BHK Header 50j jubileum
44e jaargang-nr 2
Redactie
Beste reader,
kaart-hulpverleners-blijf-gezond-en-hou-vol
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 februari
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Wat kan er allemaal wel!

We zijn het jaar 2021 begonnen met een lockdown. Er is op dit moment zelfs een avondklok en het vaccineren gaat nog niet heel erg voortvarend.
Dit betekent dat we voorlopig niet samen kunnen komen op de club om te tafeltennissen en achteraf iets te drinken.
René
Tot het moment dat we als club weer open mogen hebben we maar een prioriteit en dat is de focus op ledenbehoud. Clubbinding is cruciaal. Het is in deze tijden dan ook super belangrijk om in contact te blijven met elkaar.
Van de voorzitter - leden-voor-leden
Als bestuur zullen we al het mogelijke doen, maar dat kan niet zonder jullie. Met “jullie” bedoel ik onze leden, maar zeker ook de ouders van onze jeugdleden. Als bestuur hebben we reeds een brainstormsessie uitgevoerd.
We zijn dan ook heel erg benieuwd of jullie ideeën hebben wat er wel kan en of jullie iets kunnen betekenen.
Van de voorzitter - kansen zien
We zullen nu als club, wij dus met zijn allen, moeten laten zien dat we het hoofd boven water kunnen houden. We staan vaak stil bij de zaken die we nu niet meer kunnen, maar wat kunnen we nog wel!
Daar gaat het nu om. Als bestuur zijn/gaan we binnenkort een belrondje doen om samen te achterhalen of jullie nog creatieve ideeën hebben. En als dat niet meteen lukt kunnen jullie altijd de clubhond even uitlaten om inspiratie op te doen.

Blijf allemaal gezond en ik hoop jullie allemaal weer snel te zien.
Van de voorzitter - clubhond ATTC
René Honig
Van het bestuur

Daling aantal leden tijdens 2020

In de afgelopen maanden hebben we regelmatig contact gehad met andere verenigingen in Alphen aan den Rijn. Al zijn er soms grote verschillen, de meesten waren zeer positief over de houding van hun leden. Het overgrote deel van de leden begrijpt dat een vereniging niet kan blijven bestaan als leden hun lidmaatschap opzeggen en daarna weer lid worden als deze moeilijke periode achter de rug is.
Daling aantal leden tijdens 2020 - ledenbehoud
Wij zijn derhalve zeer dankbaar voor iedereen die ons blijft steunen en contributie blijft betalen, zodat onze club (wij dus met z’n allen) nog lang kan blijven voortbestaan.

Ledenontwikkeling ATTC EVO Repro

Nadat we de afgelopen twee jaar (2018 en 2019) nog konden terugkijken op een duidelijke toename, heeft de coronacrisis tot dusverre een negatieve invloed gehad op het ledental van de vereniging. Dat valt op te maken uit de jaarlijkse stand per 1 januari.
Stonden er op 1 januari van het afgelopen jaar 122 leden ingeschreven (het hoogste van de afgelopen 10 jaar), een jaar later waren dat er 109. Een verlies dus van 10%.
Het aantal jeugdleden nam af met 7 leden tot 26. Het aantal senioren nam met 6 af tot 83.

In 2020 waren er in totaal 26 afmeldingen (13 senioren en 13 jeugd) en 13 aanmeldingen (7 senioren en 6 jeugd). Het overgrote deel van de afmeldingen (88%) betrof recreatieve spelers. Ongeveer 20% van de afmeldingen waren corona gerelateerd (senioren). Bij de senioren zijn er zo goed als geen “onverwachte” afmeldingen, bij de jeugd gaan we een aantal afmeldingen nog verder uitzoeken. Hieruit kunnen we als club ook weer dingen leren voor de toekomst.

Landelijke ontwikkelingen

De uitstroom in 2020 is gelijk aan de uitstroom in 2019.
Met name in de oudere leeftijdsgroepen was er meer uitstroom. Tegelijkertijd ligt hier ook een kans, want zowel clubs als leden geven aan dat leden die zich hebben afgemeld, mogelijk terugkeren als Corona voorgoed achter ons ligt. Contact houden met oud-leden is daarom belangrijk!

De instroom is in 2020 flink afgenomen (met ongeveer 1.000 leden), met als resultaat dat het aantal jeugdleden met 11% afnam. Bij de senioren was dat 5%. Het percentage aanmeldingen van kinderen tot en met 11 jaar lag 35% lager dan gemiddeld in de periode 2015-2019.

Het totaal aantal leden van de NTTB per 1 jan 2021 is 22.051. Dat is 1.055 minder dan een jaar geleden.
Van de 515 verenigingen in Nederland zijn er 228 in staat gebleken om geen leden te verliezen cq. zelfs licht te groeien.
Voor meer informatie, zie https://www.nttb.nl/ledental-tafeltennisbond-in-2020-gedaald-als-gevolg-van-corona/

Afdeling West

Er zijn acht afdelingen bij de NTTB waarvan de afdeling West de grootste is (20% van het totaal aantal leden).
Op 1 jan 2021 waren er 654 jeugdleden en 3.654 senioren, samen 4.308.
Een jaar geleden waren dat nog 711 jeugdleden en 3.849 senioren, samen 4.560.

Tot slot

Naar verwachting zullen we nog een poosje geduld moeten hebben voordat we onze favoriete sport weer mogen beoefenen. De afgelopen periode was zeker voor nieuwe leden en kennismakingsleden niet ideaal om te spelen en goed kennis te maken met de mensen bij ons op de club.
Daling aantal leden tijdens 2020 - join the club
Laten we dan ook hopen dat deze groep binnenkort wel de gelegenheid krijgt om een goede indruk op te doen van onze vereniging en dat we met elkaar in 2021 de stijgende lijn weer snel op kunnen pakken.

Even voorstellen…

Mijn naam is Lily Schrama. Ik ben verbonden aan de club via mijn zoon Jurre, die sinds maart 2017 lid is van ATTC EVO Repro bij de jeugd.
Ik woon met Rogier en onze twee zonen, Pim en Jurre, in Alphen aan den Rijn. Rogier en ik zijn beiden geboren en getogen Alphenaren en het leuke is, dat ik tijdens mijn basisschoolperiode mijn gymlessen in de zaal aan het Marsdiep had. De eerste keer dat ik meeging met Jurre was het dan ook een feest van herkenning en nostalgie.
Lily Schrama
Voor corona was ik regelmatig bij de club te vinden en bleef vaak hangen terwijl Jurre training had. Zo hoor je de verhalen van de andere ouders en spelers, maar zie je ook meerdere leden die na Jurre’s training les hadden of competitie moesten spelen. Dat miste ik tijdens het afgelopen jaar, waar ik de zaal eigenlijk alleen van buiten heb mogen bewonderen bij het brengen en halen. Leuk is wel, dat ook daar aan gedacht is tijdens corona. Zo is er een mooie deurbel geplaatst. Erg handig!

Toen ik de oproep zag voor iemand om de ledenadministratie bij te houden, was ik er dan ook snel bij. Ik heb zelf een financiële achtergrond en vind het geen straf om in Excel overzichten te maken en bij te houden. Dat, in combinatie met weer meer feeling bij de club krijgen, was voor mij een perfecte match. Mijn voorganger Marc heeft het heel goed bijgehouden en er is veel gedocumenteerd en opgezet, waardoor het eenvoudig was om erin te komen. Ik voelde me gelijk welkom. Heel erg bedankt daarvoor.

Kortom, ik vind het leuk om de ledenadministratie te verzorgen.
Mochten er vragen zijn over je lidmaatschap, schroom niet om deze te stellen aan: ledensecretariaat@attc-tafeltennis.nl. Dan kan je een antwoord van mij verwachten.
Nu moet ik eigenlijk nog leren tafeltennissen…
Jeugdhoek
Helaas, de zaal mag nog niet open, de lockdown is verlengd, en we mogen elkaar nog niet (in het echt) zien. Maar we zitten uiteraard niet bij de pakken neer! Via het digitale platform Discord is er wekelijks voor alle jeugdleden een (vrijblijvende) bijeenkomst. Tijdens zo'n bijeenkomst praten we bij en worden er (soms ietwat rare) spelletjes en Kahoot-quizzen gespeeld. Hartstikke leuk en gezellig.

Naast de wekelijkse bijeenkomsten, telt onze prachtige ATTC-Discord-server meerdere chatruimtes, waarin op ieder moment een bericht gestuurd kan worden. Dus ook als je geen zin hebt in (of tijd hebt voor) een bijeenkomst, kun je via de chatruimtes toch nog met elkaar praten, (rare) foto’s en video’s delen, of zelf bijeenkomsten organiseren.

We zijn nu al met ruim 14 mensen, en de bijeenkomsten zijn super gezellig. Ik hoop dan ook dat de jeugdleden die nog geen deel zijn van de server ook een keertje komen kijken hoe het is. Discord is helemaal gratis, en na het aanmaken van een account kun je je direct bij de server aansluiten. Hopelijk tot gauw!

Han de Knegt

Actuele Websiteberichten

Jan Boot, bestuurslid Tafeltenniszaken

Categorieën: Algemeen, Vrijwilligers

Het bestuur is erg verheugd te kunnen melden dat Jan Boot bereid is gevonden om deze functie met ingang van 17 december jl. op zich te nemen. Met Jan zijn bestuurlijke achtergrond en passie/interesse voor trainingen (vraag Jan er gerust eens naar) zijn we ervan overtuigd dat we de komende tijd weer de nodige stappen kunnen zetten. Jan heeft destijds …

Auteur: René Honig

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 6 februari of 6 maart ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2021 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Februari
12 februari Fender de Boer
28 februari Deacon Ladan
Maart
12 maart Maruska (Marie) Jiroutová
31 maart Jan Ruitenburg

Senioren

Februari
1 februari Cor Zwaan
18 februari Phat Phan
19 februari Tomas Rejda
22 februari Lilian Blokland
26 februari Vincent Schoemaker
Maart
3 maart Dylan de Vries
10 maart David Jansen
12 maart Teus de Graaf
13 maart Marcel Klein
19 maart Marco van der Laan
27 maart Bert Janssen
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook