Evelien van Dam tweede tijdens pararanglijsttoernooi in Weert

Op zondag 26 november namen ongeveer 90 spelers en speelsters deel aan het 31ste Zuiderhuis pararanglijsttoernooi in sporthal ‘Aan de Bron’ in Weert. Onder de deelnemers waren ook enkele Duitsers en Belgen.

Er werd gespeeld in verschillende klassen. Evelien kwam uit in de 4e klasse.  Zoals gewoonlijk  werd er gestart met de poulewedstrijden. In haar poule werd Evelien keurig tweede.

Dus op naar de kwartfinale. Daar trof ze Mark Alberti van Hotak ’68 uit Hoogerheide. De laatste keer verloor ze nog met 3-0 van Mark. Nu ging het een stuk beter.

Na een 0-1 achterstand ging Evelien uiteindelijk met 3-1 door naar de halve finale. Heel knap gespeeld.

In de halve finale speelde ze tegen Yannick Paredis van Budilia uit Budel. Yannick, winnaar van zijn poule had alles tot nu toe gewonnen en zou volgens zeggen te laag zijn ingedeeld.

Evelien stond al snel met 4-0 achter. Yannick ging variëren met zijn service maar begon toen veel fouten te maken waardoor Evelien de achterstand kon inlopen en uiteindelijk de game kon pakken.

De 2e game speelde Yannick veel stabieler en won met een duidelijke 11-3. Door zeer vasthoudend spel kon Evelien de derde game naar zich toe trekken met een 11-13 stand. De 4e game was weer relatief makkelijk voor Yannick met 11-5. De 5e game was echt een kraker. Door prima verdedigen en goed geplaatste ballen dwong Evelien Yannick tot fouten. Op 11-10 overleefde Evelien een matchpoint en kon uiteindelijk met 11-13 de game en de wedstrijd toch nog winnen. Een prachtige prestatie!  Door naar de finale.

 

In de finale moest Evelien het opnemen tegen een bekende. Katinka van der Wees van Taverzo. Het was weer een partij tegen iemand met noppen. En dat vind Evelien altijd heel moeilijk. Katinka moest in het begin nog duidelijk in haar spel komen. Evelien won dan ook de eerste game. Daarna kwam Katinka op stoom en verloor Evelien de drie daaropvolgende games. 3-1 verloren maar wel een hele mooie tweede plaats. Gefeliciteerd Evelien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.