BHK Header 50j jubileum
44e jaargang-nr 8
Redactie
Beste reader,
Uiterste kopijdatum: 25 november
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Bijna als vanouds!

Wat is het weer fijn om competitie te spelen. Er zijn nog wel wat beperkende maatregelen, maar het voelt bijna weer als vanouds. Nu maar hopen dat de besmettingen niet verder oplopen!

René
De competitie is intussen reeds halverwege en het ziet er naar uit dat we het eind van het jaar weer een paar kampioenen mogen verwelkomen! Succes allemaal met de resterende wedstrijden!

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

Bij de NJM (Nationale Jeugd Meerkampen) zijn intussen de voorrondes (bij Docos in Leiden, Vriendenschaar in Gouda en Rijnsoever in Katwijk) achter de rug.
Dit jaar was het aantal deelnemers van ATTC EVO Repro iets minder dan normaal. Ondanks de mooie prestaties van Jeremy, Nirai en Tiado heeft alleen Tiado zich weten te plaatsen voor de kwartfinale in Almere.

Nadat Bettine Vriesekoop op 25 september de kick-off van OldStars tafeltennis heeft verzorgd is de daarop volgende lessenreeks intussen gestart met in totaal 11 enthousiaste deelnemers.
Van de voorzitter
Jan van Eck heeft onlangs de 1-daagse cursus OldStars begeleider gevolgd in Alkmaar, zodat hij samen met Jacqueline de groep nog beter kan ondersteunen en begeleiden.

De maand oktober stond verder in het teken van de Clubkampioenschappen bij de senioren. Het waren in totaal drie geweldige toernooien met een zeer goede opkomst. Voor meer info zie verderop in deze BHK nieuwsbrief.

Joost Janssen geeft sinds kort training aan de jeugd en stelt zich verderop in deze nieuwsbrief even kort aan jullie voor.

Ook achter de schermen is er het nodige gebeurd. De meeste vrijwilligers hebben intussen gemerkt dat we zijn overgestapt naar Google Workspace (Raymond, Marco en Vincent …. bedankt!).

Tijdens de ALV van dit jaar is er aangegeven dat er in het najaar nog een Buitengewone ALV zou plaatsvinden. De onderwerpen die we daar in zouden behandelen (o.a. de speerpunten voor de komende jaren) nemen we echter mee in de reguliere ALV in 2022. Waarschijnlijk zal die ALV wel iets eerder gepland worden dan normaal.

Tot slot

Wees begripvol en respectvol voor elkaar, we moeten namelijk allemaal wennen aan wat er nu weer allemaal mogelijk is. Geef elkaar dus de ruimte om te wennen!
René Honig
Van het bestuur

Vrijwilligers en vacatures

Ben jij geïnteresseerd in al onze leden en wil jij weten waarom ze lid worden, lid blijven en hoe het met ze gaat?
Na een periode van anderhalf jaar waarin de vereniging op “overleven” stond, zijn we nu weer aan het “leven”. De openingstijden zijn weer “normaal”, er wordt weer volop gespeeld en getraind. Ook komen er weer groepen kennismaken met onze vereniging. Denk aan OldStars op zaterdag en binnenkort basisschoolleerlingen via het project Sjors Beweegt.

Wij zijn dringend op zoek naar een Bestuurslid leden, deze is verantwoordelijk voor de ledencommissie (voor een toelichting, klik hieronder)
waar ook Ledenwerving en -behoud onder valt. Is dat iets voor jou?

Wat hoort bij deze functie:
  • Je bent lid van het verenigingsbestuur en draagt bij aan het totale beleid en specifiek aan het beleid en de uitvoering van de taken van de Ledencommissie. Als bestuurslid representeer je de club waar nodig.
  • Je bent voorzitter van de Ledencommissie, zit vergaderingen voor en zorgt voor verslaglegging en terugkoppeling naar het bestuur. Onder de ledencommissie valt ledenwerving, ledenbehoud, ledenadministratie en de activiteitencommissie.
  • Je werkt voorstellen uit voor ledenwerving en -behoud.
  • Je begeleidt en motiveert de leden van de commissie. Voor het aanvullen/zoeken van nieuwe commissieleden kun je terugvallen op je medebestuurders.
Is je interesse gewekt? Bestuurswerk is teamwerk, samen met de andere bestuursleden maak je het beleid en zorg je voor de uitvoering. Het verenigingsbestuur vergadert gemiddeld eens per vijf weken en verder naar noodzaak/behoefte.

Vraag voor meer informatie en het functieprofiel René Honig (voorzitter@attc-tafeltennis.nl).
Geschatte tijd per week: max. 2-3 uur.
Plaats in de organisatie: lid van het verenigingsbestuur (algemeen bestuur);
jaarlijks wordt verantwoording afgelegd aan de Algemene Ledenvergadering.

Er zijn op dit moment meer vacatures, die vind je op Vrijwilligers en vacatures. Als je geïnteresseerd bent, dan horen we dat graag.

Betalen bij ATTC EVO ReproGelukkig mogen we weer spelen en weten ook steeds meer van onze leden de weg naar onze zaal weer te vinden!

Inmiddels draaien we ook allemaal weer zaaldienst en vindt de verkoop ook weer steeds gretiger aftrek.
Echter bij verkoop hoort ook betalen en daartoe zijn twee mogelijkheden, bij voorkeur per pin en als het niet anders kan contant.
Per pin kan dat, geheel coronaproof, contactloos met je pas of met je telefoon!
pinnen-ja-graag
De laatste tijd zien we steeds vaker onbetaalde bonnen welke blijven liggen in het geldkistje. Nu kan dat iedereen een keer overkomen, maar laten we proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen.
De zaaldienst heeft daar ook een taak in: controleer bij je zaaldienst altijd of er onbetaalde bonnen liggen van mensen die in de zaal rondlopen en spreek die mensen daar op aan!

Verder heeft de zaaldienst aan het eind van zijn of haar dienst de taak om het papiergeld in het geldkistje te verzamelen en via de envelop af te storten op de welbekende plaats. Er liggen daartoe enveloppen in het geldkistje. Gebruik in eerste instantie de envelop met het geldende weeknummer en mocht afstorten die week twee keer nodig zijn (wat ik niet hoop!!!) dan schrijf je de datum van afstorten op een blanco envelop!
Bedankt voor jullie medewerking!

Vincent Schoemaker
Penningmeester ATTC EVO Repro
Contant geld

Even voorstellen …….

Voor wie mij niet kent. Mijn naam is Joost Janssen, ik ben 30 jaar en ben sinds kort weer lid van ATTC EVO Repro.
Weer lid? Jazeker, want ik was tot ongeveer 2011 ook lid hier. Ik ging destijds studeren en ben toen voor lange tijd verhuisd naar Rotterdam en gestopt met tafeltennis.
In Rotterdam ben ik gaan tennissen, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Je kunt mij ook bij Nieuwe Sloot op de tennisbaan vinden.
Even voorstellen ..... Joost Janssen
Een jaar geleden begon het toch weer te kriebelen om te gaan tafeltennissen en heb ik het batje weer afgestoft. Nu sla ik weer af en toe een balletje en val ik af en toe in bij team 2. Dat gaat boven verwachting goed. Per wedstrijd krijg ik mijn vastheid meer terug en gelukkig kan ik leunen op de vele trainingsuurtjes vanuit mijn jeugd.

Sinds eind september geef ik op woensdag training aan de jeugd met veel plezier.

Wat tafeltennis-weetjes over mij!
Mijn favoriete tafeltennisslag is een bolle forehand topspin.
Mijn favoriete professionele speler is Timo Boll, dat hij in de rally kan wisselen van hand is echt fantastisch.
Mijn favoriete club is natuurlijk ATTC EVO Repro. Ik hoop jullie daar snel te zien!

Groetjes,
Joost

Aantal volgers op Instagram verder gestegen!

Met Instagram kunnen we op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met onze vereniging en hoeveel plezier we met elkaar beleven aan de mooiste sport ter wereld. We zijn nu drie maanden actief en in deze korte periode dat ons account, @attc_alphen (https://www.instagram.com/attc_alphen?r=nametag) nu in de lucht is hebben we al 131 volgers die het leuk vinden om te zien wat er in het leven van onze club zoal gebeurd. Een maand geleden waren dat er nog 100.
Aantal volgers op Instagram verder gestegen
We proberen een zo alledaags mogelijk beeld te geven aan de buitenwereld van hoe het er op onze vereniging aan toe gaat.
Als je dus leuke foto’s of filmpjes maakt tijdens trainingen, wedstrijden, in de clubruimte of waar dan ook stuur deze dan vooral door aan Stefan Timmerman.
Stefan kan je o.a. bereiken via de Whatsapp-groep “Wie gaat tafeltennissen”, maar sinds kort ook via het volgende e-mailadres: socialmedia@attc-tafeltennis.nl

stefan-3
Hij zorgt er dan voor dat we het plaatsen. Hoe meer beelden des te makkelijker wordt het om ons account levendig te houden en zodoende ook de drempel voor eventuele geïnteresseerden zo laag mogelijk te maken. Wanneer je ons volgt moet je echt het idee krijgen dat je ons ook leert kennen!

