Tweede en derde plaats op ranglijsttoernooi

Zaterdag 14 oktober hebben twee ATTC-ers een prima resultaat geboekt op een ranglijsttoernooi. Tijdens een Pararanglijsttoernooi in Amersfoort heeft Evelien van Dam een mooie derde plaats behaald. In Hoorn wist Vincent van der Velden de tweede plaats in de wacht te slepen tijdens een ranglijsttoernooi voor de jeugd.

Evelien kwam in Amersfoort uit in de 4e klasse waar in totaal 14 mensen aan deelnamen. Zoals gewoonlijk werd er gestart met de poulewedstrijden. De als 7e geplaatste Evelien behaalde met goed spel de tweede plaats in de poule. De eerste twee van beide poules gingen door naar het hoofdtoernooi.

Tijdens de halve finale moest zij haar meerdere erkennen in Mark Alberti van Hotak ’68 uit Hoogerheide (10-12, 11-6, 7-11 en 9-11). De strijd om de 3e plaats won ze echter met overmacht van de als tweede geplaatste Thomas Kos van DOING uit Zoetermeer (11-3, 11-2 en 11-6). Al met al een prima resultaat!

In Hoorn deed Vincent samen met 26 andere pupillen voor het eerst mee aan een ranglijsttoernooi. Tijdens de poulefase wist Vincent al zijn 5 wedstrijden te winnen en eindigde daarmee als eerste in zijn poule.

In de kwartfinale wist hij zijn tegenstander van SKF uit Veenendaal eenvoudig op zij te zetten. In de halve finale kwam hij een bekende tegen van de NJM (Nationale Jeugd Meerkampen), Nicolas van Scylla. De als nummer 1 geplaatste Nicolas had deze keer geen kans. Het werd 11-3, 11-5 en 11-9 voor Vincent. In de finale kon Vincent het helaas niet bolwerken tegen Daniël van der Heide van Bijmaat uit Huizen. Vincent verloor met 3-0 (11-8, 11-3 en 11-6) maar ging als debutant wel met een fantastische tweede prijs naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.