Enthousiaste reacties deelnemers Tijd voor Vitaliteit

“Tijd voor Vitaliteit” is een project  van ATTC EVO Repro, golfclub Zeegersloot, tennisvereniging TEAN en Alphen Beweegt om Alphense 50-plussers te enthousiasmeren om (weer) te gaan of juist te blijven sporten.

ATTC EVO Repro biedt het door de NTTB ontwikkelde Fifty+ViTT project aan (10 lessen van 1½ uur). Na een proefles waaraan vijf mensen deelnamen was het zaterdag 21 september jl. dan zover. Onder leiding van Jacqueline van der Bas werd er gestart met de eerste groep deelnemers.

Daarnaast is ook Ronald van Ommen van fysio Van den Berg betrokken om de deelnemers te begeleiden.

Om de deelnemers zich zo welkom mogelijk te laten voelen vervult Frans Schouten op de zaterdagen de rol van gastheer. 

Een vijftal deelnemers hebben intussen de smaak zo te pakken dat ze ook al op de recreantenavond een balletje hebben geslagen.

Begin oktober was het de week van de valpreventie. In het AD stond een artikel waarin een arts/hoogleraar adviseert om te gaan tafeltennissen! “Het is goed voor je oog-handcoördinatie en het traint je evenwichtsorgaan doordat je constant met je hoofd van links naar rechts beweegt.

Zaterdag 5 oktober was er een journalist van het AD bij ATTC EVO Repro om een stukje te schrijven naar aanleiding van bovenstaand artikel en onze Sportimpuls, het project “Tijd voor Vitaliteit”.

Voor het artikel zie: https://www.ad.nl/alphen/ouderen-in-balans-dankzij-potje-tafeltennis-je-hebt-de-hartslag-van-een-jonge-god~abaf708e/

Reageren is niet mogelijk