BHK Header 50j jubileum
42e jaargang-nr 2
Redactie

NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Dit is de eerste BackHandKoerier als Nieuwsbrief in je mailbox, de nieuwe vorm waarin we ons clubblad onder je aandacht willen brengen.

Het voordeel hiervan is dat je de BHK nu niet meer via de website hoeft te downloaden om hem te kunnen lezen.
Het kan nu direct als e-mail of in je webbrowser waarbij hij automatisch wordt aangepast aan je scherm waarop hij wordt weergegeven. Hiermee is hij dus ook uitermate geschikt om op mobiele schermen te lezen. Je kan de BackHandKoerier nu dus direct en overal lezen.

Inhoudelijk is het nog steeds de vertrouwde BackHandKoerier waarin je alle bekende rubrieken kunt terugvinden. Een overzicht van eerder verschenen edities zal ook zoals gebruikelijk op de site worden bijgehouden zodat je het e.e.a. kunt teruglezen.

Deze vorm geeft ook de mogelijkheid om een betere koppeling met de website te maken. Je vindt in de nieuwe BackHandKoerier dan ook een rubriek waarin je de laatste actuele artikelen die ook op de website staan kunt terugvinden. Wanneer je hierop klikt zal je worden doorgestuurd naar het artikel op onze website.

Als lid van ATTC EVO Repro ontvang je de nieuwsbrief standaard, maar via de koppeling onder aan de nieuwsbrief kun je het abonnement op de nieuwsbrief beheren. Tevens heb je een mogelijkheid om je te abonneren op website notificaties. Je ontvangt dan een mailtje wanneer er nieuwe berichten op de site zijn geplaatst.

We zijn natuurlijk benieuwd hoe je de nieuwe vorm ervaart en vragen je daarom even aan te geven wat je van de BackHandKoerier als Nieuwsbrief vindt. Klik hier om je mening te geven (je antwoord zal overigens annoniem worden geregistreerd)

Alvast bedankt en veel leesplezier.
Marc Leuring,
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 februari
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

50 jaar en springlevend!

René
We zijn het jubileumjaar begonnen met de Nieuwjaarsreceptie (Club van 100 nog bedankt!). Tijdens de receptie is er al wat aandacht besteed aan ons gouden jubileumjaar.

Op verschillende momenten in 2019 gaan we hier aandacht aan besteden …… met als grote klapper op zaterdag 7 september het grote jubileumfeest. Zet de datum dus alvast in je agenda!
We gaan er weer fris tegenaan

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Het nieuwe seizoen is gestart. We hebben in de competitie negen reguliere en acht duo teams bij de senioren en vier teams bij de jeugd. De meeste ATTC-ers zijn intussen flink aan het trainen om hun topvorm weer te bereiken want de eerste competitiewedstrijden staan binnenkort al weer op het programma.
Op 7, 8 en 15 januari stonden de Clubkampioenschappen voor senioren weer op het programma. Maar dat was nog niet alles. In het weekend van 12 en 13 januari werden de Zuid-Hollandse kampioenschappen in Schiedam gespeeld.

Het is duidelijk, we zijn weer begonnen en we gaan er een mooi seizoen van maken, voor jullie, door jullie en met jullie!
Succes allemaal met de competitie of met het vrijspelen als recreant.

René Honig
Van het bestuur

Sportimpuls: Tijd voor Vitaliteit / Fifty+ViTT

Zoals jullie al in de BHK van november 2018 hebben kunnen lezen heeft ATTC EVO Repro samen met tennisvereniging TEAN, golfclub Zeegersloot en Alphen Beweegt begin 2018 een sportimpuls ingediend met de naam “een tweede sportcarrière”. Deze sportimpuls is eind vorig jaar door het ministerie van VWS goedgekeurd!

Waar gaat het ook al weer over

Doel van de sportimpuls: 50-plussers enthousiasmeren om (weer) te gaan of juist te blijven sporten/bewegen.
Veel mensen blijken vanaf een bepaalde leeftijd af te haken bij de sport die ze al jaren deden en zetten niet altijd gemakkelijk de stap naar een nieuwe sport of activiteit.
Wij zijn ervan overtuigd dat we een mooi programma hebben waarmee de doelgroep op een laagdrempelige manier (weer) kan worden aangespoord om te gaan (of blijven) sporten.
Tijd Voor Vitaliteit (logo plus batje)
Het project is inmiddels omgedoopt tot “Tijd voor Vitaliteit” en heeft intussen de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om met de werving van geïnteresseerden te kunnen starten.
Zo zijn er flyers ontworpen, is er een poster en een website (www.alphenbeweegt.nl/TVV).
Ook is er een datum vastgesteld voor een grootschalig marketing evenement met de drie sportverenigingen op het Rijnplein in Alphen a/d Rijn, en wel op zaterdag 16 maart a.s. van 11.00 tot 16.00 uur.

Bijdrage ATTC

Wij als ATTC gaan het Fifty+ViTT-programma aanbieden. Fifty+ViTT is een vitaliteitsprogramma speciaal ontwikkeld voor tafeltennis. We gaan in april starten met een lessenreeks van 10 lessen. E.e.a. zal worden verzorgd door Jacqueline van der Bas.
Ook op onze website en het beeldscherm in de clubruimte is er intussen het nodige te vinden.
Zie https://www.attc-tafeltennis.nl/tijd-voor-vitaliteit-fiftyvitt/

Nieuwe doelgroep voor ATTC

De deelnemers aan het Fifty+ViTT-programma vormen voor onze vereniging een nieuwe doelgroep. Als er straks mensen zijn die na afloop van zo’n lessenreeks verder willen met tafeltennis kunnen die instromen in het regulier aanbod van ATTC, bijv. de recreantenavond.

Oproep

Met elkaar kennen we vele Alphenaren in de beoogde doelgroep. Om mensen te wijzen op Tijd voor Vitaliteit en natuurlijk specifiek tafeltennis doen we dan ook graag een oproep aan jullie allemaal om mensen in de directe of indirecte omgeving te interesseren en te enthousiasmeren!

Neem een stapeltje flyers uit de clubruimte mee en deel deze uit aan kennissen, buren, etc.
Wijs hen ook op het evenement van 16 maart a.s. op het Rijnplein. Wij zijn ervan overtuigd dat we een mooi programma hebben waarmee de doelgroep op een laagdrempelige manier (weer) kan worden aangespoord om te gaan (of blijven) sporten.

Alvast bedankt voor jullie hulp! Zijn er vragen of suggesties, neem dan contact op met een van de bestuursleden of Jacqueline van der Bas.
Namens het bestuur,
René Honig
Van de Ledencommissie
LC-logo 23

Kennismakingslidmaatschap vervolg...

ATTC Kennismaking
Afgelopen maand introduceerden we het kennismakingslidmaatschap (zie BHK 01-2019). De aanmelding geeft geïnteresseerden de gelegenheid om 5x binnen 2 maanden vrijblijvend kennis te maken met onze club en de tafeltennissport.
Inmiddels hebben 3 geïnteresseerden zich aangemeld en we hopen dat onze leden actief willen bijdragen aan het gastvrij ontvangen van deze geïnteresseerde nieuwe spelers zodat ze de juiste plek binnen de vereniging weten te vinden.

Geïnteresseerden moeten een kennismakingslidmaatschap via de website activeren om binnen een periode van 2 maanden 5x vrijblijvend te kunnen tafeltennissen bij de club. Op de club ontvangen ze dan een knipkaart op pinpasformaat waarmee ze kenbaar kunnen maken dat ze kennismakingslid zijn.

We vragen de trainer of diegene die zaaldienst heeft, om hier aandacht aan te geven:
  • Een actueel overzicht van kennismakingsleden wordt de trainers en diegene die zaaldienst heeft kenbaar gemaakt. Ook op het scherm in de clubruimte worden de kennismakingsleden getoond.
  • Het is de bedoeling om de knipkaart af te tekenen of hoekje uit te knippen bij deelname van het kennismakingslid en te controleren of de persoon op de lijst staat. Wanneer er 5x is deelgenomen of wanneer de introductieperiode is verlopen volgens de lijst, vragen we om het kennismakingslid een lidmaatschap aan te bieden door hem of haar een aanmeldingsflyer mee te geven die in de clubruimte staat met de verwijzing naar de site.
  • Wanneer een geïnteresseerde nog geen knipkaart heeft en/of het kennismakingslidmaatschap nog niet heeft geactiveerd, vragen we hem of haar een knipkaart uit te reiken en te informeren over het activeren. Eventueel kan het aanmelden ter plaatse geregeld worden, gebruik makend van een smartphone.
De ledencommissie zal de voorwaarden en termijnen van het kennismakingslidmaatschap monitoren, de actuele lijst beschikbaar stellen en na het vervallen van het termijn contact opnemen met het kennismakingslid om te informeren hoe het is bevallen en hem of haar een lidmaatschap aanbieden.

Verder is een bijkomend voordeel van de knipkaart in de vorm van een visitekaartje dat je deze als lid kan uitdelen aan relaties en geïnteresseerden om hen uit te nodigen om kennis te komen maken met onze club.
Daarom moedigen we iedereen aan om een aantal van de knipkaarten altijd bij je te hebben zodat je ze bij gelegenheid kan uitdelen. Je vindt de kaartjes in de standaard in de clubruimte.

Namens de ledencommissie,
Marc Leuring

Clubkampioenschappen

Zoals gebruikelijk vonden in januari de clubkampioenschappen plaats.

Op 7 januari waren eerst de 6e, 7e klasse en recreanten aan de beurt.

Er waren 14 deelnemers die werden verdeeld over 3 poules.
Poule A
Frank van de Roest
Hans de Ru
Michal Nowakowski
Bing Oei
Poule B
Raymond Blanken
Maria ter Hoek
David Jansen
Piotr Rozanski
Tom van de Marck
Poule C
Celeste van Heerde
Jan Versluis
Wichert ten Have
Miranda Hoogeveen
Phat Phan
De nrs 1 en 2 van de poules en de 2 beste nrs 3 gingen door naar de kwartfinales.
De eerste kwartfinale ging tussen Frank van de Roest en Wichert ten Have
Frank versloeg Wichert duidelijk met 3-0.
Raymond Blanken liet zich echter in 4 games verrassen door Phat Phan, dit is een recreant die slechts 1 week officieel lid is en meteen zijn visitekaartje hierbij afgaf.
De damespartij tussen Celeste van Heerde en Maria ter Hoek ging ruimschoots naar Celeste en de laatste kwartfinale werd met 3-1 gewonnen door Michal Nowakowski tegen David Jansen.
De eerste halve finale ging tussen Frank en Celeste.
Na een 2-0 achterstand kwam Frank terug tot 2-2 dus moest er een beslissende 5e game worden gespeeld.Deze werd echter door Celeste met 11-8 gewonnen.
De 2e halve finale tussen Phat Phan en Michal ging eenvoudig met 3-0 naar Michal.
Frank werd uiteindekijk 3e en Phat Phan 4e door een eenvoudige 3-0 overwinning te boeken.
Zodoende ging de finale tussen Celeste en Michal.
Dit zijn 2 teamgenoten van elkaar en kennen zodoende elkaar door en door.
Doordat Celeste zoals gewoonlijk haar eigen spelletje speelde nam Michal soms te veel risico in zijn spel en maakte daardoor wat onnodige slordige fouten waardoor hij met 3-0 in games het onderspit moest delven.
Het was een zeer gezellige avond en het was fijn dat er enkele recreanten meededen die nog maar heel kort lid zijn van ATTC EVO Repro.

Dinsdag 8 januari was het de beurt aan de 4e en 5e klasse spelers.

Er waren 22 aanmeldingen, maar helaas door ziekte van Gerrit en Bart en rugklachten van Michal ook 3 afmeldingen, zodat het uiteindelijke deelnemersveld uit 19 spelers bestond.
Deze waren ingedeeld in 4 poules waarbij de nrs 1 en 2 zich plaatsten voor de kwartfinales.
Poule A
Rob
Jan van Eck
Jan Boot
Dick
Poule B
Teus
Marc
Marc-Paul
René
Poule C
Simon
Joseph
Kees
Cor Slingerland
Celeste
Poule D
André
Eelco
Nabil
Joop
Frank
In Poule A werd Rob 1e door alle 3 de wedstrijden te winnen en eindigde Jan Boot als nr 2 met 2 overwinningen.
Poule B was na 3 rondes beslist, doordat Marc en Teus nog ongeslagen waren en het onderlinge duel moest beslissen wie 1e zou worden.
Teus won dit prestigeduel echter met 3-1.
Poule C werd gewonnen door Joseph die op onderling resultaat Simon net voorbleef.
Poule D werd gewonnen door Nabil die ongeslagen bleef en André legde beslag op de 2e plaats.

Door deze uitslagen uit de poule werden de kwartfinales gespeeld.
Rob nam het hierin op tegen zijn duo teamgenoot Simon. Deze 2 spelers gaven elkaar geen duimbreed toe waarin Simon uiteindelijk met een 3-1 overwinning aan het langste eind trok.
Teus speelde de kwartfinale tegen André en doordat André al wat vermoeid toonde werd het een 3-0 overwinning voor Teus.
Joseph speelde tegen Jan Boot. Na een 2-0 achterstand wist Jan Boot de wedstrijd toch nog in een 3-2 overwinning om te zetten.
De laatste kwartfinale ging tussen Nabil en Marc.
Dit zijn ook 2 teamgenoten en Marc wist met zijn spel Nabil te ontregelen, zodat hij niet zijn eigen snelle spel kon spelen. Het werd een afgetekende 3-0 overwinning voor Marc.

De eerste halve finale tussen Simon en Marc ging met 3-0 naar Simon en in de andere halve finale tussen Teus en Jan Boot wist Jan Boot zijn huzarenstukje uit de kwartfinale te herhalen door wederom na een 2-0 achterstand de wedstrijd tegen Teus winnend af te sluiten. Vermeldingswaardig is misschien dat Teus de beslissende game een 5-3 voorsprong verspeelde en met 11-5 de game verloor.
De strijd om de 3e plaats ging tussen Marc en Teus. Deze wedstrijd was ook al in de poule gespeeld en Marc was uit op revanche.
Na een 2-0 achterstand haalde Teus zijn laatste energie naar boven en met een paar beruchte Teus ballen wist hij Marc na een wedstrijd van bijna 30 minuten alsnog met 3-2 te verslaan .
De finale tussen Jan Boot en Simon werd ook een waar spektakelstuk dat uit eindelijk met 3-2 in het voordeel van Jan Boot werd beslist.
Al met al was het een zeer leuke toernooiavond waarbij de onderlinge verschillen tussen de deelnemers bijzonder klein waren.
Verder wil ik graag Maurice bedanken voor het bijhouden van de uitslagen en standen.

Op 15 januari waren als laatste onze hoogste klasse spelers aan de beurt.
Deze werden aangevuld met de nrs 1 t/m 4 uit de 4e en 5e klasse.
Helaas kon door andere afspraken de kampioen van de 4e en 5e klasse niet van de partij zijn.
Het deelnemersveld bestond uit 14 deelnemers verdeeld over 3 poules.
Poule A
Hans Klaverwijden
Erik Ettema
Maurice v d Elshout
Simon Weijers
Hans Verwoerd
Poule B
Etienne Kramer
Ronald Bosch
René v d Put
Teus de Graaf
Marc Leuring
Poule C
Patrick Ras
Wilbert v d Klugt
Fred v d Weiden
Kasper Bultje
Vooraf werd bepaald dat de nrs 1 en 2 van de poules en de 2 beste nrs 3 zich plaatsten voor de kwarfinales.
Poule A werd gewonnen door Hans Klaverwijden en Erik werd zoals verwacht 2e.
Etienne werd ongeslagen winnaar van poule B met Ronald als nr 2.
In poule C legden Wilbert en Patrick beslag op de 1e en 2e plaats.
Als 2 beste nrs 3 gingen Maurice en verrassend Teus ook mee naar de kwartfinales.
Dit kwam mede door een zeer gelukkige overwinning van Teus op René met zeer veel bekende net en randballen.
Hans Klaverwijden trad in de kwartfinale aan tegen Teus en dit werd een zeer eenvoudige overwinning voor Hans. Hij was niet 1 maatje, maar minimaal 2 maatjes te groot voor Teus.
Etienne speelde tegen Patrick. Deze wedstrijd werd met 3-1 door Patrick gewonnen met aanvallend spel van Patrick hetgeen we normaliter niet zo van hem gewend zijn.
Wilbert werd verrassend door zijn teamgenoot Ronald met 3-1 uitgeschakeld.
De laatste kwartfinale tussen Erik en Maurice werd een gemakkelijke prooi voor Erik.

Zo speelde Hans tegen Ronald en Patrick tegen Erik in de halve finales
Hans had hierin geen problemen met Ronald en in de andere halve finale was Erik net met 3-2 te sterk voor Patrick.
De strijd om de 3e plaats werd hierna eenvoudig met 3-0 in het voordeel van Patrick beslist en de finale tussen Hans en Erik werd een 3-1 overwinning voor Hans, zodat Hans zich voor minimaal een jaar de nieuwe algeheel clubkampioen kon laten huldigen.
Verder wil ik Toni en Dick hartelijk bedanken, die van mij voor deze avond de organisatie hebben waargenomen.

CK senioren 2019 - aangepaste afm
Teus de Graaf
Toernooileider
Wist u dat
de nieuwjaarsreceptie weer geanimeerd verliep, uiteraard mede dankzij de sponsoring van de club van 100

de “inwendige-mens-dames” weer prima werk hebben afgeleverd

de clubkampioenschappen weer spannend zijn verlopen

er vooral in de groep 3e klasse en hoger prachtige wedstrijden te zien waren

we ook een heel nieuwe kampioen hebben

een van de deelnemers zijn batje was vergeten

hij na een zoektocht thuis toch weer zonder batje terugkwam

hij toch zijn wedstrijden heeft kunnen spelen dankzij een “leenbatje”

deze avond zich ook weer een talent heeft laten zien m.b.t. de wedstrijdleiding

er die avond ook enkele “oud leden supporters” aanwezig waren

aan hen uiteraard direct het kennismakingslidmaatschap is aangeboden

ik uit de nieuwe instructies voor de zaaldienst heb begrepen, dat een zaaldienstpersoon het maar druk gaat krijgen

hij het kennismakingslid koffie of thee moet aanbieden, hem/haar voor moet stellen aan de overige aanwezige leden en ook zijn kaartje nog moet knippen

de schoonmaakdienst zich onlangs al liet zien ruimschoots voor ons eindtijdstip van 24.00 uur

het douchen daardoor voor sommigen een probleem leek op te leveren

tijdens een training een speler onlangs door zijn ploegmaat werd gesommeerd direct naar zijn tafel te komen voor het spelen van een dubbel

het feit, dat deze speler net in een partij tegen een andere ploegmaat bezig was niet belangrijk leek

dit een week later opnieuw gebeurde

de competitie eind januari weer van start gaat

er door verschillende teams dan ook stevig wordt getraind

er m.i. wat vreemde indelingen bij zitten

de jeugd zijn wedstrijden al om 10.00 uur ’s morgens begint

ik twee verschillende redenen voor deze wijziging heb gehoord

het volgens mij echter wel minder “niet direct bij de wedstrijden betrokken” supporters oplevert

ik er in ieder geval al één ken

sommigen echter ook verwachten, dat het gunstig is voor de tosti-omzet

ik in de wandelgangen heb vernomen dat de feestavond t.g.v. het 50-jarig bestaan begin september gaat plaatsvinden

het dan misschien wel gecombineerd kan worden met ons BBQ-festijn

ik bij de nieuwe leden weer namen tegenkom van vroegere jeugdleden

dit aangeeft, dat we net als vroeger nog steeds een fijne vereniging zijn

WIEDENKIE

Websiteberichten

Evelien van Dam derde tijdens pararanglijsttoernooi in Zoetermeer

Categorieën: Externe toernooien
Op zaterdag 19 januari namen ongeveer 75 spelers deel aan het eerste pararanglijsttoernooi van dit jaar.  Er werd gespeeld in verschillende klassen, klasse 1 t/m 6 en schuiftafeltennis. Evelien kwam samen met veertien andere spelers uit in de 4e klasse. In haar poule won ze drie van de vier wedstrijden. Alleen tegen het spel van Ricardo Reijme van ttv Alexandria …
Auteur: Marc Leuring
Meer lezen

Fabrice is Zuid-Hollands Kampioen!

Categorieën: Externe toernooien, Jeugd
Op 12 en 13 januari werden de Zuid-Hollandse Kampioenschappen gehouden in de Margriethal in Schiedam. Jeugd Hoewel Fabrice de Schepper (kadetten/junioren E) nog nooit een competitiewedstrijd had gespeeld ging hij prima van start. Hij won de poule met maar vier games tegen. In de winnaarsronde had hij het nog even lastig tegen een speler uit de 5e klasse. De finale …
Auteur: Dick de Graaf
Meer lezen

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 2 februari of 2 maart ook langs bij Tekoma en zorg jij dat in 2019 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij Tekoma aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Februari
12 februari Fender de Boer
Maart
3 maart Dylan de Vries
12 maart Maruska Jiroutová
13 maart Vincent van der Velden
16 maart Niels Axmacher
31 maart Jan Ruitenburg

Senioren

Februari
1 februari Cor Zwaan
18 februari Phat Phan
19 februari Tomas Rejda
26 februari Vincent Schoemaker
Maart
7 maart Gerrit van Beek
10 maart David Jansen
12 maart Teus de Graaf
13 maart Marcel Klein
19 maart Marco van der Laan
22 maart Ronald Bosch
24 maart Rien van de Boom
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

29-12-2018 Richard Smeets
30-12-2018 Miranda Hoogeveen
1- 1-2019 Phat Phan
7- 1-2019 Piotr Rozanski
28- 1-2019 Ludo de Boer
😊😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
facebook
MailPoet