Stien Rijfers-Blaauw geëerd tijdens jubileumfeest tafeltennisclub ATTC EVO Repro

klik op de foto voor het bekijken van het hele fotoalbum van de jubileumdag

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van tafeltennisvereniging ATTC is oud-speelster Stien Rijfers – Blaauw onderscheiden door de gemeente Alphen aan den Rijn. Stien Blaauw was in 1951 de allereerste Nederlands juniorenkampioen bij de meisjes en haalde daarna nog vele titels. Destijds is zij daarvoor niet gehuldigd. Wethouder Gert-Jan Schotanus van sport zette haar met veel genoegen alsnog in het zonnetje.

Mevrouw Rijfers-Blaauw is inmiddels 85 en tafeltennist zelf niet meer, al ging ze tijdens het jubileum nog één keer achter de tafel staan. Wel vertelt ze graag over het roemrijke tafeltennisverleden en is ze nog steeds hartstochtelijk ambassadeur voor sport. “Zet je in voor sport voor kinderen, dat is zo belangrijk!”, drukte ze wethouder Schotanus dan ook op het hart bij de overhandiging van het cadeau van de gemeente. De wethouder beloofde dat volmondig: “Mensen als Stien Rijfers – Blaauw en verenigingen als ATTC heb je nodig. Zij leggen de verbinding met kinderen en inspireren hen om te gaan sporten, en dat is wat we met zijn allen graag willen. De boodschap van mevrouw Rijfers is ook onze boodschap!”

Deze boodschap werd daarna door ATTC onderstreept door de voormalige jeugdtrainer André Vrees te huldigen en te benoemen tot Lid van verdienste onder het uitreiken van een zilveren speld. André heeft de jeugd dertien jaar lang training gegeven.

Heden en verleden verbonden
Op de receptie waren veel oud-spelers uit de hoogste teams van ATTC door de jaren heen aanwezig. Een aantal van hen speelde een demonstratiewedstrijd met de spelers van nu. Van de Nederlandse Tafeltennisbond kreeg ATTC uit handen van afdelingsvoorzitter Frans Muijzers een bijzonder spiegelbatje als cadeau overhandigd.

Tafeltennisplezier uitstralen
De receptie was één van de hoogtepunten van de jubileumfeestdag op zaterdag 7 september, die bezocht werd door zo’n 150 mensen. De dag begon met een door MJ Tafeltennis verzorgd tafeltennis-Fun-Circuit waar iedereen de strijd kon aangaan op afwijkende tafels, met een robot en met bijzondere batjes. De belangstelling voor het Fun-Circuit was groot, onder leden en niet-leden. ATTC-voorzitter René Honig kijkt terug op een geslaagd jubileumfeest: “We hebben kunnen laten zien hoe leuk tafeltennis is en hoe gezellig het bij ATTC is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zowel de jeugdleden als de senioren en oud-leden in grote getale bij het feest waren. Dat geeft extra energie om tafeltennis in Alphen nog meer op de kaart te zetten. Binnenkort maken we meer bekend over de plannen daarvoor.”

Gratis kennismaken
De jubileumfeestdag markeerde ook de start van het nieuwe tafeltennisseizoen bij ATTC. Wie de boodschap van mevrouw Rijfers-Blaauw en wethouder Schotanus ter harte wil nemen en wil gaan sporten kan altijd binnenlopen aan Marsdiep 7. Met het kennismakingslidmaatschap kan je vijf keer gratis komen spelen om het spel en de vereniging te leren kennen.

Fotoreportage
Van de jubileumdag is een fotoreportage gemaakt. Om het complete album te bekijken en eventueel foto’s te downloaden klik hier

Reageren is niet mogelijk