BHK Header 50j jubileum
43e jaargang-nr 9
Redactie
Beste reader,
Gehoord van André Vrees
Er zijn 1 miljoen doppen nodig voor 1 hulphond.
Afgelopen jaar zijn er genoeg doppen verzameld voor 6 honden.
Geweldig resultaat dus!
Ik zou zeggen, proberen maar om er nog meer te verzamelen en in te leveren.

Veel plezier en succes met de volgende rondes in de competities (mede mogelijk gemaakt door besturen, vrijwilligers, etc., etc.) en blijf vooral gezond.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 oktober
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Een ander najaarsseizoen

Deze keer helaas geen opening van het najaarsseizoen met een BBQ. In deze coronatijden zijn dit soort bijeenkomsten, die o zo belangrijk zijn voor de onderlinge binding, helaas niet mogelijk.
René
Gelukkig hebben we op 31 augustus nog wel een ALV kunnen organiseren met een prima opkomst van 25 leden. Alle verplichte onderwerpen zijn snel de revue gepasseerd.
Erg jammer is dat Marc Leuring per 31 augustus formeel is gestopt als bestuurslid Leden. Er is de afgelopen jaren iets moois neergezet dat het nodige heeft opgeleverd. Zie de enorme afname van het ledenverloop en een groei van het totaal aantal leden. Het hoogste aantal van de afgelopen 10 jaar! Ik reken erop dat er straks iemand opstaat die hier verder invulling aan gaat geven. Met de huidige bezetting van het bestuur gaat dat namelijk niet lukken!
De komende weken gaan spannend worden, zeker voor degenen die competitie spelen.
Intern zijn we goed voorbereid en de afgelopen weken heeft (bijna) iedereen laten zien dat we ons aan de maatregelen kunnen houden. We hebben het namelijk zelf in de hand!
Van de voorzitter - nog even volhouden
De eerste thuis- en uitwedstrijden zijn gelukkig zonder noemenswaardige problemen verlopen. Het aantal besmettingen in de grote steden is en blijft echter de grote onzekere factor voor wat betreft het laten doorgaan van de competitie.

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Alle trainingen worden weer bezocht, de ene groep wat meer dan de andere. We houden de vinger aan de pols en verderop in deze BHK (maar ook op de website) vinden jullie de eerste kleine aanpassingen.

Het aantal vrijspeelmomenten is door de coronamaatregelen flink afgenomen. Daar kunnen we op korte termijn helaas niet veel aan veranderen. Jullie begrip hiervoor!

De clubkampioenschappen bij de jeugd zijn op 5 september gespeeld. De winnaar prijkt intussen met zijn naam al op het houten bord in de clubruimte!

Over de clubruimte gesproken, de muren zijn door Jaap en Hans van een nieuw laagje muurverf voorzien. Het ziet er allemaal weer fris uit. Enorm bedankt!

We zijn gestart met een pilot van de NTTB App. Na twee weken hebben we helaas moeten besluiten om deze pilot op te schorten (zie verderop in de BHK voor meer informatie).

Zaterdag 19 september zijn we gestart met de derde lessenreeks Fifty+ViTT in het kader van de sportimpuls Tijd voor Vitaliteit.

Ook de betere senioren hebben te horen gekregen wanneer ze weer kunnen trainen.

Tot onze grote verassing hebben we nog nooit zoveel kennismakingsleden gehad!

Wat zit er nog meer in het vat

Het is weer tijd voor de voorrondes van de Nationale Jeugd Meerkampen (NJM). De eerste ronde bij Vriendenschaar (Gouda) is reeds gespeeld. Zondag 4 oktober spelen alle junioren en kadetten bij Docos (Leiden). Alle pupillen en welpen gaan zondag 11 oktober bij Rijnsoever (Katwijk) hun wedstrijden spelen.

