De Nationale Jeugdmeerkampen zijn weer begonnen

Op zondag 16 september werd de eerste ronde van de Nationale Jeugdmeerkampen (jongens) bij Vriendenschaar in Gouda gespeeld. Dit seizoen werd er gestart met 46 deelnemers.

Namens ATTC namen deel Jeremy, Bart en Niels. Caedmon was ziek en kon er dus helaas niet bij zijn. Jeremy en Niels waren ingedeeld bij de pupillen. Bart mocht aantreden bij de kadetten. De eerste drie van de poules gingen door naar de volgende ronde.

Het was de tweede keer dat Bart meedeed aan de NJM. In tegenstelling tot vorig jaar wist Bart deze keer een van zijn partijen met winst af te sluiten en werd daarmee zesde in zijn poule. Met een paar mooie rally’s kon hij zelfs een aantal keer een speler uit de promotieklasse verrassen. Kijkend naar de sterkte van de spelers in zijn poule deed Bart wat we van hem konden verwachten. Nu nog wat werken aan spinballen en dan volgen er zeker meer winpartijen.

Ondanks dat Jeremy beschikte over een personal coach (Han) had hij niet helemaal zijn dag en wist twee partijen in zijn poule te winnen. Daarmee eindigde hij op een vierde plek met evenveel punten als degene die derde werd. Hij kwam helaas een paar games tekort om door te gaan naar de tweede ronde.

Niels stond goed te spelen en won drie van de vier partijen. Hij veroverde daarmee een mooie tweede plaats in de poule en mag nu dus de eer van ATTC hoog gaan houden tijdens de tweede ronde op zondag 6 oktober bij Docos in Leiden.

 

Reageren is niet mogelijk