BHK Header 50j jubileum
44e jaargang-nr 5
Redactie
Beste reader,
We mogen weerkopie
Veel plezier!!
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 juni
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

De batjes kunnen weer uit de kast!

Na vijf maanden van wachten en hopen zijn intussen de eerste ballen weer geslagen. We zijn gestart zoals we vorig najaar hebben moeten stoppen. De jeugd (t/m 17 jaar) kan weer trainen zonder de 1,5 meter afstand, de senioren kunnen weer vrijspelen met 1,5 meter afstand (2 spelers per tafel, dus niet dubbelen), de kleedkamers, douches en de bar zijn gesloten en publiek is niet welkom.
Ons registratie/reserveringssysteem op de website is door Marco en Raymond weer geactiveerd.
René
Het coronavirus is de wereld nog niet uit. Hou je dan ook aan de afspraken om de risico’s voor jezelf en de anderen te beperken, dan kunnen we er nog een mooie tafeltenniszomer van maken. Laten we hopen dat door ons gedrag en de vaccins we het aantal besmettingen tot een minimum kunnen beperken en dat we in het najaar ook weer competitie en toernooien kunnen spelen.
Alle regels uit het corona protocol zijn bij de meeste leden wel bekend en staan uiteraard ook op onze website. Er zijn een paar wijzigingen, dus lees ze even goed door.
Zie https://www.attc-tafeltennis.nl/coronavirus-en-attc/

Evalueren en bijsturen

Het bestuur heeft op basis van de strikte voorwaarden die nu gelden een inschatting gemaakt hoe we binnen ATTC EVO Repro de komende periode sportief en gezellig weer aan de slag kunnen.
We zullen op gezette tijden de situatie beoordelen en kijken of zaken anders kunnen en moeten.

Tot slot

De komende tijd zullen we als club ook weer de nodige tijd steken in activiteiten die niet direct te maken hebben met het slaan van het balletje zelf. Helaas zullen we dit voorlopig moeten doen met een bestuurslid minder. Jan Boot heeft namelijk aangegeven dat hij door persoonlijke omstandigheden onvoldoende tijd kan stoppen in ATTC EVO Repro. Zie voor een toelichting van Jan zijn bericht verderop in de BHK.

Jan is met zijn bestuurlijke ervaring, passie en betrokkenheid bij ATTC Repro vol enthousiasme aan de klus begonnen . Er was ook een prima klik met de andere bestuursleden. We vinden zijn vertrek dan ook erg jammer, maar meer dan begrijpelijk.
Jan, jij en je familie, heel veel sterkte de komende tijd. Hopelijk zien we je weer snel een keer in de zaal.

Zoals iedereen weet draait een vereniging op vrijwilligers en mensen die passie hebben voor hun club. Zonder deze mensen kunnen we niet genieten van onze sport en is er geen verbinding. We hopen dan ook dat we op niet al te lange termijn weer met een volledig bestuur aan de slag kunnen. Met twee vacatures in het bestuur (bestuurslid Tafeltenniszaken en een bestuurslid Leden) zijn we als vereniging niet in staat om voldoende gerichte aandacht te geven aan ledenwerving- en behoud en het structureel verbeteren van het niveau van de jeugd.
René Honig

Hoe gaat het met …? André Vrees:

“Ik ben wat meer gaan bakken in de stoomoven!”

André en de stoomoven
Naam: André Vrees
Leeftijd: 77 jaar
Beroep: gepensioneerd
Tafeltennist: plm. 45 jaar, 4e klasse

- Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?
“Contact met familie en natuurlijk het tafeltennissen.”

- Waar krijg je energie van in coronatijd?
“Wandelen.”

- Welke nieuwe hobby’s/bezigheden heb je ontdekt in de coronaperiode?
“Niet iets speciaals. Ben wel meer SUDOKU puzzels gaan oplossen. Nu wij verhuist zijn (Jaap en Teus, nog bedankt voor het helpen) ben ik wat meer aan het bakken in de stoomoven.”

- Waar heb je je het meest aan geërgerd de afgelopen tijd?
“Aan de egoïstische manier van protesteren tegen de corona maatregelen.”

- Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?”
Natuurlijk voor een partijtje tafeltennissen. Zeker nu het nog niet mag.

- Wat doe je om je conditie op pijl te houden?
“Wandelen, fietsen en gymles via Zoom.”

- Waar ben je verslaafd aan geraakt?
“Ik hoop op niets verslavends, want dan moet je er ook maar weer vanaf zien te komen.”

- Als er weer getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn? Of kijk je voorlopig de kat uit de boom?
“Het batje ligt klaar en dus direct inschrijven en spelen.”

- Wat zijn de dingen waar je het meest naar uitkijkt dit jaar?
“Vaccinatie van Janneke en mij zelf.”

- Wat denk je van vakantie in 2021? Waar naartoe?
“Wij gaan nog een keer mee in een keukenteam van een kamp voor 12/13 jarigen en eind augustus 10 dagen in een caravan. En hopelijk in oktober enkele weken naar Engeland.”

Hoe gaat het met …? Anneroos: “Bedankt voor de leuke tijd bij ATTC”

Hoe gaat het met Anneroos
Beste ATTC’ers,

Op het moment dat gevraagd werd of ik een kort stukje wilde schrijven over hoe het met me gaat, moest ik helaas mededelen dat dat direct ook een bericht van afscheid zou worden. De afgelopen maanden heb ik uiteraard het tafeltennissen gemist en heb ik geprobeerd om mijn conditie een beetje op peil te houden door wat hard te lopen. Verder heb ik me ook veel bezig gehouden met onze komende verhuizing. Helaas moet ik nu, na jaren met veel plezier lid te zijn geweest, afscheid nemen van ATTC EVO Repro. I.v.m. werk van mijn man hebben wij een huis in de omgeving van Dordrecht gekocht. Ondanks dat ik gewend was om wat kilometers af te leggen voor spelen bij ATTC EVO Repro, is dat nu geen optie meer.

Omdat ik waarschijnlijk de meeste mensen niet meer zal zien in de zaal, wil ik via deze weg jullie bedanken voor de leuke tijd bij ATTC EVO Repro. Bedankt voor jullie sportiviteit, gezelligheid, support en interesse in elkaar. In het bijzonder voor de leuke teams waarin ik gespeeld heb.

Veel gezondheid en sportiviteit gewenst en wie weet zie ik jullie nog een keer in de zaal!

Hartelijke groet,
Anneroos
Van het bestuur
Jan Boot

Clubgenoten,

Eind vorig jaar heb ik mij aangemeld als kandidaat bestuurslid tafeltenniszaken en ben ik vol enthousiasme begonnen als bestuurslid ad interim, in de hoop tijdens de komende Algemene Leden Vergadering door jullie benoemd te worden.
Wat ik toen nog niet kon voorzien is het feit dat de ziekte van mijn zoon zich zou verergeren tot een zodanig niveau dat mijn vrouw en ik aan hem en zijn gezin ondersteuning moeten gaan bieden. Na vele onderzoeken weten we inmiddels dat hij de ziekte van Lyme heeft, dat zicht op genezing niet vanzelfsprekend is en tevens niet snel te verwachten is, hij blijkt het al lange tijd onder de leden te hebben.

De inspanningen die mijn vrouw en ik ons moeten getroosten, naast de mantelzorg die we al verlenen aan mijn schoonouders, is zodanig dat ik onvoldoende tijd en gelegenheid kan vrijmaken om het beoogde bestuurswerk te verrichten op een wijze die het verdient en nodig heeft. Omdat de vooruitzichten op herstel niet optimistisch zijn en wij voor langere tijd hulp zullen moeten verlenen, heb ik besloten mijn kandidatuur bestuurslid tafeltenniszaken in te trekken.
Ik hoop en ga er vanuit dat ATTC EVO Repro snel in één van jullie een bestuurslid ter versterking zal vinden.

met vriendelijke groet,
Jan Boot
Wedstrijdsecretaris

“ We mogen weer!”