Tot slot

We zitten nu aan het begin van een nieuw seizoen. De afgelopen tijd is een en ander met de hulp van de nodige vrijwilligers weer opgestart. Helaas niet op de manier zoals we gewend waren. Maar het is niet anders. Het zijn en blijven voorlopig spannende tijden.

Ondanks alles wens ik jullie allemaal heel veel tafeltennisplezier toe en ik zou zeggen ... blijf allemaal gezond.
René Honig
Van het bestuur

ATTC schort pilot NTTB App op!

De NTTB App voldoet op dit moment niet aan onze minimale verwachtingen en daarom heeft het bestuur van ATTC besloten om na twee weken voorlopig te stoppen met de pilot.

Hoe is het gegaan?

De ervaringen tot nu toe vallen tegen …. heel erg tegen. De afgelopen twee weken is door alle competitieteams van ATTC EVO Repro, zowel bij de jeugd als de senioren, intensief gebruik gemaakt van de NTTB App. Ook zijn door een aantal teams de digitale telborden uitgeprobeerd in combinatie met de NTTB App.


ATTC schort pilot NTTB App op
Een van de dingen die wij enorm missen is dat je geen tussenstanden kunt vastleggen. Daardoor ontbreken de zogenaamde “live scores”. Omdat in deze coronatijden de ouders niet op de club mogen komen, kan het thuisfront de wedstrijden dus niet volgen. Er zijn dan ook veel teleurstellende reacties van de ouders gekomen.
Maar dat is nog lang niet alles. Of het nu gaat om de lay-out (opmaak) van de schermen, de onlogische/verwarrende opbouw van de menu’s, het gebrek aan overzicht qua wedstrijdplanning, de gebrekkige invoermogelijkheden van standen tijdens een wedstrijd of de beperkte interactie met de digitale telborden ... er zijn voor ons op dit moment teveel tekortkomingen.

Is er dan helemaal niets positiefs te melden?

Zeker, een groot voordeel van het vastleggen van de wedstrijdresultaten met de NTTB App is de enorme tijdsbesparing voor de wedstrijdsecretaris. De wedstrijdresultaten staan namelijk meteen in NAS (hoeft men niet meer zelf in te voeren)! Het is nu alleen nog maar een kwestie van accorderen.

En wat nu?

Na twee weken uitproberen hebben we intussen voldoende ervaring opgedaan. Deze zullen we samen met een aantal suggesties op papier zetten en delen met de NTTB. Dit is van belang om uiteindelijk te komen tot een goed werkbare app.
We stoppen dus met de verenigingsbrede pilot en stappen voorlopig over naar de TTapp! Het is nu aan de NTTB om te laten zien dat ze de invoering van de app serieus nemen.

Als er verbeteringen worden doorgevoerd in de NTTB App zullen we die eerst door een beperkt aantal mensen binnen de club laten testen/uitproberen.

Tot slot

Als bestuur willen we alle competitieteams maar zeker ook Ronald, Marco, Raymond en Maurice bedanken voor hun inzet tot nu toe.

Wordt vast vervolgd!

Van de Ledencommissie

LC-logo 23

Goed om te weten ….

Elk jaar ontvangt iedereen een jaarverslag van de Ledencommissie met informatie hoe het ervoor staat met het aantal leden binnen onze vereniging. We hebben de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt van 93 leden (eind 2015) naar 122 leden (eind 2019). Het hoogste aantal van de afgelopen 10 jaar!

Maar hoe doen we het binnen de afdeling West?

Binnen de afdeling zijn er in totaal 96 verenigingen met in totaal 660 jeugdleden en 3757 senioren.
Er zijn 48 verenigingen met 30 leden of minder, 52 verenigingen hebben geen jeugdleden!
(stand per 1 september 2020, bron NAS).

Als je kijkt naar het totaal aantal leden behoren we als ATTC EVO Repro tot de top 10 van de afdeling en als je sec kijkt naar het aantal jeugdleden staan we met 35 jeugdleden zelfs op de 4e plaats!
Zie hieronder voor een overzicht van de 30 grootste verenigingen van de afdeling West!
Goed om te weten - aantal leden per vereniging (per 1 september 2020)

Vertrouwenspersoon

Beste leden,

Wat is het fijn dat we alweer kunnen spelen. Hopelijk zet deze trend zich zo door en kunnen we weldra weer spelen als vanouds.
vertrouwenscontactpersoon
Voor mij als vertrouwenscontactpersoon heb ik me net weer ingeschreven voor een terugkom-dag. Gelukkig kan ook dit nu weer doorgaan. Hier leer ik over de laatste ontwikkeling en deel ik ervaringen uit.

Voor nieuwe leden: de vertrouwenscontactpersoon is diegene waar u terecht kunt (als lid of ouders van leden) met klachten waarmee u zelf vastloopt, of zich niet veilig bij voelt. Dit kan zijn bij discriminatie, buitensluiten, intimidatie, machtsmisbruik of ander grensoverschrijdend gedrag. Ik weet waar ik u dan naar kan doorverwijzen of ik kan helpen een oplossing te zoeken. Ook denk ik waar nodig mee over preventie van grensoverschrijdend gedrag.

Helaas komt dit -ook in de sport- nog vaker voor dan u denkt. Kijk maar naar het turnen, dat onlangs nog in het nieuws was. Dit moeten we natuurlijk voorkomen.
Daarom hebben we gedragsregels opgesteld en hebben alle trainers en alle begeleiders van onze jeugdleden een VOG. De VOG wordt elke 3 jaar vernieuwd. Dit kan nog steeds gratis voor sportverenigingen die gedragsregels, een vertrouwenscontactpersoon en een goed onderbouwd beleid hebben. Dit is bij ons helemaal in orde en daar mogen we best trots op zijn. Er zijn nog vele sportverenigingen die hierin achter lopen.

Mocht u zelf ergens mee zitten en weet u niet goed waar u terecht kunt, dan ben ik het eerste aanspreekpunt. U mag me altijd bellen (06-44127128) of mailen (vertrouwenspersoon@attc-tafeltennis.nl)

Groetjes Celeste van Heerde
Wedstrijdsecretaris
De competitie is inmiddels op gang gekomen en met alle beperkingen zijn we blij dat we weer kunnen spelen in elk geval.

We merken wel dat er per vereniging verschillende protocollen worden gebruikt, dus informeer jezelf vooraf via de info of de website wat wel en niet kan/mag. Daarnaast hoor je bij aankomst natuurlijk wel wat er van je verwacht wordt.
Mijn eigen ervaring tot nu toe is dat als je de ATTC EVO Repro regels hanteert je “save” zit. Gezond verstand gebruiken blijft altijd nodig.

Het gebruik van de NTTB app geeft nog wel wat gedoe en lijkt nog niet erg fijn te werken. Veel onduidelijk en ook wat onhandig in gebruik zover als we nu ervaren. Als je tegen zaken aanloopt die niet goed of beter zouden moeten, meld het ons zodat we dat weer kunnen doorzetten naar de bond.

Er is nog weinig te zeggen op dit moment over de kansen van alle teams, omdat we nog maar net zijn opgestart. De volgende BHK zal dat allemaal wat duidelijker zijn neem ik aan.
Hopelijk kunnen we nu wel de competitie afmaken, maar gezien het snel oplopend aantal besmettingen is dat nog maar zeer de vraag. We wachten het maar af en kunnen alleen zelf onze uiterste best doen.

Iedereen veel speelplezier en hopelijk snel weer een keer tot ziens.
Pas op jezelf en de ander!”

Groeten
Bart

Actuele Websiteberichten

ATTC EVO Repro doet mee met Sjors Sportief

ATTC doet mee met Sjors Sportief
Categorieën: Jeugd

Vanaf dit nieuwe schooljaar gaat de gemeente Alphen aan den Rijn van start met het succesvolle Sjors Sportief/Creatief programma. Dit project is al in ruim 100 gemeenten een bewezen formule gebleken. Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Alphen aan den Rijn krijgen de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sporten en creatieve activiteiten binnen de gemeente. …

Auteur: Maurice Van den Elshout

https://www.attc-tafeltennis.nl/jeugd/attc-doet-mee-met-sjors-sportief/

Jacqueline gediplomeerd OldStars trainster

Jacqueline gediplomeerd OldStars trainster
Categorieën: Senioren, Vrijwilligers

Op 14 september in Naaldwijk nam Jacqueline van der Bas samen met nog 21 trainers de allereerste OldStars trainersdiploma’s in ontvangst. Van harte gefeliciteerd, top gedaan! We begrepen dat ze weer veel nieuwe ideeën heeft opgedaan. We zien er dan ook naar uit welke spelvormen ze binnenkort gaat opnemen in de trainingen. Deze trainersopleiding met een focus op aangepaste spelvormen …

Auteur: Maurice Van den Elshout

https://www.attc-tafeltennis.nl/vrijwilligers/jacqueline-gediplomeerd-oldstars-trainster/

Evaluatie 1e week / aanpassingen speeltijden

Evaluatie 1e week / aanpassingen speeltijden
Categorieën: Algemeen, Corona

Zoals aangekondigd heeft het bestuur de eerste weer reguliere speelweek geëvalueerd en geluisterd naar de input/wensen van de diverse direct betrokkenen. Zodoende is er besloten de recreantentraining op donderdag voorlopig te schrappen en de eindtijd op woensdagavond te verlengen van 22.30 naar 23.00 uur. De training voor de competitiespelers op donderdag wordt vanwege succes en grote belangstelling verlengd naar anderhalf …

Auteur: Dick de Graaf

https://www.attc-tafeltennis.nl/algemeen/evaluatie-1e-week-aanpassingen-speeltijden/

Fabrice clubkampioen ATTC

Fabrice clubkampioen ATTC
Categorieën: Jeugd

Op zaterdag 5 september mochten de jeugdleden van ATTC weer hun krachten meten tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Bij de clubkampioenschappen die normaal in mei worden gehouden mochten vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers en supporters aanwezig zijn. Ouders en andere geïnteresseerden werden dan ook gedurende de dag door middel van foto’s en filmpjes op de hoogte gehouden van de tussenstanden. In …

Auteur: Dick de Graaf

https://www.attc-tafeltennis.nl/jeugd/fabrice-clubkampioen-attc/

Maatregelen tijdens de competitie

Maatregelen tijdens de competitie
Categorieën: Corona

Nu vanaf 14 september hopelijk de competitie weer van start gaat, verzoeken wij de bezoekende teams rekening te houden met de volgende maatregelen in verband met het Corona virus. Van de kleedkamers mag slechts zeer beperkt gebruik worden gemaakt, dus kom in sportkleding naar de zaal. Er is geen mogelijkheid tot douchen.Er staan slechts 3 tafels in de zaal, dus …

Auteur: Dick de Graaf

https://www.attc-tafeltennis.nl/corona/maatregelen-tijdens-de-competitie/

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 3 oktober en/of 7 november ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2020 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Oktober
19 oktober Troy Ververs
November
27 november Dylan van der Werf

Senioren

Oktober
3 oktober Frans Schouten
8 oktober Frits Teule
9 oktober Nabil Sadik
10 oktober Simon Weijers
11 oktober Mark-Paul Wijnhof
November
7 november Han de Knegt
12 november ZhaolingHu
14 november GerardKraaij
14 november Patricia van Diemen
14 november Joop Christiaanse
17 november Mattias Kromhout
20 november Laurentiu Tusineanu
25 november Céleste van Heerde
28 november Eelco Zoetbrood
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

3 september 2020 Stefan Timmerman
9 september Jeri van Miltenburg
blijft lid Joseph Harvey
😊
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook