Jacqueline gediplomeerd OldStars trainster

Op 14 september in Naaldwijk nam Jacqueline van der Bas samen met nog 21 trainers de allereerste OldStars trainersdiploma’s in ontvangst. Van harte gefeliciteerd, top gedaan!

We begrepen dat ze weer veel nieuwe ideeën heeft opgedaan. We zien er dan ook naar uit welke spelvormen ze binnenkort gaat opnemen in de trainingen.

Deze trainersopleiding met een focus op aangepaste spelvormen voor ouderen gebruikt als basis het ASM-model. Voor meer info over het ASM, zie: www.athleticskillsmodel.nl

Het Nationaal Ouderenfonds

Inmiddels is de visie achter het ASM vertaald naar diverse doelgroepen, waaronder de ouderen. Het gebruik van het ASM voor de doelgroep ouderen is omarmd door het Nationaal Ouderenfonds (o.a. samen met partner Menzis) onder de naam OldStars.

Het Ouderenfonds heeft OldStars Sport in 2019 in de markt gezet. Het zet haar expertise in om te zorgen dat sportverenigingen en sportbonden de aangepaste beweegvorm opnemen in hun aanbod.

Ouderen kunnen op dit moment al kiezen voor OldStars walking voetbal, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis (voorheen Fifty+ViTT), OldStars walking handbal,  OldStars walking rugby, OldStars walking korfbal, OldStars running en OldStars walking basketbal.

Reageren is niet mogelijk