Kleurrijke batjes

Zijn de rubbers van jouw batje vanaf 1 oktober 2021 nog altijd rood-zwart of ga je voor iets nieuws? De keuze is aan jou, want met ingang van die datum zijn naast rood ook vier andere kleuren officieel door de ITTF toegestaan als kleur van het rubber, te weten paars, roze, groen en blauw. Zwart blijft verplicht voor de andere kant van het batje.

Het idee voor de nieuwe kleuren is ontstaan uit de gedachte om tafeltennis te moderniseren. Nadat in 2019 bij het jaarlijkse congres van de ITTF 75% van de gedelegeerden uit de hele wereld voor stemden, werd het selectieproces voor de geschikte alternatieve kleuren gestart. Een voorwaarde hierbij was dat deze alternatieven goed moesten contrasteren met zwart, dat verplicht blijft en met de kleuren van de bal.

De uitkomst was dat er vier kleuren, die naast rood kunnen worden gebruikt, werden vrijgegeven: paars, roze, groen en blauw.

De kleur geel werd door de spelers die ermee testten, als te afleidend ervaren. Let op: één rubber moet dus zwart blijven, voor je andere rubber heb je dus de keuze uit vijf kleuren.

Vanaf 1 oktober zijn deze nieuwe rubbers te koop en de ITTF sluit niet uit dat er in de toekomst nieuwe kleuren worden toegevoegd aan het assortiment.

Reageren is niet mogelijk