Evelien van Dam Nederlands Kampioen Paratafeltennis

Op zaterdag 2 juni is onze Evelien in het Topsportcentrum Rotterdam (naast De Kuip) Nederlands kampioen Paratafeltennis geworden in de 4e klasse (enkelspel).

Evelien kwam in het enkelspel uit in de 4e klasse L(opers) met 14 andere deelnemers en had een vliegende start. Met overmacht won ze alle wedstrijden in de poule (zonder een game te verliezen!).

Het vervolg van het toernooi was een ware thriller. In de kwartfinale trof ze de als nummer 2 geplaatste  Melanie Vullings (Megacles uit Weert). Evelien verloor de eerste twee games (7-11 en 11-13) maar wist door kalm te blijven spelen en goed te plaatsen de volgende drie games te winnen (11-6, 11-3 en 11-5).

Met deze 3-2 overwinning op zak moest zij het in de halve finale opnemen tegen de grote favoriet Mark Alberti (Hotak ’68 uit Hoogerheide).

In een werkelijk adembenemende wedstrijd (5-11, 11-7, 7-11, 11-8 en 11-9) overtrof de mentaal zeer sterke Evelien zichzelf en wist daardoor de finale te bereiken.

Daarin nam ze het op tegen Thomas Kos (DOING uit Zoetermeer). Ook dit was weer een ware uitputtingsslag. Maar met de goede coaching van Erik Ettema wist ze de finale uiteindelijk te winnen met 3-2 (11-8, 11-13, 11-7, 8-11 en 11-8).

(finale, links Thomas Kos – rechts Evelien van Dam)

De prijzen werden uitgereikt door voormalig paralympisch kampioene Jolanda Paardekam.

Alle kampioenen van het NK Paratafeltennis hebben tevens een uitnodiging gekregen voor de Kampioenendag van de Dirk Kuyt Foundation in Katwijk. Op 16 juni zullen ze daar (nogmaals) gehuldigd worden. En laat Evelien nu juist een enorme fan van Dirk Kuyt zijn!