Eindelijk kunnen we ons geliefde spelletje weer beoefenen. Zij het nog wat beperkt en onder strikte voorwaarden. Hopelijk gaat dat er binnenkort ook vanaf en kunnen we ouderwets nakletsen rondom de bar met een drankje erbij.

Voorlopig eerst maar blij zijn met wat WEL KAN. Zoals verwacht is de vorige competitie afgesloten en zal er in het najaar een nieuwe competitie gestart worden. In principe in dezelfde klasse als waar iedereen hiervoor ook speelde. De ELO ranking wordt wel meegenomen naar het nieuwe seizoen.
Ik wil via deze weg alvast iedereen die in het najaar competitie wil spelen vragen met zijn eigen team te overleggen of dat gaat lukken en of iedereen wel weer wil en kan. Ik weet bijvoorbeeld dat Simon Weijers is gestopt met competitie spelen en dat dus Rob Meijer nu even zonder teammaat zit.
Zo zouden er nog meer “gaten” kunnen zijn die dan mogelijk opgevuld kan worden met diegene die wel doorgaan.

Er is nog wel even tijd, maar op 23 juli moet alles ingeleverd zijn en met alle vakanties is het zomaar zover. Tot snel in de zaal hoop ik en we gaan elkaar nog wel spreken.

Groeten
Bart Vaane

Regeltjes, regeltjes ...

Train met je brain - TafeltennisMasterz
1 Je hebt thuis geknutseld en zelf een frame gezaagd. Het is vierkant met aan de ene kant een rood rubber en aan de andere kant een zwart rubber. Mag je daar wedstrijden mee spelen?
  1. ja
  2. nee
2 Je staat klaar voor de opslag en houdt het batje onder de tafel. Mag dat?
  1. ja
  2. nee
3 Mag je naast de tafel staan als je gaat serveren?
  1. ja
  2. nee
4 Je staat klaar om op te slaan. Je gooit de bal omhoog en vangt hem weer op met je vrije hand zonder een slaande beweging met je batje te maken. Wat beslist de scheidsrechter?
  1. hij geeft een punt aan je tegenstander
  2. hij geeft een let en je mag opnieuw opslaan
Als je denkt dat je bovenstaande vragen allemaal weet en je hebt je spelregelbewijs nog niet, ga dan naar Tafeltennis Masterz en log in met je bondsnummer om je spelregelbewijs te halen.
Voor meer informatie over het inloggen, klik hier
Dit keer kun je je antwoorden mailen naar secretaris@attc-tafeltennis.nl. Doe dit vóór 20 juni a.s.
Onder de goede inzendingen verloten we een leuke attentie.

Actuele Websiteberichten

Diploma Toernooileider 2 voor Teus

Diploma Toernooileider 2 voor Teus
Categorieën: Vrijwilligers

De afgelopen paar maanden heeft Teus met succes de opleiding tot Toernooileider 2 gevolgd. Teus, van harte gefeliciteerd! Met deze opleiding tot verenigingstoernooileider leer je de basis aan om toernooien bij je eigen club te organiseren en kun je met de opgedane kennis zelfs evt. assisteren bij grote toernooien (zoals de Zuid-Hollandse Kampioenschappen). Tijdens de cursus leer je niet alleen …

Auteur: Dick de Graaf

Meer lezen

Hoe het platform ‘Discord’ jeugdleden van ATTC digitaal bij elkaar brengt

Hoe het platform ‘Discord’ jeugdleden van ATTC digitaal bij elkaar brengt
Categorieën: Activiteiten, Jeugd

Tijdens de eerste bijeenkomst van het Jeugdplatform in afdeling West vertelde Han (19 jaar en trainer bij ATTC) over het platform ‘Discord’ en de wijze waarop hij dit inzette om digitaal in contact te blijven met de jeugdleden. Ook hielp hij ttv Alexandria ’66 bij het opzetten van een Discord server waarmee de 1e samenwerking vanuit het Jeugdplatform een feit is. Afdeling West …

Auteur: Maurice Van den Elshout

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 5 juni of 3 juli ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2021 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt

Beste tafeltennis leden,


Wanneer we weer mogen beginnen met vrij spelen en natuurlijk competitie heb ik fundamentele “regels” alsook mentale gevonden, om over na te denken en te gebruiken natuurlijk om zo de kwaliteit van uw spel nog hoger te brengen.

1. RELAX
2. THINK SPIN
3. WATCH the BALL
4. SPIN POWER
5. Spin EQUALS Control
6. Spin is the name of the game
7. Move! DON'T reach!
8. SPIN SPIN SPIN
9. CONSISTENCY
10. Commit to your shot; Have faith in your stroke!
11. Placement; NOT Power!
12. Accelerate TO & THRU the ball!
13. FOCUS
14. FEEL the ball!
15. Always think....The ball IS coming back!
17. Are you ready? to hit the ball AGAIN?
18. You have MORE time than you think
19. Bend your knees.
20. STOP & THINK, BEFORE you serve!
21. GET LOW; STAY low!
22. To IMPROVE, you MUST move!
23. MOVE those feet!
24. Move TO the ball; THEN stroke!
25. SPIN, DON’T HIT
26. Finish your stroke...THEN move.
27. SPIN is IN
28. Keep your eyes ON the ball!
29. THINK QUICK, but DON'T hurry
30. Do NOT OVERpower the ball.
31. Place the ball where it wants to go
32. DON'T force your shot!
33. Play the point, not the situation.
34. Play every point as if it is deuce in the 5th!
35. There's no luck in this sport, the one who does the most preparation will win.
36. Rub the ball
37. Focus on your wrist, not on your body
38. Make good solid contact each time you hit the ball
39. Don't focus on the stroke; focus on the CONTACT
40. Don't Overpower the Ball
41. Use your body
42. Shift your weight
43. Always be ON YOUR TOES (balls of your feet)
45. Strike forward to control the ball
46. No ball is TOO Easy
47. ATTACK the Middle; DEFEND the Middle
48. Stroke more forward
49. Full Strokes
50. Your strength, their weakness
52. Purpose (every shot has a purpose, do you have a purpose for this shot?)
53. No opponent but yourself.
55. Winning often involves risk.
58. The QUALITY of practice is more important than the QUANTITY.
60. Competition reveals our weaknesses, practice turns weaknesses into strengths!
61. Hope is not strategy Maybe should say, Hope is not the best strategy.
63. Racket always in PATH of the Ball.

Wilbert
Verjaardagen

Junioren

Juni
24 juni Dominica van der Klugt
29 juni Oliver van Gils
Juli
19 juli Aron van Veldhuizen
27 juli Stan van den Brink
29 juli Jurre Schrama

Senioren

Juni
17 juni Hans de Ru
19 juni Paul Burridge
21 juni Ed van Oeveren
Juli
3 juli Raymond Blanken
4 juli Corina Rijnsburger-Ruitenburg
4 juli Wichert ten Have
5 juli Adrie Jongeleen
9 juli Cor Slingerland
16 juli Michal Nowakowski
17 juli Bing Oei
23 juli René van de Put
27 juli Henk van Staveren
28 juli SylviaRijsdam-Domburg
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

22 april Lev Hesseling
😊

Afmeldingen

1 juli Jordi van Egmond
1 juli Hidde Köster
31 december Anneroos Vis
😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook