BHK Header 50j jubileum
44e jaargang-nr 7
Redactie
Beste reader,
Vanaf deze plek wens ik iedereen veel plezier en succes bij de toernooien, trainingen, vrij spelen etc. en hoop ik op een complete competitie (dat betekent dat het beter gaat in Nederland).
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 oktober
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Dromen, durven, doen!

Hebben jullie ook zo genoten van de Olympische Spelen in Tokio? Ik wel en dan helemaal die van de parasporters …. de Paralympische Spelen.
René
Mensen zonder beperking hebben vaak al moeite met het omgaan met tegenslagen. Wat moeten de sporters met een beperking dan wel niet overwonnen hebben!

Het was dan ook fantastisch om te zien hoe Kelly van Zon voor de derde keer op rij het goud wist binnen te halen. En meteen ook maar even een zilveren medaille in de dubbel!
Van de voorzitter 1
En wat te denken van de Egyptische tafeltennisser zonder armen ….. jawel zonder armen.
Batje in zijn mond, de bal opgooien met zijn voet en spelen maar. En hoe, in een woord geweldig!
Van de voorzitter 2
Dromen, durven, doen is ook van toepassing op onszelf (je goede slagen verbeteren, je zwakkere slagen acceptabel maken).

Maar het is ook van toepassing op ons als vereniging. Bert Janssen (bestuurslid Tafeltenniszaken) gaat er met de trainers de komende tijd aan werken om de club op technisch niveau weer een paar stappen verder te brengen.

Daarnaast hebben we door de coronapandemie de afgelopen 1½ jaar bij de jongste jeugd weinig nieuwe aanwas gehad. Op zaterdag 18 september, tijdens de Nationale Sportweek, hebben we met het organiseren van het Super Tafeltennis Event weer een eerste stap kunnen zetten om de Alphense jeugd te interesseren voor onze mooie sport en club. Er was gelukkig behoorlijk wat jongere jeugd aanwezig, waaronder deze keer relatief veel meisjes.

Zaterdag 25 september verzorgde Bettine Vriesekoop de kick-off van OldStars tafeltennis bij ATTC EVO Repro.
Van beide evenementen meer in de volgende BHK (al staat er al het nodige op facebook en instagram). Instagram hoor ik jullie zeggen. Zeker …. lees meer hierover verderop in deze nieuwsbrief.

Op zaterdag 11 september zijn ook de Clubkampioenschappen bij de jeugd weer gespeeld.
Met deze keer een verrassende winnaar (eigenlijk moet ik zeggen winnares!).
Zie verderop in deze nieuwsbrief voor meer info.

Per 25 september zijn de coronamaatregelen in Nederland aangepast. Dat maakt het allemaal weer een beetje makkelijker voor ons allemaal. Er blijven echter nog wel een paar aanvullende huisregels gelden. Voor meer info zie verderop in deze BHK of lees de info op onze website.

Oh ja, en vergeet jullie niet in te schrijven voor de clubkampioenschappen bij de senioren.
De deadline om je in te schrijven nadert met rasse schreden!

Ik zou zeggen …. tot binnenkort in de zaal!
René Honig
Van het bestuur

ATTC-ers en ouders/verzorgers jeugdleden

Gedurende het tafeltennisseizoen worden er heel wat toernooien gespeeld. Naast de interne toernooien voor onze jeugd ontvangt ATTC EVO Repro informatie over jeugdtoernooien die door anderen worden georganiseerd. Voor het organiseren van interne toernooien en het organiseren van deelname aan externe toernooien zoeken we een enthousiaste

Coördinatoren jeugd toernooien

Wat ga je (of jullie) doen?
- Je organiseert interne toernooien voor de jeugd.
- Je verzamelt informatie over externe jeugdtoernooien en meerkampen.
- In overleg met jeugdtrainers en de wedstrijdsecretaris voor de jeugd maak je een keuze welke toernooien geschikt zijn voor deelname door (groepen) jeugdspelers. Idealiter werk je toe naar een schema voor het hele seizoen.
- Je organiseert de deelname aan geselecteerde toernooien: communicatie over toernooien naar jeugdtrainers en de jeugdspelers, inschrijving, vervoer, begeleiding/coaching, schrijft stukjes voor de Backhandkoerier en de digitale media die bij ATTC EVO Repro worden gebruikt.

Waarom is deelname aan toernooien belangrijk?
Allereerst is het spelen van toernooien leuk! De jeugd gaat met een groep clubgenoten op stap, tijdens het wachten op de volgende wedstrijd die ze moet spelen hebben ze tijd om samen leuke dingen te doen. En natuurlijk moedigen ze elkaar aan! Het samen spelen van toernooien bevordert een goede en leuke sfeer en draagt bij aan het behoud van jeugdleden.
Prijsuitreiking-groep-2
Daarnaast geldt dat naarmate meer wedstrijden worden gespeeld, het tactisch inzicht en de mentale weerbaarheid (sneller) groeien: je gaat er beter door spelen, wint meer wedstrijden, kortom: deelname aan toernooien draagt bij aan realisatie van de ambitie van ATTC EVO Repro om het spelniveau van de jeugd te verhogen. De aanwezigheid van een of meerdere coaches helpt daarbij.

Dus….
Zit het regelen en ritselen je in het bloed, communiceer je mondeling en schriftelijk enthousiast en weet je daarmee de deelname aan toernooien tot een succes te maken? Aarzel dan niet en neem contact met me op, ook als je vragen hebt!

Bert Janssen
Bestuurslid-tafeltenniszaken@attc-tafeltennis.nl

PS Reageren mag ook vandaag!
ZHK 2020 groepsfoto
Wedstrijdsecretaris

Beste clubgenoten...

Ik heb hier een tweetal stukjes waar ik graag ieders aandacht voor wil vragen.
COMPETITIE
Ja competitiegenoten. Eindelijk mogen we weer! Een balletje slaan “om het eggie”.
Best weer even wennen aan de wedstrijdspanning. Dat kun je namelijk niet echt trainen. Maar ik en vast iedereen hebben er weer erg veel zin in. Laten we kijken of we het niveau van vorig jaar kunnen vasthouden en dat we deze competitie deze keer uit mogen spelen!!
De eerste uitslagen staan er inmiddels en dus hebben we al een beetje een idee waar we staan. Moet er nog een schepje bovenop of gaat het best lekker en doen we lekker mee bij de besten. Iedereen in elk geval veel plezier weer, we zien wel wat het uiteindelijk resultaat zal zijn.

VACATURE
Zoals in de vorige BHK al even genoemd ga ik mijn functie als wedstrijdsecretaris beschikbaar stellen. Ik wil dat doen na deze competitie en zal hieronder aangeven wat die functie globaal inhoud.

Ik zal het wat puntsgewijs benoemen voor het overzicht.
  • 2 x per jaar de teamsamenstelling verzorgen in overleg met de teamcaptains.
  • Alle teams aanmelden bij de bond en zorgen dat iedereen competitiegerechtigd is.
  • Wedstrijdschema maken voor de zaaldienst beheerder (nu Hans Verwoerd).
  • Gedurende de competitie wekelijks de uitslagen invoeren in NAS. (nu nog handmatig, maar z.s.m. digitaal (DWF) waardoor dit eenvoudiger wordt).
  • Gedurende de competitie wedstrijd verplaatsingsverzoeken behandelen en overleggen met de teams.
  • Maandelijks een stukje in de BHK schrijven over de gang van zaken.
  • 1 x per jaar overzicht aanleveren voor het jaarverslag.
Mocht je denken, dit is wel wat voor mij, dan wil ik je graag verder informeren en natuurlijk alle ins en outs laten zien.
Het is wat moeilijk aan te geven hoeveel tijd dit kost, omdat het wat pieksgewijs is.
Je hebt maanden niks te doen en dan heb je het even wat druk voor aanvang van de competities en natuurlijk ook een beetje tijdens de competitie. Grofweg schat ik 1 a 2 uur per week in door het jaar heen.

Ik hoop dat er iemand (of meerderen) zich aangesproken voelt en zie graag een reactie tegemoet.

Een sportieve groet!
Bart Vaane
bartvaane@hotmail.com of 06-21806330

Volg ATTC EVO Repro nu ook op Instagram!

Op 6 oktober 2010 werd het programma gelanceerd. Nu bijna 21 jaar later is ook onze vereniging er te vinden. Instagram!
instagram-vernieuwt-uiterlijk-en-logo
Waar onze website bedoelt is voor alle formele communicatie, ons facebook account voor de serieuze aankondigingen hebben we nu via Instagram een platform op de sociale media waar we vooral leuke alledaagse content op kunnen plaatsen. Het is een laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met onze vereniging en hoeveel plezier we met elkaar beleven aan de mooiste sport ter wereld.
In de zeer korte periode dat ons account,
@attc_alphen (https://www.instagram.com/attc_alphen?r=nametag)
nu in de lucht is hebben we zelfs al 100 volgers die het leuk vinden om te zien wat er in het leven van onze club zoal gebeurd.
Collage Volg jij ons al op Instagram
In de afgelopen periode hebben we vooral foto’s en video’s geplaatst die zijn gemaakt tijdens de speelavonden, beelden van de clubkampioenschappen van de jeugd en van het leuke Super Tafeltennis Event welke werd georganiseerd door MJ Tafeltennis. Afgelopen zaterdag konden we beelden maken tijdens de kick-off door Bettine Vriesekoop van OldStars. We proberen een zo alledaags mogelijk beeld te geven aan de buitenwereld van hoe het er op onze vereniging aan toe gaat.
Inmiddels volgt ook een aantal leden ons account en helpen zij ons ook aan content.
Als je dus leuke foto’s of filmpjes maakt tijdens trainingen, wedstrijden, in de clubruimte of waar dan ook, stuur deze dan vooral door aan Stefan Timmerman.
stefan-3
Stefan Timmerman
Stefan kan je o.a. bereiken via de Whatsapp-groep “Wie gaat tafeltennissen”. Hij zorgt er dan voor dat we het plaatsen. Hoe meer beelden, des te makkelijker wordt het om ons account levendig te houden en zodoende ook de drempel voor eventuele geïnteresseerden zo laag mogelijk te maken. Wanneer je ons volgt moet je echt het idee krijgen dat je ons ook leert kennen!
Maar omdat iets of iemand leren kennen niet alleen een kwestie is van iemand in het heden volgen zijn wij op zoek naar verhalen en met name de bijbehorende beelden uit de oude doos. Foto’s die het verleden van onze club laten zien, events die zijn georganiseerd, toernooien en bekers die zijn gewonnen of anekdotes die je eigenlijk moet weten als je lid wilt zijn van onze ATTC familie. Dit is niet alleen leuk voor mensen die ons nog moeten gaan ontdekken, maar zeker ook voor de (jeugd)leden die het misschien zelf niet hebben meegemaakt.

Bij deze dus nogmaals de oproep om ons te voorzien van deze verhalen, foto’s en/of filmpjes. Dat kan door ze naar Stefan te sturen of natuurlijk gewoon door hem aan te schieten als je hem op de club voorbij ziet komen.
Vind je het nou zelf ook leuk om te zien hoe het onze club en onze leden vergaat gedurende het seizoen volg dan ook ons account! Hoe meer volgers des te groter de kans dat iemand ons vindt en ook onderdeel wil worden van onze prachtige sport en vereniging!
In de clubruimte hangt een QR code waardoor je direct op ons account terecht komt en op onze tv zul je ook regelmatig beelden van Instagram voorbij gaan zien komen. Samen kunnen we de wereld laten zien wat ATTC EVO Repro voor een vereniging is en hoe ze is geworden tot wat ze nu is!

Helpen jullie ons om dit verhaal te vertellen?!

Actuele Websiteberichten

Recreanten clubkampioenschappen senioren

Categorieën: Interne toernooien, Senioren

Op woensdagavond 20 Oktober worden de clubkampioenschappen georganiseerd voor onze recreanten groep op de woensdagavond. Aanvang van het toernooi is om 20.00 uur Normaliter spelen de recreanten indien ze hier belangstelling voor tonen mee met de clubkampioenschappen 6e klasse competitiespelers. Er is dit keer besloten om een aparte avond voor de recreanten groep te organiseren omdat de 6e klasse competitie …

Auteur: Maurice Van den Elshout

Merit clubkampioen ATTC EVO Repro

Categorieën: Interne toernooien, Jeugd

Op zaterdag 11 september mochten de jeugdleden van ATTC weer hun krachten meten tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. De finale van dit jaar ging tussen Leon en Merit. Het werd een interessante en spannende strijd tussen broer en zus. Leon (vorige jaar tweede) die op een kant van zijn batje korte noppen heeft zitten kon daarmee zijn zus echter niet verrassen. …

Auteur: Dick de Graaf

Clubkampioenschappen senioren 2021

Clubkampioenschappen senioren 2021
Categorieën: Interne toernooien, Senioren

Hoewel het gebruikelijk is om de jaarlijkse clubkampioenschappen in de maand januari te doen plaatsvinden wordt het nu eenmalig door de covid-19 in de maand oktober georganiseerd. Anders zou er in het jaar 2021 geen clubkampioenschappen plaatsvinden. Inschrijving is mogelijk is voor alle competitiespelers die deelgenomen hebben aan de najaarscompetitie 2020.Doordat de competitie reeds is begonnen is er voor gekozen …

Auteur: Dick de Graaf

Meer lezen

'Ik wil steeds beter worden'

'Ik wil steeds beter worden'
Categorieën: Jeugd

Maruška Jiroutová in het AD van 6 september FOTO RICARDO SMIT Maruška Jiroutová is dertien jaar en speelt in de jeugd van tafeltennisvereniging ATTC uit Alphen. Ze is van Tsjechische afkomst en mocht tijdens de lockdown gebruik maken van de tafeltennisrobot van haar buurman.,,Ik ben heel blij dat we weer lekker kunnen spelen. De lockdown vond ik een hartstikke moeilijke …

Auteur: Dick de Graaf

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 2 oktober of 6 november ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2021 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Oktober
19 oktober Troy Ververs
19 oktober Wessel van den Bos
November
25 november Bart van Aarle
27 november Dylan van der Werf

Senioren

Oktober
3 oktober Frans Schouten
8 oktober Frits Teule
9 oktober Nabil Sadik
10 oktober Simon Weijers
11 oktober Mark-Paul Wijnhof
14 oktober Evelien van Dam
19 oktober Arjan de Knegt
27 oktober Rob Meijer
29 oktober Derrick Hesseling
November
7 november Han de Knegt
12 november Zhaoling Hu
14 november Patricia van Diemen
14 november Gerard Kraaij
14 november Joop Christiaanse
17 november Mattias Kromhout
20 november Laurentiu Tusineanu
21 november Lev Hesseling
25 november Céleste van Heerde
26 november Joost Janssen
28 november Eelco Zoetbrood
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

31 augustus Bart van Aarle
25 september Pim van Tricht
😊
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook