BHK Header 50j jubileum
44e jaargang-nr 6
Redactie
Beste reader,

We konden al weer het een en ander doen!

Oefenen voor een nieuwe competitie, vrij spelen, suppen, darten.
Nu maar hopen dat, ondanks nog steeds corona-perikelen, alles het nieuwe seizoen door kan blijven gaan.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 september
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

We gaan weer beginnen!

De zomervakantie zit er voor de meesten weer op. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad.
René
In de periode vanaf begin juli hebben een flink aantal leden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een balletje te komen slaan. Gelukkig hebben we, zoals vorig jaar, dit jaar niet met tropische temperaturen te maken gehad.

Vanaf maandag 30 augustus is de zaal weer op de “gewone” tijden open: de trainingen beginnen weer en de competitiespelers kunnen zich gaan voorbereiden op de nieuwe competitie. De jeugd begint zaterdag 18 september met de competitie en vanaf 13 september mogen de senioren weer aan de bak.

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

De teamindeling voor de najaarscompetitie is ondertussen ingediend bij de NTTB.
De ingediende teamindeling moet nog wel door de competitieleiders formeel worden vastgesteld.

Op 1 juli waren we gelukkig in staat om weer een fysieke ALV te organiseren met een meer dan mooie opkomst. Als bestuur zijn we erg blij dat Bert Janssen (Tafeltenniszaken) nu formeel is benoemd door de ALV.

10 juli was het ook weer tijd voor het jaarlijkse jeugduitje. Deze keer werd iedereen verwacht bij de surfvereniging (dank Marco!), waar ze naast het suppen ook verschillende spel- en balsporten hebben gedaan. Uiteraard werd het uitje afgesloten met een BBQ.

Voor de senioren werden er onder de naam “Reuring in de tent” door Teus en Toni twee geslaagde activiteiten georganiseerd die bestonden uit een mix van tafeltennis en darts. Wat ik links en rechts opving zeker voor herhaling vatbaar!

Wat zit er nog meer in het vat

De in de planning (woensdag 8 september) opgenomen opening van het nieuwe seizoen met de inmiddels bekende Barbecue en bijbehorend buffet kan helaas toch niet doorgaan.
Zie verderop in de nieuwsbrief voor meer achtergrondinfo.

Op zaterdag 11 september kunnen de jeugdleden laten zien dat ze helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Dan worden namelijk de Clubkampioenschappen bij de jeugd georganiseerd.

De Nationale Sportweek (van 17 t/m 26 september) staat in het teken om mensen te interesseren voor onze club. Daarvoor gaan we twee speciale evenementen organiseren.

Ik zou zeggen…. tot binnenkort in de zaal!
René Honig
Van het bestuur

SUCCESVOLLE ALGEMENE LEDENVERGADERING op 1 juli 2021

Op donderdag 1 juli jl. hielden wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De opkomst was -onder de Corona-maatregelen- goed.
In de vergadering zijn de jaarstukken over 2020 en de begroting voor 2021 vastgesteld.
Onze huidige speerpunten (doelstellingen) lopen tot einde dit jaar. Het bestuur gaat aan de slag om de speerpunten te actualiseren en nieuwe speerpunten uit te werken. We zullen deze presenteren op een volgende (extra) ALV.

Wij zijn blij met de herbenoeming van Vincent Schoemaker (penningmeester) en de benoeming van Bert Janssen (bestuurslid tafeltenniszaken). Het bestuur is hiermee niet compleet, we zoeken nog een bestuurslid leden. Onder dit bestuurslid vallen ledenbehoud en ledenwerving. Ben jij geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Wil je bijdragen aan het ledenbehoud en ledenwerving, maar wil je geen bestuurslid worden? Dan komen wij ook graag met jou in contact.

Voor het verslag van de vergadering, klik hieronder
Namens het bestuur,
Maria ter Hoek

Bestuursverkiezing – penningmeester benoemd (voor de laatste keer…)

penningmeester-1
Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik trots ben al 12 jaar lang penningmeester van ATTC EVO Repro te zijn. Tijdens deze periode was ik mede verantwoordelijk voor een transformatie van de club.
Bij het starten als bestuurder nam ik mij voor niet “een bestuurder voor de rest van mijn leven” te worden. Vers bloed in een vereniging is voor de toekomst nodig. Zelf wil ik graag ruimte krijgen voor andere interesses.

Ongeveer vijf/zes jaar geleden heb ik mijn functie al eens neergelegd en gezocht naar een opvolger, zonder succes. Gelukkig zijn we rond die tijd ook de zogenaamde transformatie gestart met daarbij een nieuw bestuur.
Voor mij zelf merk ik al een tijdje, dat ik tegen de spreekwoordelijke limiet in werk- en vrijwilligersleven aan loop en dat het besturen mij op sommige momenten begint tegen te staan.

Gelukkig ik zie ook een club, die na lange perioden van lockdowns weer de zaal in wil en waar de ontwikkeling nog niet is gestopt.
Dit jaar verliep mijn termijn van drie jaar en moest ik beslissen, of ik mij nogmaals verkiesbaar zou stellen voor de functie van penningmeester. Met die overweging heb ik best een tijdje rond gelopen en het volgende heb ik besloten, wat vervolgens ook is aangenomen door de ALV 1 juli jl.

Ik stel mij beschikbaar voor een laatste termijn van maximaal drie jaar ingaande 1 januari jl. Binnen deze termijn wil ik de club (en speciaal mijn net nieuw begonnen medebestuurslid Bert Janssen) helpen in het welbekende traject op gebied van “tafeltenniszaken”. Deze termijn zal verder voor mij zelf in het teken staan van het overdraagbaar maken van mijn bestuursfunctie en zoeken naar een opvolger.
Voorwaarde voor deze termijn is een minimale bezetting van vier bestuursleden (situatie nu) en wenselijk vijf. Mocht dit anders worden, dan eindigt mijn bestuursfunctie op hetzelfde moment. Hoe dan ook eindigt mijn bestuursfunctie uiterlijk 31 december 2023, of zoveel eerder als er iemand zich beschikbaar stelt.

Afsluitend dank ik jullie voor het lezen van mijn overweging/beslissing. Ik hoop, dat er zich spoedig iemand aanmeldt om de functie van penningmeester aan te gaan.
Tot snel ziens op de club!

Vincent Schoemaker,
Penningmeester ATTC EVO Repro
VACATURE-PENNINGMEESTER-1024x538

Helaas geen BBQ bij ATTC

De voorbereidingen waren al begonnen, velen van ons keken er al naar uit maar…
…. helaas gaat ook dit jaar de jaarlijkse BBQ / seizoen opening NIET door.


Friends,Making,Barbecue,And,Having,Lunch,In,The,Nature.
Na de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge op 13 augustus jl. hebben we als bestuur moeten besluiten dat een BBQ op de geplande datum van 8 september nog niet mogelijk is binnen de geldende corona maatregelen. Het is o.a. voor ons onmogelijk te werken met vaste zitplaatsen op de vereiste 1,5 meter en zijn bovendien gebonden aan de regels van Gemeente als verhuurder van de zaal en toezichthouder van de openbare buitenruimte.

Laten we hopen dat er dit jaar nog wat verenigingsactiviteiten mogelijk zijn, het verhaal van Mark en Hugo bood wat dat betreft in ieder geval goede vooruitzichten!

En die BBQ gaat er volgend jaar sowieso weer komen!
Wedstrijdsecretaris
Beste allemaal.

De competitie gaat zoals het er nu uitziet vanaf september weer van start. Maar alle laatste ontwikkelingen op het coronagebied maken het ook weer erg onzeker allemaal. We gaan toch uit van het positieve en ik heb dan ook de teamindeling ingediend bij de bond en ga er vanuit dat het ook zal worden gehonoreerd.

Er zijn wel wat minder teams dan afgelopen competitie (alweer een jaar geleden!!). Enkele leden hebben aangegeven helemaal of tijdelijk geen competitie te spelen dit najaar. Daardoor hebben we 7 reguliere teams en 8 duo teams kunnen inschrijven. Nog steeds een mooi aantal.
Hopelijk kunnen we in september echt van start, al zal dat zeker niet zijn zoals vanouds. Ik wil wel aangeven via deze weg dat dit mijn laatste competitie zal zijn als wedstrijdsecretaris en doe hierbij een oproep voor een vervanger. Ik heb het nog niet zolang gedaan als mijn voorganger (ruim 20 jaar!!) maar zou het stokje graag willen overdragen aan iemand die dit graag wil doen. Het is niet heel veel werk maar je moet er wel een beetje feeling mee hebben.
Met de invoering van het DWF (Digitale Wedstrijd Formulier) zou het allemaal nog wat eenvoudiger moeten worden. Dus misschien wel een goed moment om in te stappen.
Ik hoor graag wie hier interesse in heeft.

Voor wie nog op vakantie gaat een heel fijne vakantie en hopelijk ook weer snel in de zaal.

Groeten,
Bart Vaane(bartvaane@hotmail.com, 0621806330)
Wedstrijdsecretaris Senioren
Jeugdhoek
Op zaterdag 10 juli organiseerde ATTC EVO Repro eindelijk weer een jeugduitje!
We verzamelden rond 14.00 uur bij de Windsurfvereniging Zegerplas, waar alvast wat spelletjes, ballen, en frisbees klaar lagen.

Suppen
Na een korte masterclass van Marco was iedereen goed voorbereid op het hoofdevenement: peddelsurfen (ook wel suppen genoemd)! Het duurde niet lang voordat de eerste suppers over de horizon waren verdwenen, op ontdekkingstocht over de Zegerplas. (Zij hebben uiteraard hun weg terug weten te vinden.)

Het suppen werd geweldig ontvangen, en iedereen heeft een keer op een board gestaan. Dit evenement hebben we afgesloten met een teamestafette, bestaande uit drie onderdelen: zwemmen, staand suppen, en zittend suppen. De winnaars werden beloond met een smakelijke prijs. Terwijl de barbecue werd aangestoken gingen sommigen naar binnen om te kaarten of te darten, en bleven anderen buiten om nog een potje te voetballen.
Rond 17.00 uur was de barbecue goed opgewarmd en konden de eerste spiesjes gegrild worden. Achter de barbecue stond een ervaren barbecueër, een vader van een van de jeugdleden. Voor de liefhebbers waren er nog stokbroden, komkommers, tomaatjes, en andere lekkernijen. Als toetje was er voor iedereen een waterijsje.
barbeque.81ec47
Het hele evenement was een groot succes. In totaal waren er ruim 17 jeugdleden aanwezig! Wij hopen dat de opkomst voor de clubkampioenschappen van zaterdag 11 september net zo goed zal zijn!

Actuele Websiteberichten

Super Tafeltennismiddag bij ATTC EVO Repro op 18 september

Super Tafeltennismiddag bij ATTC op 18 september
Categorieën: Activiteiten, Jeugd

Tijdens de Nationale Sportweek starten we op zaterdag 18 september vanaf 14:30 uur bij ATTC in de speelzaal Marsdiep 7 met een Super Tafeltennis Event en sluiten dit af om ongeveer 17:00 uur. De Alphense jeugd is welkom om hieraan deel te nemen. Uiteraard mogen onze eigen jeugdleden ook deelnemen. Deze middag vol tafeltennisspektakel wordt georganiseerd door ATTC en begeleid …

Auteur: Dick de Graaf

Kick-off OldStars tafeltennis met Bettine Vriesekoop bij ATTC

Kick-off OldStars tafeltennis met Bettine Vriesekoop bij ATTC
Categorieën: Activiteiten, Senioren

Tijdens de Nationale Sportweek (van 17 t/m 26 september) zal Bettine Vriesekoop op zaterdag 25 september vanaf 14:00 uur de kick-off van OldStars tafeltennis bij ATTC verzorgen. De tweevoudig Europees en veertienvoudig Nederlands kampioen in het enkelspel zal een korte presentatie geven over haar rol als ambassadrice van de NTTB, China en tafeltennis als gezondheidsport. Vervolgens gaat ze met de …

Auteur: Dick de Graaf

Groot succes Reuring in de Tent

Groot succes Reuring in de Tent
Categorieën: Interne toernooien

Na maanden zonder competitie en alleen maar kunnen trainen tegen 1 tegenstander per avond, kregen we dinsdag 27 juli eindelijk een kans om het competitiebeest in onszelf weer naar boven te halen. Onder de noemen “Reuring in de Tent” was er een heuse tafeltennis en-dartwedstrijd georganiseerd door Teus. Toni had de wedstrijdleiding in handen, zodat Teus aan het evenement zelf …

Auteur: Dick de Graaf

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 4 september of 2 oktober ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2021 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

September
1 september Talal Abdulfattah
Oktober
19 oktober Troy Ververs
19 oktober Wessel van den Bos

Senioren

September
3 september Ernst-Jan Bloemheuvel
6 september Joseph Harvey
6 september Fred van der Weiden
11 september Patrick Ras
13 september Hans Klaverwijden
27 september Toni Holtrop
28 september Ahmad Abdulfattah, A.
Oktober
3 oktober Frans Schouten
8 oktober Frits Teule
9 oktober Nabil Sadik
10 oktober Simon Weijers
11 oktober Mark-Paul Wijnhof
14 oktober Evelien van Dam
19 oktober Arjan de Knegt
27 oktober Rob Meijer
29 oktober Derrick Hesseling
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

10 juni 2021 Joost Janssen
20 juli 2021 Jim van Duijsen
22 juli 2021 Arie van Geen
2 augustus 2021 Talal Abdulfattah
2 augustus 2021 Ahmad Abdulfattah
😊

Afmeldingen

1 juli 2021 Dominica van der Klugt
1 juli 2021 Jeri van Miltenburg
1 juli 2021 Jan Ruitenburg
31 december 2021 Jan van Baarle
31 december 2021 Adam El Hamdani
31 december 2021 Zhaoling Hu
😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook