Geslaagde kick-off OldStars tafeltennis door Bettine Vriesekoop

Op de laatste zaterdag van de Nationale Sportweek heette ceremoniemeester Frank van der Roest de gasten (w.o. wethouder Gert-Jan Schotanus, een afgevaardigde van NOC*NSF, onze hoofdsponsor Ed van Oeveren en Ronald van der Meer van Heemskerk Sport) en de deelnemers van harte welkom en introduceerde hij Bettine. Al had ze weinig introductie nodig!

Onze wethouder Sport onderstreepte het belang om ook op latere leeftijd in beweging te blijven en gaf aan zeer blij te zijn met het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ waar het door ATTC georganiseerde OldStars tafeltennis ook deel van uitmaakt.

Bettine verzorgde een presentatie over de keuzes die zij zelf als topspeelster in haar carrière heeft moeten maken. Zij toonde tevens een video waarin door de welbekende neuropsycholoog Erik Scherder werd uitgelegd hoe gezond tafeltennis is voor zowel het fysieke als het geestelijk welzijn (de witte stofjes in de hersenen!). Zie voor de volledige video onze Facebook pagina. Daarna vertelde ze aan de hand van beelden hoe ze al jong bevlogen raakte van onze mooie sport en hoe ze zichzelf vooral in het begin veel technieken aanleerde door goed te kijken naar andere spelers (in die tijd hadden ze helaas nog geen YouTube). Ook haar tijd in China kwam uitgebreid aan bod.

Na dit alles was het voor de deelnemers tijd om zelf in actie te komen. Eerst werden er onder leiding van Jacqueline van der Bas enkele beweegoefeningen al dan niet met batje en bal gedaan.

Daarna was Bettine aan de beurt en kon er achter de tafels plaatsgenomen worden voor het echte werk.

Aan het eind van dit actieve gedeelte werd onze oudste competitiespeler (André Vrees) door Bettine uitgenodigd om een paar balletjes tegen haar te slaan. Uiteraard is e.e.a. vastgelegd door Stefan. Vraag André er maar eens na!

De middag werd daarna afgesloten met een dankwoord van onze voorzitter René die een boekenbon aan Bettine overhandigde. De deelnemers kregen een uitschuifbaar tafeltennisnetje mee zodat er ook thuis flink geoefend kan worden.

Na afloop stonden er een aantal overheerlijke hapjes en drankjes  klaar verzorgt door Frans Schouten.

Frans, Jan, Jaap, Jacqueline, Frank, Sylvia en Stefan ……. nogmaals ontzettend bedankt voor het mogelijk maken van dit geweldige evenement

Reageren is niet mogelijk