Als je denkt … wat die Stefan doet is echt gaaf en ik wil ook wel iets doen. Stuur dan een mail naar Stefan via socialmedia@attc-tafeltennis.nl
Wedstrijdsecretaris

Beste mede competitiegenoten

De competitie is inmiddels voor de meeste teams alweer halverwege, dus een mooi moment om de balans eens op te maken waar we staan.

In de reguliere competitie gaat het met alle teams erg goed! Van de 7 teams staan er 3 bovenaan en 3 op een mooie 3e plek met zicht op meer.
Bij de Duo ligt dat nog even iets anders. Van de 7 teams staan er 3 nog in “het rechter rijtje” maar niemand staat onderaan. Kortom degradatie is voor niemand in zicht.

Allereerst zijn we natuurlijk heel blij dat we weer serieus onze krachten kunnen meten met anderen en is het ook veelal weer ouderwets gezellig. Voorzichtigheid blijft wel geboden, dus laten we wat we hebben koesteren en hygiëne en afstand in acht nemen.

Nog wel een ander puntje wat ik even onder de aandacht wil brengen, is het gebruik van de NTTB app voor het DWF (Digitale Wedstrijd Formulier). Dit wordt nog erg mondjesmaat gebruikt en ik wil dus iedereen oproepen dat wel te gaan doen.
Nu zitten we nog in de test-overgangsfase en kunnen we dus leren ermee om te gaan en kunnen we eventuele onduidelijkheden of problemen proberen op te lossen. Er komt een moment dat er alleen met het DWF gewerkt gaat worden en dan moeten we er dus een beetje in thuis zijn. Ik zeg dit ook voor mijn opvolger/ster, want dat maakt het leven als wedstrijdsecretaris een stuk makkelijker.
Nu ik dat toch even aankaart wil ik jullie nog even vragen na te denken over mijn functie als wedstrijdsecretaris. Ik heb namelijk nog geen kandidaat mogen begroeten en ik kan mij niet voorstellen dat er niemand anders is die dit kan doen.
Wil je er wat meer van weten, dan kan ik je daar natuurlijk wat meer over vertellen en ik zal uiteraard ook zorgen voor een goede overdracht en ben altijd beschikbaar als er onverhoopt iets aan de hand is.
Overigens is het deel ledenadministratie inmiddels overgedragen aan Lily Schrama, dus wordt de taak steeds overzichtelijker en dus behapbaarder.
Ik zie graag je e-mail (naar bartvaane@hotmail.com) of app/tel naar 0621806330.

Groeten,
Bart Vaane

Evenementen en Toernooien

Toernooi voor de recreanten

Woensdagavond 20 oktober verenigden zich veertien recreanten om een beker te bemachtigen. En dat in een toernooi georganiseerd op initiatief van Frans Schouten die er zelf helaas om gezondheidsredenen niet bij kon zijn.
De recreanten speelden ieder zes wedstrijdjes (best of three) en lieten zich niet onbetuigd. Iedereen bereikte zijn topniveau zou je kunnen zeggen. Voor Frans, voor zijn herstel.
Een goed toernooi staat of valt met de wedstrijdleiding. Toni en Teus hadden de taak op zich genomen de avond in goede banen te leiden en dat deden ze met verve. Gedecideerd zoals het moet, met een kwinkslag waar mogelijk. Ze hadden de groep ingedeeld in twee sets van zeven spelers. We speelden op vijf tafels en om de beurt zat je allemaal wel een keer of wat op de bank, om uit te rusten, om te genieten van het spel van je tegenstanders, om een biertje van Cor te pakken.
20211020_213732
De biertjes van Cor moeten speciaal vermeld. Hij had er een stuk of vijf van Brouwerij De Molen uit Bodegraven meegenomen, schonk ze in de ons bekende proefglaasjes, waardoor je wel genoot tussendoor, maar niet zodanig dat je niet meer kon meppen. Integendeel, sommigen merkten op dat een paar glazen van het heerlijks blijkbaar zo stimuleerden dat je er pardoes een wedstrijdje door kon winnen.
Cor had ook een setje voor de wedstrijdleiding meegebracht en ontving op zijn beurt een flesje rode wijn voor zijn behaalde 4e plaats.

Het bleef spannend tot het einde. De finale tussen Pavel en Arjan was de sublimatie van de avond. Pavel won uiteindelijk, Arjan kreeg de tweede beker, een iets kleinere.
Maar er was nog een beker, die voor de derde plaats, en die ging naar David die ook de sterren van de hemel had gespeeld.
Toen moesten we met zijn allen op de foto, geposeerd voor de vlag van de vereniging, iedereen met blij gemoed want het was een heel leuke avond geworden. Het was inmiddels 23.00 uur.

In onze KANTINE proostten we nog een keer op Frans en gingen we huiswaarts, ondergetekende in ieder geval in de wetenschap dat hij niet de laagste score had behaald van de veertien.

Frits Teule

Clubkampioenschappen 2021


Op de zondagmiddagen 3 en 10 oktober werden dit jaar alsnog de clubkampioenschappen georganiseerd voor de senioren.
Deze keer waren de recreant leden uitgesloten om hieraan mee te doen.
Een reden hiervoor was dat de groep deelnemers op 3 oktober te groot zou gaan worden. Daarom is er besloten om bij voldoende belangstelling een apart recreanten kampioenschap op een woensdagavond te organiseren.

3 oktober was het de beurt aan de 4e, 5e en 6e klasse spelers.
Er waren 18 deelnemers aangemeld, maar helaas moest er 1 deelnemer zich door omstandigheden afmelden.
Patrick was bereid gevonden de toernooileiding over te nemen. Patrick hartelijk bedankt hiervoor.

Er werd gespeeld in 2 poules van 6 en 1 poule van 5 deelnemers en de nrs 1 en 2 gingen door samen met de 2 besten nrs 3.
Om de 2 besten nrs 3 te bepalen kwam er heel veel rekenwerk aan te pas.
Michal en Simon gingen zodoende door naar de kwartfinales ten koste van Toni.

Kwartfinales
Teus - Michal 3-0
Maurice - Simon 3-0
Nabil - Jan Boot 3-0
Stefan - Raymond 3-1

Halve Finales
Maurice - Nabil 3-1
Teus - Stefan 3-2

Zodoende ging de finale tussen de 2 hoogst geplaatste spelers aan de hand van de actuele ELO rating.
Nadat Teus de 1e game had gewonnen nam Maurice de touwtjes in handen en wist de wedstrijd in spannende games met 3-1 naar zich toe te trekken.
Een terechte kampioen. Teus werd hierdoor verdiend 2e.
De kleine finale tussen Nabil en Stefan werd een spannende wedstrijd die in de 5e game in het voordeel van Stefan werd beslist.

Uitslag: 1 Maurice
2 Teus
3 Stefan
4 Nabil

Screenshot_20211021-165840_Instagram

Zondag 10 oktober waren de 1e, 2e en 3e klassers aan de beurt.
Met 10 aanmeldingen aangevuld met de 4 prijswinnaars van 3 oktober waren er 14 deelnemers verdeeld over 2 poules van 5 en 1 poule van 4.
Ook nu gingen de nrs 1 en 2 en de 2 besten nrs 3 weer door naar de kwartfinales.
Deze middag had Toni de toernooileiding op zich genomen en het toernooischema liep volgens planning. Jij ook hartelijk bedankt Toni.

Poule A werd gewonnen door Hans Klaverweiden en Joost Janssen werd hier 2e.
In poule B werd Wilbert op onderling resultaat 1e door Etienne verrassend te verslaan. Poule C werd gewonnen door Derrick en Patrick werd hier 2e.
De strijd om de 2 besten nrs 3 te bepalen ging tussen Fred, Han en Bert.
Helaas voor Bert miste hij net de boot om door te gaan naar de kwartfinales.

Kwartfinales
Hans - Fred 3-0
Wilbert - Patrick 3-2
Derrick - Han 3-0
Joost - Etienne 2-3

Halve Finales
Hans - Derrick 3-0
Wilbert - Etienne 2-3

Zodoende ging de finale tussen Hans en Etienne.
Hans stak in een zeer goede vorm en wist Etienne met 3-0 te verslaan.
Misschien dat bij Etienne de vermoeidheid ging meespelen, doordat hij in de kwartfinale en in de halve finale 5 games nodig had om zijn tegenstanders te verslaan.
De kleine finale tussen Wilbert en Derrick ging toch wel verrassend met 3-1 naar Wilbert.

Uitslag: 1 Hans
2 Etienne
3 Wilbert
4 Derrick


CK-senioren-2021
Woensdagavond 20 oktober werd het recreanten clubkampioenschap
georganiseerd met een mooi deelnemers aantal van 14.
Alle deelnemers waren keurig op tijd aanwezig en hadden er zin in om er een gezellige en sportieve avond van te maken.
Cor Zwaan had voor aan aantal Molenbiertjes gezorgd en had de speciaal hiervoor bestemde proefglaasjes meegenomen. Cor bedankt hiervoor.

De deelnemers werden in 2 poules van 7 verdeeld. Toni en Teus hadden dit besloten, zodat iedereen veel wedstrijden kon spelen.
Vanwege de tijd werd het best of three systeem gehanteerd.
Er werd gespeeld op 5 tafels en de rondes gingen allemaal gelijktijdig van start en het streven was om rond 23.00 uur te prijzen uit te reiken.

Na de poule wedstrijden gingen de nrs 1 t/m 4 door naar de kwartfinales.

Kwartfinales
Arjan - Gerard Kraaij 2-1
Zhaoling - David 0-2
Hans - Pavel 0-2
Wichert - Cor 0-2

De halve finales gingen tussen Arjan en Cor. Nadat Cor de 1e game met 11-7 had gewonnen, moest hij toch met 11-8 en 11-3 het onderspit delven tegen Arjan die zich plaatste voor de finale.
De 2e halve finale tussen David en Pavel eindigde in een 2-0 overwinning voor Pavel. Hiermee had Pavel zijn revanche na de nederlaag tegen David in de poule.

De kleine finale tussen David en Cor werd met 2-0 gewonnen door David (11-08, 11-08) zodat David een mooie 3e plaats behaalde en Cor keurig 4e.
De finale tussen Pavel en Arjan werd een overwinning voor Pavel. Arjan had geen vat op zijn spel en moest met 2-0 het onderspit delven. (11-07, 11-04)

Om 22.55 uur werden de prijzen verdeeld en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde toernooiavond.

CK-senioren-2021-extra
Alle deelnemers en de organisatie kunnen terugkijken op een heel gezellige en geslaagde avond.

Teus

Actuele Websiteberichten

Hans Klaverwijden clubkampioen ATTC EVO Repro

Categorieën: Interne toernooien, Senioren

De maand oktober stond bij ATTC in het teken van de clubkampioenschappen bij de senioren. Hans Klaverwijden werd voor de derde keer op rij clubkampioen van ATTC. Na een aantal spannende poulewedstrijden wisten bij onze toppers Etienne en Hans zich te plaatsen voor de finale. Etienne die voor het eerst in de finale stond was echter niet opgewassen tegen de …

Auteur: Dick de Graaf

Geslaagde kick-off OldStars tafeltennis door Bettine Vriesekoop

Categorieën: Activiteiten, OldStars

Op de laatste zaterdag van de Nationale Sportweek heette ceremoniemeester Frank van der Roest de gasten (w.o. wethouder Gert-Jan Schotanus, een afgevaardigde van NOC*NSF, onze hoofdsponsor Ed van Oeveren en Ronald van der Meer van Heemskerk Sport) en de deelnemers van harte welkom en introduceerde hij Bettine. Al had ze weinig introductie nodig! Onze wethouder Sport onderstreepte het belang om …

Auteur: Dick de Graaf

Meer lezen

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 6 november of 4 december ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2021 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

November
25 november Bart van Aarle
27 november Dylan van der Werf
December
28 december Stefan Cok

Senioren

November
7 november Han de Knegt
12 november Zhaoling Hu
14 november Patricia van Diemen
14 november Gerard Kraaij
14 november Joop Christiaanse
17 november Mattias Kromhout
20 november Laurentiu Tusineanu
21 november Lev Hesseling
25 november Céleste van Heerde
26 november Joost Janssen
28 november Eelco Zoetbrood
December
8 december Robert van de Bovenkamp
9 december Jaap van der Kroef
15 december Wilbert van der Klugt
18 december Karen van Eunen
20 december André Vrees
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

Evy Willemse
Mustafa Gülbey
😊
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
EVO-Repro-logo
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook