BHK Header 50j jubileum
45e jaargang-nr 6
Redactie
Beste reader,
Na de vakantie periode met weinig nieuws, hierbij weer een uitgave van de BackHandKoerier.
Ik hoop dat iedereen lekker uitgebuikt heeft van de barbeque en eventueel nieuw aangeschafte spullen nu al resultaat geven tijdens de wedstrijden of het vrij spelen.
Iedereen veel plezier en succes hiermee en tot de volgende uitgave.
Joop Christiaanse
Uiterste kopijdatum: 25 oktober
Reacties en kopij sturen naar: clubblad@attc-tafeltennis.nl
Voorzitter

Are you ready to smash!

Na de zomerperiode waarin de warme woensdagavonden heel erg goed werden bezocht (vaak rond de dertig mensen) is het nieuwe seizoen alweer een paar weken van start. Alle trainingen worden goed bezocht en de competitie is ook weer begonnen.
René
Als het goed is heeft iedereen nu al z’n eerste wedstrijden gespeeld en hebben de meeste mensen denk ik al door hoe ver ze gaan komen in de poule. Maar vergeet niet, tafeltennissen is meer dan alleen techniek en conditie, het mentale aspect is vaak belangrijker dan je denkt.
Van de voorzitter, the mental game
In ieder geval heel veel succes en plezier in de komende wedstrijden.

Wat gebeurde er allemaal nog meer?

De opening van het najaarsseizoen op zondag 28 augustus had een iets andere opzet. Naast de BBQ was er deze keer ook de mogelijkheid om te sjoelen, tafelvoetballen, air hockeyen en darten. Game11 kwam langs en bood de mogelijkheid om verschillend materiaal uit te proberen en aan te schaffen. Jochem van Grunsven van Game11 had het flink druk, wat ook wel bleek uit de uiteindelijke omzet (bijna €2.000,-).
Tijdens de BBQ (bedankt Dick, Maurice en Kasper) konden we met z’n allen weer genieten van de lekkerste hapjes (weer top geregeld door Corina, Sylvia en Patricia) en een of meerdere (alcoholvrije) cocktails verzorgd door bartender Björn. Er was dan ook een topopkomst!

Zaterdag 10 september was er een speciale seizoensvoorbereiding voor de jeugd.
Meer daarover verderop in de nieuwsbrief.

Tijdens de Nationale Sportweek op zondag 18 september organiseerden we samen met MJ Tafeltennis een superleuke en speelse kennismaking met tafeltennis voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Gelukkig (voor ons) was het weer niet al te best, zodat de zaal lekker vol was met enthousiaste ouders en kinderen.

Diezelfde 18 september was de 1e ronde van de Nationale Jeugd Meerkampen (NJM) voor de jongens bij Docos in Leiden

Wat zit er nog meer in het vat

  • Op 1 oktober start bij voldoende aanmeldingen de volgende lesreeks OldStars tafeltennis.
  • Op 2 oktober bij de Nationale Jeugd Meerkampen (NJM) speelt O(nder)11 en O13 (jongens en meisjes) bij Vriendenschaar in Gouda en op 16 oktober de O15, O17 en O19 bij Rijnsoever.
  • Op dinsdagavond 11 oktober en dinsdagavond 25 oktober zullen we als ATTC een “sportkennismaking” organiseren voor statushouders en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief.
  • Donderdag 17 november is er een ingelaste Buitengewone ALV (start 20.00 uur). Noteer het alvast in jullie agenda. Meer info hierover ontvangen jullie een paar weken van te voren.

Tot slot

Ik wens jullie allemaal heel veel tafeltennisplezier en ik zou zeggen... tot binnenkort in de zaal.
René Honig
Van het bestuur

Hoofdsponsor nieuwe naam: EVO Techn-XL

ATTC heeft sinds vele jaren een sponsorcontract met hoofdsponsor EVO Elektrotechnisch Adviesbureau. In dit contract is afgesproken dat we in opdracht van de hoofdsponsor het bedrijf ‘EVO Repro’ promoten (zie al onze sponsoruitingen).

Ed van Oeveren (eigenaar van EVO Elektrotechnisch Adviesbureau) was daarnaast samen met zijn zoon Ricardo mede-eigenaar van ‘EVO Repro’. Vandaar ook die speciale sponsorconstructie.
Afgelopen tijd hebben Ed en Ricardo besloten zakelijk verschillende wegen te gaan bewandelen.
Ed is met zijn bedrijf EVO Elektrotechnisch Adviesbureau verhuisd naar een ander pand aan de Ondernemingsweg 4H en daarbij is hij ook gestart met EVO Tech-XL waarmee hij zich hoofdzakelijk gaat bezighouden met het afdrukken en scannen van grootformaat tekeningen.

Ed heeft aangegeven door te willen gaan als hoofdsponsor van onze club, maar niet meer in de vorm waarop het nu plaatsvindt (met de promotie van de naam EVO Repro). Als ATTC zijn wij dankbaar voor deze toezegging en hebben vertrouwen in een vervolg van een jarenlange succesvolle samenwerking!

Over de vorm van een nieuwe samenwerking en wat dat voor onze club precies inhoudt zijn wij in gesprek. En daar hopen wij jullie binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Wordt dus vervolgd!

Nieuwe website Alphen Vitaal

Sinds medio september heeft Alphen Vitaal een andere website.
Alphen Vitaal maakt gebruik van het door NOC*NSF ontwikkelde Sportmatch (zie https://nocnsf.nl/sportmatch).
Sportmatch is een digitaal boekingsplatform (brengt sporters en sportaanbod bij elkaar). Met een mailflow voor de sportclub, deelnemer en trainer.
Betaling (indien het betaalde activiteiten betreft) door de deelnemers via o.a. iDeal, Apple Pay en PayPal.
Alphen-Vitaal-Logo-CMYK
Voor activiteiten waar niet-leden van ATTC aan deel willen nemen (zoals bijv. OldStars tafeltennis of de op 18 september jl. georganiseerde speelse kennismaking met tafeltennis voor kinderen van 6 tot 12 jaar) kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn zich dus opgeven via de website van Alphen Vitaal .
Voordeel voor ons als ATTC is:
  • dat ons aanbod voor alle Alphenaren zichtbaar is.
  • we zelf geen inschrijfformulieren meer hoeven aan te maken op onze website.
  • deelnemers bij aanmelding direct betalen (bij betaalde activiteiten).
Voor meer info, zie https://alphenvitaal.nl/artikelen/2022/08/nieuwe-marktplaats-voor-totale-sportaanbod

Verklaring omtrent gedrag


Wat gaat de tijd toch snel: al weer drie jaar geleden hebben alle trainers, begeleiders van jeugdleden en bestuursleden een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd.
Nu hebben we als ATTC het beleid dat we de VOG’s elke drie jaar weer vernieuwen: en dat hebben we in augustus/september opnieuw gedaan.
Een VOG is een momentopname en geeft geen garantie voor de toekomst. Daarom zegt het NOC*NSF -en ook wij als ATTC- dat het goed is om VOG's elke drie jaar te vernieuwen. Het is één van de maatregelen ter preventie van grensoverschrijdend gedrag.
veilig
Een andere maatregel is het opstellen van omgangsregels. Deze hebben we meer dan drie jaar geleden opgesteld en staan op onze website onder het kopje 'club informatie' (klik hier).
Ook het hebben een vertrouwenscontactpersoon is één van deze maatregelen.
Onze vertrouwenspersoon is Jan van Eck..
We willen voor iedereen een veilige sportomgeving en dit creëren we door alert te zijn en de maatregelen ter preventie up-to-date te houden.

Het bestuur van ATTC

Sportkennismaking voor statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Kwadraad maatschappelijk werk en Alphen Vitaal gaan een sportkennismakingstraject opzetten voor de twee hierboven genoemde doelgroepen. Het betreft volwassenen, geen kinderen. Het idee is dat ze gedurende een aantal weken met verschillende sporten kunnen kennismaken.
Als invulling van onze maatschappelijke rol gaan wij op twee momenten in oktober de mensen kennis laten maken met onze fantastische sport en onze club.
Collage Kwadraad AV ATTC

Hoe gaan we dat doen?

Maurice gaat op dinsdagavond 11 oktober en dinsdagavond 25 oktober twee sessies verzorgen (van 20.15 – 21.45 uur).
Als er iemand is die Maurice wil ondersteunen op deze twee dinsdagen, stuur dan even een mail naar René Honig (voorzitter@attc-tafeltennis.nl)

Let op: Dit zijn avonden dat er geen competitiewedstrijden gepland staan. Vrijspelen op deze twee avonden is hierdoor ook niet mogelijk!
Jeugdhoek

Seizoenstart voor jeugdleden en hun ouders

Op 10 september vond de seizoenstart voor jeugdleden plaats. Oorspronkelijk was deze dag ook opgezet om ouders van jeugdleden te informeren over het beleid en plannen van ATTC, en ze de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan een training voor coaches. Er zijn immers een aantal ouders die vaak aanwezig zijn als jeugdteams competitie spelen. Door onvoldoende publiciteit zijn hiervoor geen inschrijvingen binnengekomen, waardoor de opzet van de dag is teruggebracht tot een training voor jeugdleden. Gezien de positieve reacties van de jeugdleden op deze behoorlijk zware training gaan we dit vaker doen!
Zweten
Omdat we weten dat een aantal ouders is geïnteresseerd in een training coaching en het bestuur bovendien graag ziet dat jeugdleden zowel bij de competitie als bij een aantal belangrijke toernooien worden gecoached worden er al weer plannen gemaakt voor een aparte bijeenkomst. Niet alleen voor ouders, maar voor alle leden van ATTC die dat willen. Zodra de plannen definitief zijn zullen we jullie informeren!

Speels kennismaken met tafeltennissen bij ATTC
Tijdens de Nationale Sportweek organiseerde ATTC met medewerking van MJ Tafeltennis op zondag 18 september een superleuke en speelse kennismaking met tafeltennis voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
IMG_20220918_111351
Inmiddels hebben we enige ervaring hoe kinderen reageren op alle leuke spelletjes die ze onder begeleiding van de enthousiastelingen van MJ Tafeltennis kunnen spelen. Dat geldt overigens ook voor de ouders die veelal deelnemen aan de spelletjes.
Deze keer is er ook een demonstratie gegeven. Niet zoals de meesten van ons wel eens hebben gezien, maar echt op kinderen gericht. Het onderdeel waarbij Jeroen van MJ met een steeds kleiner batje speelde, tot het formaat van een oorbel, ontlokte veel reacties bij het jeugdige publiek. Het was ook echt onvoorstelbaar goed wat hij liet zien. Hij tafeltenniste zelfs met een barkruk!.
De mening over de speelse kennismaking van een van de jonge deelnemers: “het was niet leuk, het was fantastisch!” maakt ook de organisatoren (fijn dat jullie kwamen helpen Maruska en Yvonne!) blij en motiveert om deze ledenwervingsactiviteit te blijven organiseren. Ook de mensen van Alphen Vitaal waren enthousiast over deze activiteit gedurende de Nationale sportweek.
IMG_20220918_111224
Het eerste resultaat is, dat er bij de beginnerstraining 20 september al een van de deelnemers zich als kennismakingslid meldde!

Actuele Websiteberichten

ATTC: hoe verder zonder penningmeester?

ATTC: hoe verder zonder penningmeester?
Categorieën: Algemeen

Dat lijkt een ondenkbaar scenario maar kan dichterbij zijn dan iedereen denkt…. Waarom dan hoor ik jullie denken? Nou 2023 is het laatste jaar van Vincent als penningmeester en daarna verlaat hij het nu toch al onderbezette bestuur van ATTC. ATTC zoekt dus een nieuwe penningmeester. Momenteel vallen vier belangrijke deelgebieden onder de taken van de penningmeester (in willekeurige volgorde): …

Auteur: Dick de Graaf

Meer lezen

Oud Papier

Oud papier
Elke eerste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00 uur, is er de mogelijkheid
om uw Oud Papier bij ons inzamelpunt te brengen.
Kom jij 1 oktober of 5 november ook langs bij CryoTek en zorg jij dat in 2022 ook weer een mooie opbrengst voor de club wordt behaald?

Ons inzamelpunt is bij CryoTek aan de Kalkovenweg:
OPA Inzamelpunt
Verjaardagen

Junioren

Oktober
19 oktober Wessel van den Bos
19 oktober Troy Ververs
23 oktober Mees van der Zon
25 oktober Anya Sharma
30 oktober Thijmen Leeferink
30 oktober Ties van der Vegt
November
25 november Bart van Aarle
27 november Dylan van der Werf

Senioren

Oktober
3 oktober Frans Schouten
8 oktober Frits Teule
9 oktober Nabil Sadik
10 oktober Simon Weijers
11 oktober Mark-Paul Wijnhof
19 oktober Arjan de Knegt
29 oktober Derrick Hesseling

November
7 november Han de Knegt
14 november Patricia van Diemen
14 november Joop Christiaanse
14 november Gerard Kraaij
20 november Laurentiu Tusineanu
25 november Céleste van Heerde
26 november Joost Janssen
26 november Tom Janssen
28 november Eelco Zoetbrood
AanAfmeldingen

Aanmeldingen

7 juli Senn Olthof
28 augustus Svitlana Yakoliuda
28 augustus Navdeep Sharma
28 augustus Anya Sharma
28 augustus Aryan Sharma
😊

Afmeldingen

31 december Ying Wijnhof
😒
Informatie
Bezoekadres speelzaal (geen postadres!):
Gymnastieklokaal Marsdiep 7
2401 XA Alphen aan den Rijn
Telefoon: 06 - 402 56 404
Website , Bestuur en commisies , Contributie , Ledenadministratie, Zaaldienst , Contact
Onze Sponsors
Logo_EVO-Tech-XL-wit1024_1
Freepack Logo ATTC website footer
Jan van Eck Counseling kleur-website
logo UWSUPERMARKT
DH_logo
Cryotek logo
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet