ATTC organiseert een dag gymles met MJ Tafeltennis

Wat is er nu leuker dan schoolkinderen van de groepen 5 tot en met 8 tijdens de gymles een leuke Sinterklaas verrassing te bezorgen door ze te laten tafeltennissen?

Tegen deze achtergrond organiseerde ATTC in Alphen aan den Rijn op 6 december jl. voor leerlingen van De Meridiaan een clinic door MJ Tafeltennis met het doel om ze op een leuke en speelse manier kennis te laten maken tafeltennis.

Iedere groep werd ingedeeld in zes groepjes die per toerbeurt zes activiteiten uitvoerden: een balletje of ballon hoog houden, (schuif)tafeltennissen met zowel kleine batjes als tafels, een balletje uit de lucht in een doel aan de overkant van de tafel slaan, het bekende – en bij de kinderen favoriete -‘rond de tafel’ spel, maar dan in de ‘schuif-tafeltennis’ variant en nog drie andere leuke oefeningen.
Voordat de kinderen naar hun volgende les gingen werden ze er door Mark Mulder van MJ Tafeltennis met veel humor nog op gewezen dat ze de folder van ATTC aan hun ouders moesten geven als ze een aantal kennismakingstrainingen wilden volgen.
Om alles in goede banen te leiden werd Mark bijgestaan door de enthousiaste gymdocent en drie dito stagiaires van de sport opleiding van de Haagse Hogeschool.

Leerzaam voor ATTC waren de vele tips van MJ Tafeltennis voor werving en opvang van jeugdleden waar we zeker mee aan de slag gaan. Uiteraard gaan we ons best doen om de (ouders van de) kinderen te stimuleren om deel te nemen aan de kennismakingslessen bij ATTC.
Het enthousiasme van de kinderen is voor ons reden om dit vaker te doen. Er hebben zich al twee andere scholen aangemeld, dus we verwachten in 2022 meerdere clinics te organiseren.

Tot slot bedanken we de NTTB West voor de subsidie voor deze clinic.

Reageren is niet mogelijk