BHK Header 50j jubileum
44e jaargang-nr 3
Redactie
Beste reader,
Ondanks dat er nog niet getafeltennist kan worden, toch weer een uitgave van de Backhandkoerier, met dank aan de diverse schrijvers.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 maart
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Iedereen staat te trappelen!

Met het in de laatste BHK genoemde belrondje hebben we al een flink aantal leden bereikt. Je merkt dat iedereen weer snakt om te gaan tafeltennissen. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben. De avondklok wordt verlengd tot en met 15 maart.
De totale binnensport en dus ook de tafeltennissport blijft helaas tot die tijd gesloten.

René
Hopelijk komt er snel een moment dat we corona achter ons kunnen laten en dat we met weinig of geen beperkingen onze favoriete sport weer kunnen uitoefenen!

De jeugd van ATTC EVO Repro is wekelijks grotendeels op Discord actief (zie het bericht van Han in de vorige BHK). Als het weer wat beter is kunnen we in het weekend voor de jeugd ook weer wat buiten organiseren.
Het merendeel van de senioren zoekt op dit moment andere manieren om te blijven bewegen (wandelen, hardlopen, fietsen, schaatsen!, etc.) om straks toch weer fit achter de tafel te kunnen staan.

In april vindt normaal altijd de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Dit jaar zal de ALV in april niet doorgaan. Niet omdat we de ALV evt. niet digitaal kunnen organiseren, maar omdat we dan ook nog niet veel over de toekomstplannen kunnen zeggen. Daar wordt achter de schermen druk aan gewerkt. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

De eerste week van maart worden er door de NTTB allerlei interessante digitale workshops aangeboden. Er is werkelijk voor iedereen wat bij, voor de jeugd, de volwassenen, trainers, ouders, etc.
Hierover hebben jullie 10 februari jl. een aparte nieuwsbrief ontvangen. Ik hoop dan ook vele ATTC-ers digitaal aan te treffen!

Om in deze tijden zonder wedstrijden, trainingen en andere evenementen toch met tafeltennis bezig te zijn is het een goed idee om je spelregelbewijs te halen (zie verderop in de nieuwsbrief).

Blijf allemaal gezond en ik hoop jullie allemaal weer snel te zien….. ook de kapper trouwens.
Van de voorzitter
René Honig
Van het bestuur

VRIJWILLIGERS EN VACATURES

Op onze website vind je de categorie:
Daar vind je informatie over, hoe kan het anders, vrijwilligers en vacatures. In een tijd waarin ledenbehoud en, mogelijk later dit jaar, ledenwerving speciale aandacht vragen, graag jullie aandacht voor:

Ben jij geïnteresseerd in al onze leden en wil jij weten waarom ze lid worden, lid blijven en hoe het met ze gaat?

Dan wil jij misschien wel Bestuurslid Leden worden. ATTC EVO Repro heeft een Ledencommissie en dat zie je niet vaak bij sportverenigingen, zie voor een toelichting
Wat hoort bij deze functie:
  • Je bent lid van het verenigingsbestuur en draagt bij aan het totale beleid en specifiek aan het beleid en de uitvoering van de taken van de Ledencommissie. Als bestuurslid representeer je de club waar nodig.
  • Je bent voorzitter van de Ledencommissie, zit vergaderingen voor en zorgt voor verslaglegging en terugkoppeling naar het bestuur. Onder de ledencommissie valt ledenwerving, ledenbehoud, ledenadministratie en de activiteitencommissie.
  • Je werkt voorstellen uit voor ledenwerving en -behoud.
  • Je begeleidt en motiveert de leden van de commissie. Voor het aanvullen/zoeken van nieuwe commissieleden kun je terugvallen op je medebestuurders.
Is je interesse gewekt? Bestuurswerk is teamwerk, samen met de andere bestuursleden maak je het beleid en zorg je voor de uitvoering. Het verenigingsbestuur vergadert gemiddeld eens per vijf weken en verder naar noodzaak/behoefte.

Vraag voor meer informatie en het functieprofiel:
René Honig (voorzitter@attc-tafeltennis.nl).
Geschatte tijd per week: max. 2-3 uur.
Plaats in de organisatie: lid van het verenigingsbestuur (algemeen bestuur); jaarlijks wordt verantwoording afgelegd aan de Algemene Ledenvergadering.

Train met je brain!

Om de sportiviteit en het onderling respect te bevorderen is het vergroten van de spelregelkennis een belangrijk hulpmiddel.
De competitiespelende jeugdleden van 13 t/m 17 jaar hebben vorig jaar allemaal hun spelregelbewijs behaald. Intussen zijn ook al zes senioren in het bezit van dit papiertje.
Bij deze willen we dan ook de overige competitiespelende senioren uitnodigen en uitdagen om het spelregelbewijs te halen. Uiteraard juichen we het van harte toe als ook de recreatieve spelers hun spelregelbewijs gaan behalen.
Door het tijdelijk schrappen van alle wedstrijden, trainingen en andere evenementen kun je op deze manier nu toch met tafeltennis bezig zijn.
Train met je brain - TafeltennisMasterz
Bij zijn aantreden als bestuurslid tafeltenniszaken a.i. gaf Jan Boot aan ook het spelregelbewijs te willen halen. “Appeltje, eitje” dacht hij, hij is tenslotte een doorgewinterde speler. Maar bij het doornemen van de regels ontdekte hij dat het toch verstandig is om de regels en de oefeningen nog eens goed te bestuderen. Mede door zijn inwerk werkzaamheden heeft hij de toets nog niet gedaan. Nu is Jan toch wel enigszins competitief ingesteld, ga jij eerder je bewijs halen?
Dus ga naar Tafeltennis Masterz :
en oefen bijv. de vragen over de service, time-out, let, het batje en nog veel meer.
Pas als je het spelregelbewijs wil gaan halen moet je inloggen. Voor het oefenen is dat niet nodig.
Als je denkt dat je het allemaal weet, log dan in met je bondsnummer om je spelregelbewijs te halen.
Voor meer informatie over het inloggen, zie
Oefen ze en heel veel succes allemaal met het behalen van je spelregelbewijs!

Aanschaf clubkleding en accessoires

shirt
Vorig jaar is onze leverancier van sportkleding en -tassen mijnsportkleding.nl overgegaan naar Brandless Sportsware. In de webshop Brandless Sportsware is een speciale clubshop voor ATTC EVO Repro.

Naast club-artikelen van het merk Jako (met of zonder je naam/initialen) vind je hier ook het clubshirt. Het clubshirt is een speciaal ontwerp van onze eigen vereniging. Ben je geïnteresseerd in de toelichting op het ontwerp? Klik dan hier
Ga je competitiespelen, dan is het clubshirt verplicht.

In het clubassortiment zijn opgenomen: sportrok- of short, trainingsbroek en trainingsvest, sporttas en rugzak. Al deze artikelen zijn rechtstreeks te bestellen via onze clubwebshop. Als ATTC lid krijg je extra korting door op de betaalpagina de kortingscode ATTC20% in te vullen. Deze korting geldt niet op het shirt en de handdoek.
Wil je eens kijken? Ga naar onze website en bezoek de clubwinkel.

Verslag Toernooicommissie (senioren)

over 2020


Zoals gebruikelijk werd er in het nieuwe jaar gestart met de jaarlijkse clubkampioenschappen en op 6 januari was het eerst de beurt aan de 6e klassers en de recreanten. Met 11 deelnemers in een poule van 5 en een poule van 6 werd gestart. De nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de halve finales.
De halve finalisten waren Phat Pham, Frank van der Roest, Pavel Potapsjoek en David Jansen.
In deze halve finales ging Frank nipt ten onder met 11/8 in de 5e game en de 2e halve finale werd eenvoudig door Pavel gewonnen van David.

De finale zou dus gaan tussen Phat en Pavel, maar deze wedstrijd werd helaas niet gespeeld zodat Phat geen revanche kon nemen van de geleden nederlaag uit de poule. Pavel zei dat hij te moe was om verder te spelen. Hierdoor is Pavel door de organisatie uit de uitslag van het gehaald en werd Phat de nieuwe clubkampioen.
Waar normaliter de wedstrijd om de 3e en 4e plaats zou zijn werd er nu gespeeld voor de 2e en 3e plaats. Dit werd eenvoudige overwinning voor Frank.
Al met al was het een gezellige tafeltennisavond.

Uitslag:
1 Phat Pham
2 Frank van der Roest
3 David Jansen

Op dinsdagavond 7 januari waren de 4e en 5e klassers aan de beurt. Met 24 deelnemers verdeeld over 4 poules van 6 beloofde het een drukke avond te worden. Daarom werd besloten om in de poulefase best of 3 te spelen en daarna over te gaan naar best of 5. Alle nummers 1 en 2 gingen door naar de kwartfinales.
In poule A werd Teus de Graaf winnaar, mede door een gelukkige partij tegen Cor Slingerland; Cor werd 2e door Marc-Paul op onderling resultaat achter zich te houden.
Poule B ging naar Corina Ruitenburg, ondanks een valse start die ze tegen Joop Christiaanse had. Hier was André de Vrees de 2e kwartfinalist.
Poule C ging naar Marc Leuring gevolgd door Joseph Harvey die op onderling resultaat Phat achter zich liet.
In poule D werd Jan Boot de clubkampioen van 2019 1e. Verrassend werd Dick de Graaf 2e die op onderling resultaat Nabil Sadik achter zich liet.
De volgen kwarfinales werden hierdoor gespeeld.
Teus - Joseph 12-10 11-06 11-05 3-0
Corina - Dick 11-06 11-03 11-04 3-0
Marc - Cor 12-10 11-06 11-04 3-0
Jan - André 11-08 11-04 06-11 11-05 3-1

Net als vorig jaar ging een halve finale tussen Jan en Teus. Dit onderonsje werd met 3-1 door Jan gewonnen.
Corina verraste Marc, zodat de finale ging tussen Corina en Jan.
Nadat Jan de 1e game met 11-1 had verloren wist hij uiteindelijk de wedstrijd toch met 3-1 naar zich toe te trekken en wist zodoende zijn titel te verdedigen.
De kleine finale werd een revanche voor Marc die Teus met 3-2 wist te verslaan.
De avond was zeer geslaagd en is sportief verlopen.

Uitslag
1 Jan Boot
2 Corina Ruitenburg
3 Marc Leuring
4 Teus de Graaf

Dinsdag 14 Januari sloten de hoogste klassen de rij. Met 15 deelnemers verdeeld in 3 poules beloofde het een mooie avond te worden. De nummers 1 en 2 uit de poules en de 2 beste nummers 3 plaatsten zich voor de kwartfinales.
In poule A ging Hans Klaverwijden als winnaar door en werd Derrick Hesseling 2e.
In poule B werd Eric Ettema 1e en Etienne Kramer 2e
In poule C waren 3 spelers gelijk geëindigd waardoor de games geteld moesten worden.
Hierdoor werd Patrick 1e en Ronald 2e.
Wilbert en Fred maakten als 2 beste nrs 3 het achttal compleet.
De volgende kwartfinales werden gespeeld

Hans - Wilbert: 11-09 11-05 11-09 3-0
Eric - Fred: 11-08 11-03 11-06 3-0
Patrick - Derrick: 11-07 11-08 09-11 07-11 07-11 2-3
Etienne - Ronald: 18-16 11-07 11-07 3-0

De halve finale tussen Hans en Etienne werd een duidelijke 3-0 voor Hans. Alleen de 2e game was echt spannend, die werd met 17-15 door Hans in het voordeel beslist.
In de 2e halve finale wist Derrick na verlies in de 1e game de wedstrijd te doen kantelen en zich zodoende voor de finale te plaatsen.
De grote en de kleine finales waren beide ook al in de poule fase gespeeld.
Dus Derrick had de kans zich te revancheren, echter het lukte hem niet.
Hans was Derrick met een 3-1 overwinning de baas, zodat ook Hans zijn titel prolongeerde.
Ook lukte het Etienne niet om revanche op Eric te nemen zodat Eric beslag legde op de 3e plaats en Etienne er met de wijn vandoor ging als 4e.
Het was een leuke avond met een goed niveau.

Uitslag
1 Hans Klaverwijden
2 Derrick Hesseling
3 Eric Ettema
4 Etienne Kramer

Ook werd er weer in 2020 deelgenomen aan de ZHK in Schiedam.
Op zaterdag met 19 jeugdleden en zondag met 15 seniorleden.
Ed van Oeveren wist een mooie 2e plaats te behalen in de verliezers ronde van de G2 klasse.
Na een mooi begin van 2020 gooide helaas vanaf maart corona roet in het eten, zodat er helaas in 2020 geen verdere toernooien inclusief de clubmiddag konden worden georganiseerd.
De clubkampioenschappen van 2021 zullen, als het weer mogelijk is, op een later tijdstip alsnog plaatsvinden.

Van de toernooileiding senioren, Teus de Graaf en Toni Holtrop

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 6 maart of 3 april ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2021 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt

Oud papier

Nadat ik afgelopen december jullie al heb geïnformeerd over de tussenstand t/m het 1e halfjaar 2020 qua oud papier opbrengsten zijn inmiddels ook de opbrengsten van het 2e halfjaar bekend!
Onderstaand staatje laat zien het aantal ton en de nettoprijzen (na aftrek kosten) over 2020 en 2019 per container, resulterend in de netto-opbrengsten:
Afbeelding opbrengst
Zoals we in het voorjaar reeds lieten blijken in de BHK staat de wijze van papier inzamelen overal in Nederland onder druk, zo ook in de Gemeente Alphen aan den Rijn. Gelukkig hebben wij afgelopen najaar bericht ontvangen van de Gemeente Alphen aan den Rijn dat de afspraken inclusief een per 2021 verhoogde gegarandeerde papierprijs, in ieder geval tot eind 2021 blijven gelden!

Als laatste ook nu weer de blijvende oproep aan alle leden om hun papier op te sparen (kilo’s maken het verschil!) en af te geven op de eerste zaterdag van de maand bij Cryrotek. Ook al heb je niet veel, elk beetje helpt! Adrie en Joop kunnen niet wachten je te verwelkomen en je te helpen de auto leeg te halen!

Vincent Schoemaker
Penningmeester ATTC EVO Repro
Oud-papier
Verjaardagen

Junioren

Maart
12 maart Maruska (Marie) Jiroutová
31 maart Jan Ruitenburg
April
3 april Joey Stinkens
16 april Leon Buijks
21 april Jeremy de Groot
30 april Jeri van Miltenburg

Senioren

Maart
3 maart Dylan de Vries
10 maart David Jansen
12 maart Teus de Graaf
13 maart Marcel Klein
19 maart Marco van der Laan
27 maart Bert Janssen
April
1 april Maria ter Hoek-Oude Aarninkhof
9 april Marc Leuring
16 april René Honig
17 april Dick de Graaf
21 april Anneke de Jong-Demoet
27 april Stefan Timmerman
27 april Hans Verwoerd
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook