ATTC Evo-repro geeft tafeltennisclinic op basisschool Het Spinnewiel

Afgelopen vrijdag heeft ATTC een tafeltennisclinic gegeven op de basisschool Het Spinnewiel. Het enthousiasme van de kinderen voor deze alternatieve gymles was groot.

voor fotoalbum klik hier

De gymlessen op vrijdag voor de groepen 6, 7 en 8 werden overgenomen door de professionele tafeltennistrainer Mark Mulder van MJ Tafeltennis. Dit initiatief, georganiseerd door ATTC, is  mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Nederlandse Tafeltennisbond en De Hypotheker die ATTC al jaren sponsort.

De kinderen uit deze leeftijdgroepen moeten nog ontdekken waar hun talenten liggen en ATTC vindt het belangrijk dat ook de tafeltennissport onder de aandacht gebracht wordt bij de jeugd en als keuzemogelijkheid wordt overwogen om het als serieuze uitdagende sport te beoefenen. In de reguliere gymlessen komt tafeltennis praktisch niet aan bod. De ervaring leert echter dat de kinderen in recreatief verband tafeltennis vaak wel heel leuk vinden maar het als serieuze sport niet vaak beoefenen.

Tafeltennis is een zeer dynamische en snelle sport die het uiterste vraagt van je fysieke, motorische en mentale vaardigheden. Het is interessant en uitdagend op ieder niveau en je kan het in iedere samenstelling spelen zoals jongens met meisjes, validen met minder validen en ouderen met jongeren. De sport is fysiek makkelijk aanpasbaar aan elk niveau en niet blessuregevoelig. Het is daarmee ook een sport die je leven lang mee kan.

Met het verzorgen van de clinic op de basisschool Het Spinnewiel is ATTC een nieuwe weg in geslagen om de jeugd te bereiken en te interesseren voor de tafeltennissport. Door de professionele begeleiding en de directe samenwerking met de basisschool worden meer kinderen bereikt dan met het voorheen bij ATTC georganiseerde De Hypotheker Kinder Tafeltennisfeest in de kerstvakantie.

ATTC hoopt hiermee dat de jeugd de weg naar de club makkelijker zal vinden en biedt als opvolging hiervoor vrijblijvende kennismakingslidmaatschappen aan.

Wanneer er basisscholen geïnteresseerd zijn om ook een keer een clinic te ontvangen kunnen ze contact opnemen met ATTC en een mail sturen naar bestuurslid-leden@attc-tafeltennis.nl

Reageren is niet mogelijk