Groot succes Reuring in de Tent

Na maanden zonder competitie en alleen maar kunnen trainen tegen 1 tegenstander per avond, kregen we dinsdag 27 juli eindelijk een kans om het competitiebeest in onszelf weer naar boven te halen. Onder de noemen “Reuring in de Tent” was er een heuse tafeltennis en-dartwedstrijd georganiseerd door Teus. Toni had de wedstrijdleiding in handen, zodat Teus aan het evenement zelf kon deelnemen. Toni hartelijk bedankt.

De opzet was simpel, de uitvoering bleek ingewikkelder. In 2 groepen streden 16 spelers om de eer en de prijzen. Het darten was opgedeeld in 2 elementen namelijk in 10 beurten zo veel mogelijk punten bij elkaar gooien en in zo min mogelijk beurten van 501 naar 0. De borden hingen in de kleedkamers en waren op zeer vernuftige wijzen op de officiële hoogte en afstand gehangen. Net als bij tafeltennis bleek al snel dat er onder de darters ook “materiaal spelers” zaten die met hun eigen, gescherpte darts hoge punten hoopte te gooien.

Het tafeltennis deel van de competitie bestond uit 7 onderlinge wedstrijden bestaande uit 1 game tot de 21. Om het voor iedereen eerlijk te houden speelden we met een punten handicap. Dit was voor de eerste mogelijkheid sinds ik lid ben van de club om op 1 avond tegen 7 verschillende tegenstanders te mogen spelen. Los van het sociale aspect vond ik dit ook speltechnisch een verrijking. Ondanks dat zelfs 9 punten voorsprong me niet altijd hielpen aan een overwinning heeft het me in elk geval wel weer een aantal andere inzichten gegeven over mijn eigen spel.

Niet te vergeten waren er ook nog prijswinnaars.

Gerrit van Beek 1 e

Hans Klaverwijden  2 e

Raymond Blanken 3 e

Belangrijkste winst van deze avond moet toch wel het sociale aspect zijn. Wat heerlijk om eindelijk weer eens met meerdere mensen in 1 ruimte te kunnen sporten, een drankje te kunnen drinken, te kunnen lachen en elkaar gewoon te leren kennen. Een vereniging is volgens mij net zo sterk als de onderlinge band tussen de leden. Ik wist al dat je je als nieuwkomer bij ATTC zeer welkom voelt en dat de mensen allemaal zeer open zijn en graag een balletje tegen iedereen slaan maar dat werd mij deze avond opnieuw nog meer duidelijk.

Woensdag 11 augustus wordt deze avond herhaalt. Als je twijfelde of het wel iets voor jou is dan raad ik je zeker aan om je in te schrijven. Naast dat het je dus de mogelijkheid geeft om voor het eerst sinds lange tijd weer eens tegen andere leden dan je vaste trainingspartner te spelen biedt het je ook zeker weer de mogelijkheid om die onderlinge band aan te halen. Je kunt je aanmelden via de website en ik twijfel er niet aan dat het snel vol zijn zijn. Haast je dus, want vol is helaas vol!

Stefan Timmerman

Reageren is niet mogelijk