BHK Header 50j jubileum
45e jaargang-nr <>
Redactie
Beste reader,
wsi-imageoptim-We-mogen-weer
En nu maar hopen dat binnenkort weer meer mag (competitie, etc.)
In de tussentijd maar weer flink oefenen en elkaar samen gezellig bezighouden.
VEEL PLEZIER!
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 februari
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

We staan te trappelen!

Helaas is 2021 ook weer geen gewoon jaar geworden. Als club hadden we onze handen vol aan de constant veranderende maatregelen en manieren te vinden om toch zoveel mogelijk te kunnen tafeltennissen.
René
Als bestuur willen wij dan ook alle leden en vrijwilligers bedanken voor hun steun en medewerking het afgelopen jaar. Wij spreken als bestuur dan ook de wens uit dat 2022 het keerpunt wordt in de crisis en dat we lekker ouderwets gezellig kunnen ballen en een drankje doen na afloop.
Van de voorzitter - Gelukkig Nieuwjaar
Intussen zijn we het jaar 2022 net zoals vorig jaar begonnen met een lockdown (deze keer zonder avondklok). Dus helaas ook geen Nieuwjaarsreceptie. Tijdens de persconferentie van 14 januari jl. heeft de overheid gelukkig de nodige versoepelingen afgekondigd en zijn we met ingang van maandag 17 januari weer open (zie het bericht op onze website).

Ik er vanuit dat iedereen weer flink aan het trainen gaat om zijn/haar topvorm weer te bereiken, want de eerste wedstrijden staan hopelijk binnenkort weer op het programma. Als de situatie het toelaat zullen we ook weer een aantal interne toernooien organiseren (Clubkampioenschappen, andere hand toernooi, ouder/kind-toernooi, etc.)

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Het is nog niet duidelijk wanneer de voorjaarscompetitie 2022 van start gaat. De teamindeling is inmiddels wel bekend, evenals de poule-indeling (bedankt Ronald en Patrick!).

Op 6 december jl. heeft ATTC EVO Repro in samenwerking met MJ Tafeltennis een clinic georganiseerd voor de leerlingen van basisschool De Meridiaan.

De afgelopen paar maanden zijn er achter de schermen een paar flinke stappen gezet om het technisch niveau van ATTC EVO Repro verder op te krikken (zie verderop in de BHK voor meer info).

Tot slot

Het is duidelijk, we zijn weer begonnen en we gaan er een mooi seizoen van maken, voor jullie, door jullie en met jullie!
René Honig
Van het bestuur

Verenigingsontwikkeling

Een tijd geleden heeft de Algemene Ledenvergadering van ATTC EVO Repro de ambitie uitgesproken om zowel bij de jeugd als de senioren structureel op een hoger niveau te willen tafeltennissen. Om deze ambitie te vertalen naar een aanpak die resulteert in spelers en teams die geleidelijk aan in steeds hogere competitieklassen spelen is niet alleen kennis en ervaring nodig, maar ook de bereidheid van leden om zich hier voor in te zetten. Niet alleen door meer en/of beter onder begeleiding te trainen, maar ook door mee te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van plannen.

Technisch Beleidsplan

Om kennis en ervaring in huis te halen hebben we met de hulp van de NTTB subsidie aangevraagd (Nationaal Sportakkoord) voor de ontwikkeling en implementatie van een technisch beleidsplan. In het laatste kwartaal van vorig jaar is deze subsidie toegekend en heb ik een kennismakingsgesprek gehad met Luc Janssen van PreT (Prestaties door Training) waarin hij de aanpak bij het verder ontwikkelen van het bestaande concept technisch beleidsplan uit de doeken heeft gedaan. Op basis daarvan heb ik een aantal mensen bereid gevonden om deel te nemen aan dit project: Merit Buijks, Björn van Tricht , Marco van der Laan, Han de Knegt, Joost Janssen en ondergetekende als bestuurslid Tafeltenniszaken. Door corona is de start uitgesteld, maar ik hoop binnenkort de datum van de eerste bijeenkomst te kunnen prikken. Doel is om medio 2022 met de ontwikkeling van het plan klaar te zijn, hoe lang de implementatie kost is nu nog niet te zeggen.

Opleiding (jeugd)trainers

Uit onderzoek onder sportverenigingen in Nederland blijkt dat 90% van de 430.000 trainers-coaches niet is gediplomeerd, 39% zich niet bekwaam genoeg voelt en 60% van de trainers vindt dat ze onvoldoende begeleid worden door de vereniging De jeugd van ATTC EVO Repro wordt door eigen leden getraind, één van de vier trainers is in het bezit van trainersdiploma’s. Daarom is subsidie aangevraagd (Nationaal Sportakkoord) voor deelname aan de cursus om het TT2 diploma te halen van de NTTB.
Verenigingsontwikkeling - TT2 opleiding bij ATTC
Deze training is voor een belangrijk deel gericht om deelnemers met plezier te laten tafeltennissen.

Onze trainers Jacqueline, Marco, Han en Joost volgen deze cursus, in de vorige editie van de Backhand Koerier waren de eerste ervaringen van Han de Knegt te lezen.
Deze trainers nemen gratis deel aan de cursus die bij ATTC wordt gegeven, ATTC betaalt alleen de zaalhuur. Naast onze trainers nemen er ook een zestal trainers van andere verenigingen deel.

Clubkader-

coaching

Als bestuur vinden we het belangrijk dat onze trainers die het TT2-diploma willen halen ook goed worden begeleid bij de uitvoering van de praktijkopdrachten die ze krijgen.
Verenigingsontwikkeling - recharge
Bovendien vergt ook de implementatie van het technisch beleidsplan behoorlijk wat van de vereniging: we willen immers structureel met plezier op een hoger niveau spelen, daar moet dus het nodige voor worden georganiseerd en vervolgens langdurig worden uitgevoerd. Daarom zijn we gaan onderzoeken of we subsidie voor clubkadercoaching kunnen krijgen. Clubkadercoaching (oftewel het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding) is een initiatief van NOC*NSF. De aanvraag hiervan bevindt zich in de eindfase, naar verwachting volgt hier binnenkort meer nieuws over.
Eén ding is wel duidelijk: het bestuur doet er alles aan om de ambitie waar te maken, maar daar zullen we de hulp van een aantal leden bij nodig hebben, dus als we binnenkort een beroep op je doen…..

Bert Janssen

Actuele Websiteberichten

We mogen weer!

Categorieën: Algemeen, Corona

Wat hebben we ernaar uitgekeken en nu is het gelukkig zover: we kunnen weer binnen tafeltennissen. Vrijdag 14 januari heeft de overheid namelijk flinke versoepelingen afgekondigd. Dit betekent voor onze club dat we met ingang van a.s. maandag 17 januari weer open gaan op de bekende tijdstippen (zie ook onze agenda op de website). Concreet betekent dit het volgende: reserveren …

Auteur: Dick de Graaf

ATTC organiseert een dag gymles met MJ Tafeltennis

ATTC organiseert een dag gymles met MJ Tafeltennis
Categorieën: Externe activiteiten, Jeugd

Wat is er nu leuker dan schoolkinderen van de groepen 5 tot en met 8 tijdens de gymles een leuke Sinterklaas verrassing te bezorgen door ze te laten tafeltennissen?Tegen deze achtergrond organiseerde ATTC in Alphen aan den Rijn op 6 december jl. voor leerlingen van De Meridiaan een clinic door MJ Tafeltennis met het doel om ze op een leuke …

Auteur: Dick de Graaf

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 5 februari of 5 maart ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2022 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Februari
24 februari Jim Duijsen
Maart
12 maart Maruska (Marie) Jiroutová
17 maart Pim van Tricht
22 maart Alfie Bevan

Senioren

Februari
22 februari Lilian Blokland
26 februari Vincent Schoemaker
Maart
3 maart Dylan de Vries
7 maart Gerrit van Beek
9 maart Björn vanTricht
10 maart David Jansen
12 maart Teus de Graaf
13 maart Marcel Klein
19 maart Marco van der Laan
22 maart Ronald Bosch
24 maart Rien van de Boom
27 maart Bert Janssen
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

1-12-2021 Tom Janssen
11-1 2022 Mary Zandvliet
😊

Afmeldingen

31-12-2021 Lev Hesseling
😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet