkelen gaan het zwaar krijgen om te handhaven (1 regulier en 5 duo).
Maar we zijn nog niet eens halverwege, dus er valt gewoon nog niet zoveel over te zeggen. Ik verwacht weinig degradanten en toch zeker 5 kampioenen. We moeten de lat toch een beetje hoog leggen.

Ik heb verder weinig over deze competitie te melden eerlijk gezegd, alleen moeten we wel erg goed kijken naar wie er wel en niet mogen invallen. De zgn invalregels. Grofweg is het zo dat de invaller niet meer dan 150 ELO punten meer mag hebben dan de zwakste speler van dat team en je mag niet een klasse hoger spelen. Er mag door elkaar ingevallen worden in regulier en duo competitie.

Het DWF (Digitale Wedstrijd Formulier) Is helaas nog niet in gebruik, dus we moeten het nog even met de bekende papieren formuliertjes doen. Hopelijk zal dit in het najaar wel actief zijn en kunnen we afscheid gaan nemen van de papieren versie.
We zullen zeker nog wel 1 of 2 competities proef moeten draaien verwacht ik, maar zodra we meer weten zal dat bericht gaan worden.

Nog even een oproep aan nieuwe leden of leden die eraan denken om eventueel competitie te gaan spelen. Als je dat leuk lijkt (en dat is het!) probeer dan een maatje (of 2 bij regulier) te vinden en laat het aan mij weten. Dan kunnen we kijken welke klasse passend is. In enkele gevallen kun je bij een ander team aansluiten en dat is natuurlijk ook prima. Ik hoor het graag, maar wel een beetje op tijd zodat alles goed ingedeeld en geregeld kan worden.

Graag tot snel in de zaal!
Bart Vaane
Jeugdhoek

Familietoernooi op zaterdag 30 mei 2020

Vorig jaar organiseerden we een succesvol familietoernooi.
Deelnemers (ouder-kind) namen het tegen elkaar op in een handicap-toernooi.
Ook dit jaar staat het familietoernooi op het programma. We zijn nog op zoek naar leden die dit willen organiseren.
Wat is de bedoeling?
Het is een toernooi voor:
 • een jeugdlid samen met een ouder/grootouder
 • een seniorlid samen met een kind/kleinkind tot 18 jaar.
Het toernooi zelf:
 • duurt van 10.00 tot max. 14.00 uur
 • speelt zich af op max. 6 tafels
 • is geschikt voor alle leeftijden en spelniveaus
 • toernooivorm: nader te bepalen.
OuderKind
Wat wordt er verwacht van de organisatie:
 • keuze van toernooivorm (of kies de vorm van vorig jaar)
 • aankondiging in de nieuwsbrief van mei / flyers voor in de zaal
 • uitwerken van het wedstrijdschema, aan de hand van wedstrijdvorm en opgegeven deelnemers
 • bijhouden uitslagen / wedstrijdschema tijdens het toernooi
 • verzorgen van prijzen
 • kort verslag voor op de website/nieuwsbrief
Wil jij dit samen met anderen op je nemen?
Zend dan een mail naar info@attc-tafeltennis.nl

Jeugduitje 2020

Jaarlijks organiseert ATTC EVO Repro een uitje speciaal voor alle jeugdleden.
Vorig jaar was het Glowgolf in Aalsmeer. En dit jaar…….? Tja, dat is nog een vraagteken.
Weet jij iets leuks om samen met alle jeugdleden te doen, op de club of daarbuiten, stuur dan je idee naar: info@attc-tafeltennis.nl

Wanneer: een zaterdag in juni
Wat: een activiteit – een clinic – een combinatie –
of iets heel anders?
Wie: alle jeugdleden
Vraagteken

Verras ons met je ideeën! Stuur zo mogelijk ook aanvullende informatie mee.

Even voorstellen ………….

Ik ben Marcel de Schepper, nu al weer 6 jaar lid van ATTC EVO Repro, met een onderbreking van 1,5 jaar door een blessure. Met Anneroos ben ik meteen competitie gaan spelen, later met Marco en sinds kort ook met mijn zoon Fabrice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is hartstikke leuk om competitie te spelen en door te combineren met veel trainen kan je jezelf constant verbeteren. Het leuke met dit spelletje is dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent.

Goede training is key en ik merkte met het trainen van mijn zoon thuis en op de club dat ik veel energie kreeg van het overbrengen aan anderen van mijn opgedane kennis met wedstrijden spelen en allerlei trainingsvormen. Ik vind het stiekem misschien nog wel leuker dan het spelen van mijn eigen wedstrijden.

Ik ben mij daarom meer gaan verdiepen in het wereldje van trainen en training geven en heb mij zodoende bij Han aangesloten met het geven van jeugdtraining op de woensdagen.
Erg leuk, want het is een fantastische energievolle groep die heel enthousiast is en hunkert naar méér en beter. En beter worden ze, dat kunnen we merken.
Misschien zijn ze niet altijd even blij met het spieren kweken in het eerste half uur, maar jongens en meisjes, als je dit leest: Ik weet zeker dat je er op den duur profijt van krijgt, dus houdt vol en de resultaten komen dan vanzelf!

Op onze hulp kan je rekenen!

Tot ziens op de club.

Marcel
Wist u dat
u op de website hebt kunnen lezen, dat Kees Neering tot ons verdriet is overleden

wij de familie alle sterkte toewensen

het eerste team het behoorlijk lastig heeft in de hoofdklasse

we hopen, dat dit een kwestie van gewenning is

wij een van onze oud leden weer hebben mogen begroeten als nieuw lid

hij weer in staat is wedstrijden te spelen en we dan ook hopen, dat dit gaat gebeuren

ons team met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar onlangs geconfronteerd werd met het feit, dat ze voorlopig nog even door moeten gaan

op de tafel naast dit team onze bekende Otto aan het spelen was, die aangaf, dat hij nu 87 jaar was en alleen maar binnenkort ging stoppen om zijn vrouw te kunnen verzorgen

we onlangs alsnog een “jubileumhanddoek” hebben uitgereikt aan een oud erevoorzitter, die helaas niet bij het jubileum aanwezig kon zijn

wij de foto van de uitreiking hierbij doen
20200224_154847
er volop vragen worden gesteld over onze papierinzameling nu de papierprijs is ingestort

ik begrepen heb, dat we voorlopig gewoon door gaan

er in het verleden door de gemeente een minimum garantieprijs is ingesteld

ik me niet kan voorstellen, dat men, nu er wordt gemopperd, dat de afvalscheiding onvoldoende is, men daarom een stimulatie voor oudpapier inzameling gaat afschaffen

de inzameling(in containers) overigens bij onze vereniging op een record afstevent

er volop sportkleding etc. met de naam ATTC te verkrijgen is

er desondanks nog leden competitie spelen, die een “sportallegaartje” aan hebben

zij niet beseffen, dat het spelen in clubkleding juist een “boost” geeft en bovendien door de NTTB verplicht is

de drank met de toevoeging 0.0 een stijgende verkoop laat zien

dit dus duidelijk in een behoefte voorziet bij onze sportieve leden

op de ALV de contributieaanpassing met het inflatiecijfer gaat worden voorgesteld, conform de ooit gemaakte afspraken

het dus heel belangrijk is, dat u op 22 april aanwezig bent
WIEDENKIE

Actuele Websiteberichten

KEES NEERING OVERLEDEN

KEES NEERING OVERLEDEN
Categorieën: Uncategorized
Deze week ontvingen wij het bijzonder trieste nieuws, dat ons lid en sportvriend Kees Neering is overleden. Kees was, met enkele tussenpozen, al heel lang lid van onze vereniging. Enkele veranderingen in de spelregels waren niet zijn ding. Zo heeft hij speciaal met Andre veel partijen gespeeld, die nog gewoon tot 21 gingen. In het najaar van 2019, toen hij …
Auteur: Dick de Graaf
Meer lezen

De Zuid-Hollandse kampioenschappen 2020

De Zuid-Hollandse kampioenschappen 2020
Categorieën: Uncategorized
Op zaterdag 11 en zondag 12 januari werden net zoals vorig jaar de Zuid-Hollandse kampioenschappen georganiseerd in de Margriethal te Schiedam. Aan de 68 tafeltennistafels waren op zaterdag 220 jeugdspelers actief waaronder negentien jeugdleden van ATTC. Daarmee behoorde ATTC tot de vier grootste verenigingen qua aantal deelnemers. Jeremy wist samen met Fabrice de tweede plaats bij de Dubbel B te …
Auteur: Dick de Graaf
Meer lezen

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 7 maart of 4 april ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2020 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt

Oud papier

Ook afgelopen jaar op de eerste zaterdag van de maand stonden de vrijwilligers Adrie Gelderblom en André Jellema beurtelings klaar geassisteerd door Joop Christiaanse klaar bij Cryotek B.V. om ons oud papier te verzamelen.
Onderstaand staatje laat zien het aantal ton en de nettoprijzen (na aftrek kosten) over 2019 en 2018 per container, resulterend in de netto-opbrengsten:
2018
Ton
Nettoprijs
Netto
2019
Ton
Nettoprijs
Netto
opbrengst
opbrengst
1
Jan-2018
6.160
€ 94,23
€ 482,18
Jan-2019
5.620
€ 62,63
€ 351,96
2
Apr-2018
4.280
€ 39,52
€ 169,15
Mrt-2019
4.100
€ 49,46
€ 202,77
3
Jun-2018
5.280
€ 32,97
€ 80,45
Mei-2019
4.080
€ 28,76
€ 117,33
4
Aug-2018
3.800
€ 51.97
€ 197,49
Jul-2019
3.560
€ 32,89
€ 117,09
5
Nov-2018
6.580
€ 56,45
€ 224,66
Sept-2019
3.120
€ 26,08
€ 81,36
6

Okt-2019
3.180
€ 29,43
€ 95,40
7

Dec-2019
3.640
€ 13,50
€ 109,20
20.660
€1.252,21
27.300
€1.075,11
Alhoewel het aantal verzamelde kilo’s weer buitengewoon was (alleen in 2016 was het meer!), werkte de papierprijs wederom niet mee. Deze blijft maar dalen, hetgeen ook in november en december heeft geresulteerd in het herleven van een aloude afspraak met de gemeente inzake een gegarandeerde papierprijs!

Van de verzamelaar Cyclus ontvingen wij bericht dat de markt voor oud papier en karton verzadigd raakt, waardoor de prijs enorm is gedaald. Verwerkers kunnen het oud papier en karton alleen verkopen als het niet vervuild is. Om die kwaliteit te verbeteren en te waarborgen heeft Cyclus een instructie vervaardigd welke jullie bijgaand na dit stukje aantreffen. Graag jullie aandacht daarvoor bij het verzamelen!

We merken in de berichtgeving om ons heen (bijv. bij collega vereniging Docos op hun website en de gemeente Kaag en Brasem recent in het Alphens Nieuwsblad) dat het verzamelen van oud papier op deze wijze onder druk staat. Vooralsnog hebben wij geen berichten ontvangen van de Gemeente Alphen aan den Rijn dat dit ook hier het geval zal zijn. De komende tijd zullen we dit als bestuur kritisch blijven volgen, maar voorlopig zijn wij dankbaar voor de opbrengsten die het de vereniging tot nu toe opleverde.

Hierbij wil ik de hierboven genoemde mannen wederom bedanken voor hun inzet (!). In december zijn zij op passende wijze weer bedankt voor de bewezen diensten.

Als laatste ook nu weer de blijvende oproep aan alle leden om hun papier op te sparen (kilo’s maken het verschil!) en af te geven op de eerste zaterdag van de maand bij Cryotek. Ook al heb je niet veel, elk beetje helpt!

Vincent Schoemaker
Penningmeester ATTC EVO Repro
Instructie OPA nw
Verjaardagen

Junioren

Maart
3 maart Dylan de Vries
11 maart Tygo Kleijn
12 maart Maruska (Marie) Jiroutová
13 maart Vincent van der Velden
31 maart Jan Ruitenburg
April
3 april Joey Stinkens
21 april Jeremy de Groot

Senioren

Maart
7 maart Gerrit van Beek
10 maart David Jansen
12 maart Teus de Graaf
13 maart Marcel Klein
19 maart Marco van der Laan
22 maart Ronald Bosch
24 maart Rien van de Boom
April
1 april Maria ter Hoek-Oude Aarninkhof
7 april Vincent van den Hoven
9 april Marc Leuring
14 april Hans Hoekstra
16 april René Honig
17 april Dick de Graaf
21 april Anneke de Jong-Demoet
27 april Hans Verwoerd
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

maart Bert Janssen
😊

Afmeldingen

februari Kees Neering
1 juli Tygo Kleijn
😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook